IK heb de box open en 2 foto's gemaakt. Met wat uitvergroten zie je bij 1 ingang bruine aanslag tengevolge van corrosie .
De vraag is of het zin heeft om die module (waarop het "huisje" van de coax ingangen zit) te vervangen en of dit al te verkrijgen is. Mijn VU+ Uno 4k SE is 4,5 jaar oud.
wie weet hier iets meer van en kan mij advies geven (de module vervangen kan ik zelf; ik heb deze al eruit gehaald en weer terug gezet)
alvast dank
Je moet natuurlijk geen onwaarheden gaan vertellen hier....
Waar bij AC het z.g.n. "Skin effect" van toepassing is, waardoor de impedantie van de kabels omhoog gaat, heeft DC daar geen last van. En dan praat ik nog niet over de reactieve stromen waar je mee te maken hebt bij een AC net, wat voor meer verliezen zorgt.
Het probleem zit hem in de aanname dat de panelen het geadverteerde vermogen leveren onder alle "zonnige" omstandigheden. Dat is niet correct. De panelen worden getest volgens IEC61215, welke als meet standaard 1000W/m2 gebruikt. Dit bij een cel temperatuur van 25C. Wat gebeurt er nu als de panelen in de volle zon liggen? Juist! Ze worden warmer....
Daar begint het hele probleem.
Hoe goed is de snelheidsregelaar van die unit? Is het een 1 cylinder unit? Als hij zo goedkoop is, dan verwacht ik niet dat de snelheidsregelaar erg goed is, en de spanningsregelaar zal ook niet de beste wezen. Erg oppassen met deze goedkope / eenvoudige generators met gevoelige apparatuur.
Ook moet je even kijken naar de efficientie van de unit, die zal zo ergens tussen de 75% en 85% belasting maximaal wezen.
Mag ik vragen welke omvormer je in gebruik hebt?
Ik heb inmiddels het modem verplaatst om de TV te testen met ethernetkabel. Dit werkt perfect, dus ik laat het modem nu zo staan. Dus geen extra kabel in huis vanaf het modem. Verder ga ik updates van de TV in het vervolg weigeren nu ik weet wat er kan gebeuren, en ook omdat ik niet terug kan naar de vorige versie.
Gelijkstroom is wel leuk maar als je afhankelijk bent van het net, zal je 230 naar gelijkstroom moeten omzetten om aan jouw installatie te koppelen.
Dit wordt gewoon heel duur.
Kabels met gelijkstroom worden sneller warm en hebben dus daardoor ook verlies.
Als je een backup wilt bouw je een systeem zoals ik heb gedaan.
Want puur op zonnepanelen draaien, is na 2 a 3 dagen bewolking echt wel einde oefening.
Dan komt er een generator aan te pas.
Het blijft een rekensom.
Veel mensen denken: ik zet dan meer accu's in met hetzelfde aantal zonnepanelen maar dat werkt dus niet.
Want er moet genoeg vermogen in gaan om een lading van de accu's te garanderen.
Ik zou het zeker niet te moeilijk maken, dit wordt een enorme kostenpost dan.
Ik heb een nieuwe generator 3.2kW generator (4 takt) voor 200 euro kunnen kopen. Die wordt natuurlijk niet vaak gebruikt en zal je wel eens in de zoveel tijd moeten starten en onderhouden. Net als bij een kettingzaag gaat bij langdurig niet gebruiken de carberateur dicht zitten.
Bij de dierenopvang projecten wordt de generator bij bewolkt weer gebruikt om de accu's op te laden overdag, om dan 's avonds de koelkast en de verlichting te kunnen gebruiken.
De hybride omvormer van mij heeft 2 AC uitgangen; 1 prioriteit en 1 overige. Zo kun je kiezen welke apparatuur je er op aansluit die je belangrijk vindt.
Tevens kun je programmeren wanneer wat afvalt bij welke accuspanning, dus in mijn geval het overige deel (oven, wasmachine, droger, warm water boiler enz).
Het prioriteitsdeel levert ook het minste vermogen. In mijn geval zitten er deze apparaten op:
-koelkast
-internet modem
-pc (micro atx met 12 volt voeding)
-verlichting
-alarmsysteem (heeft ook een 12 volt accu als backup)
-paar stopcontacten; voor TV en laders (nou heeft de generator ook een extra 230 volt en 12 volt DC uitgang)
Ja dat klopt dat er staat voor een schotel van 85cm breed en 95cm hoog. Dan is de satellietafstand 3 graden. Jij gebruikt hem op een schotel van 60cm. Dan is de satellietafstand 4,3 graden. Je kunt hem dus gewoon gebruiken voor de Astra 19,2 - 23,5 - 28,2 op een schotel van 60cm.