Ga naar inhoud


ton68

Lid
  • Items

    316
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    achterhoek
  • Interesses
    satelliet

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ton68's prestaties

  1. Niet als je bij aanvraag contract dit niet vermeld. Dan gaat op wat Gerrit zegt ik heb geen zonnepanelen. Dat is ook wat ik steeds bedoel als je ze later alsnog weer aanmeld en het gaat om dezelfde installatie (die je alleen enige tijd uitzet) gaat dat vragen oproepen.
  2. Dat klopt. zie je als klant niet veel van maar wordt inderdaad gedaan vandaar wordt ook het voorschot bepaald.
  3. Wat ik al zei. Maakt mij persoonlijk niets uit maar is randje/randje en de mazen opzoeken. Zal ook wel niet zo lang meer duren dat men deze "truuk" kan blijven uithalen.
  4. Beste Gerrit, Wat daar mis mee is dat je doelbewust wat verzwijgt en een bestaande installatie afmeld om op die manier een een contract af te sluiten om de terug leververgoeding te omzeilen. Daarna meld je exact dezelfde PV installatie (neem ik aan?) weer aan. In theorie zou dat kunnen mits de installatie is veranderd (meer/minder panelen) wat je nu doet of hebt gedaan is exact dezelfde installatie weer aanmelden. Ik neem aan dat je voor jou huidige PV installatie op exact het aan geschafte bedrag de btw terug hebt gevraagd. Gaan ze een keer controleren of jij naar eer en geweten (hebt) gehandeld tijdens de aanvraag wordt het m.i. lastig om uit te leggen Maar goed tot nu toe kom je er kennelijk mee weg.
  5. Natuurlijk is dat fraude. Je bent verplicht jou PV installatie aan te melden bij energieleveren.nl. Je gaat dus een nieuw contract aan bij een andere leverancier om terug leverkosten te vermijden. Hierbij ga je moedwillig verzwijgen ik heb geen zonnepanelen (terwijl je die wel degelijk hebt) want die heb/had je aan moeten melden dat is geen vrijwillige iets maar een wettelijke verplichting. Daarna ga je (de bestaande) installatie pas na een aantal maanden weer aanzetten of zoiets? Essent e.d. zijn echt niet van van gisteren. ik werk zelf in een tak van deze branche. Dit is uiteraard al voorbij gekomen dat bepaalde mensen denken daarmee weg te komen. alle EAN nummers van de meters staan bij de netbeheerder genoteerd en zijn gedeeld met elke leverancier in NL. behoudens wat lieden met een ouderwetse draai schijfmeter. Ga je dit truukje uithalen vraag ik me af of die provider je nog wel als klant wil hebben. Wat denk je zelf?
  6. Ik zou daar erg mee oppassen. A als het goed is staat de ean code geregistreerd (energieleveren .nl) B het is moedwillig fraude plegen en dat is in NL nog steeds een strafbaar feit kan wel eens zijn dat de energieleverancier/netbeheeerder je gaat weigeren/afsluiten of een boete gaat opleggen al dan niet via gerechtelijke weg.
  7. Hallo aanj. nee is niet de leeftijd☺️ Is het gelukt met de register aanpassing? Ik heb zelf ook wel eens dat er na een update bijvoorbeeld ineens schijven meerder keren zichtbaar zijn. Soms veranderen ze zaken bij Windows. Zelfde als rechts klik met de muis en bestand verplaatsen is niet meer aanwezig in Windows 10 en 11. bijvoorbeeld uit je downloads map rechtstreeks verplaatsen naar een ander map schijf etc. Ook daar is een regeditje (script) voor.
  8. Ja met een registeraanpassing is zo klaar. heb ik al meerdere keren gedaan. zie hier Add or Remove Duplicate Drives in Navigation Pane of File Explorer in Windows 11 Tutorial | Windows 11 Forum (elevenforum.com)
  9. Geen idee waar je dit vandaan hebt maar heb dit nog nooit gehoord. Kan me ook niet voorstellen dat deze vraag ooit aan je is gesteld. NL is een democratisch land daar is dit echt nog nooit aan de orde geweest.
  10. Bij 55 graden sterft de bacterie pas af. tussen de 37 graden en zeg 50 is ideaal voor de bacterie. Zoals ik al aangaf ben zelf installateur sinds ca. 1990 en heb meerdere legionella beheersplannen meegemaakt. Je moet echt niet "net veilig" gaan zitten. Recentelijk in Nederland nog problemen geweest met het merk Ferroli zie ook hier wat leesvoer: Legionella – Boiler-info.nl p.s. misschien hebben ze in In Belgie een andere variant die al bij 50 graden het loodje legt😉
  11. 55 graden is wel krap aan. Oppassen met legionella! ik zou hem echt minimaal op 60 zetten.
  12. Beste jepe, ik werk in de installatie branche. Jouw geiser zal altijd zuiniger zijn. Hoe je het ook wend of keert een boiler moet altijd op temperatuur worden gehouden. Oftewel je heb stilstandsverliezen. Jou Vaillant geiser staat uit en gaat alleen aan tijdens het tappen/douchen. Een warmtepompboiler is best mooi je moet dan eigenlijk mechanische ventilatie hebben zodat je de lucht die je "naar buiten blaast" eerst door de warmtepompboiler laat gaan . Dan onttrek je namelijk de warmte uit de ventilatielucht (ga uit van ca 21 graden) (WTW idee) Maar zoals gezegd zal duurder zijn dan een geiser aangezien je wel moet bijverwarmen met een elektrisch element (alleen al om legionella tegen te gaan) minimaal op 60 graden houden. Heb je PV panelen i.c.m. een warmtepompboiler is het al wat interessanter. Nog af te wachten hoe het verder gaat met de salderings regeling...eerst maar eens stemmen en kabinet vormen denk ik. p.s Ariston is een onderdeel van de Ariston Group net als het Nederlandse Atag uit Lichtenvoorde.
  13. Statiegeld geld voor blikjes en plastic flesjes o.a. frisdrank, bier. Niet voor dierenvoeding en voedselblikken. statiegeld blikken herken je aan onderstaand logo.
  14. Je kunt op een gegeven moment natuurlijk van verre zien aankomen dat het een keer gebeurt is met deze vorm van tv kijken. Het internet is op de meeste plaatsen stabiel. Veel mensen hebben al helemaal geen vaste abonnementen meer zoal het ouderwetse "linear kijken" (de jeugd kijkt al zo goed als geen tv meer) zij hebben Netflix etc. Commercieel gezien natuurlijk begrijpelijk dat CD daar ook op aan gaat en niet blijft vasthouden aan allerlei hardware zoals CI modules, Satelliet ontvangers etc. terwijl het met een app kan worden gedaan die feitelijk geen onderhoud vergt. Ik heb het al meerdere keren gezegd NL Ziet is een prima vervanger die ook nog eens beter beeld geeft dan satelliet ontvangst van CD. Mensen die op de camping staan of een chalet bezitten zijn ook beslist niet verstoken van tv. Ze kunnen een eenvoudig ontvangertje van een paar tientjes kopen en kijken gratis de NL zenders via digitenne. Ook dat is niet eens overal nodig want ook op campings is er meestal gewoon internet en kun je met een app tv kijken. Ik verwacht dat CD over max 2 jaar totaal geen satelliet ontvangst meer zal aanbieden in Nederland. op hun website moet je al wat dieper gaan zoeken naar de sat abbo's.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...