Ga naar inhoud


OllieBB

Lid
  • Items

    140
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    omgeving weert

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

OllieBB's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Inderdaad!!!! 1dB meer door aan de LNB te draaien. Schotel zelf was trouwens niet verlopen zit nu op de 13dB Niet veel ruimte maar alles staat nu in ieder geval optimaal. Nogmaals hartelijke dank !!! Zeer gewaardeerd
  2. Inderdaad, nwe fastscan en weer beeld 12dB nu de ladder toch klaar staat gelijk even schotel tunen Heel hartelijke dank!!!!!!!
  3. OK, dus een nieuwe fastscan ?? Ik dacht dat de FEC waarde meer een error correctie code was, dus alleen invloed op signaal correctie
  4. OK, is dat iets wat je dan zelf moet instellen??
  5. VU+ Ultimo met Unicable en 90cm schotel in de buurt van alicante Beste mensen, toen we 4 weken geleden weer in spanje aankwamen, merkte ik al dat de signaal kwaliteit naar mijn idee minder was zo tussen de 11 en 12 dB, en een paar keer wat blokjes de afgelopen paar weken, dus het was op het randje. (Volgens mijn herinnering was het altijd rond de 14 dB.) Gisterenavond was het plots afgelopen en geheel geen signaal meer. Net even naar de schotel afstelling gekeken of die mischien verlopen was, maar dat was niet het geval en de kabel aansluitingen zijn ook nog ok. Voordat ik teveel ga veranderen. Ik zie dat Canaal Digitaal nogal aan het rommelen is en dat meer mensen problemen hebben. Wat ik ook lees is dat ze de FEC waarde van alle transponders van 2/3 naar 3/4 veranderd hebben. ik meet altijd de signaal sterkte met de VU+ signaal sterkte meter, maar die werkt alleen als er ontvangst is, dus dat helpt nu niet echt. Voordat ik een losse signaal sterkte meter ga kopen, dacht ik eerst even hier de experts te raadplegen.....
  6. Hoi Tonskidutch Heel hartelijk bedankt!!! dit was blijkbaar het probleem We hebben beeld!
  7. Hoi Tonskidutch Als ik dit zo lees en naar mijn instellingen kijk dat lijken de instellingen OK hij staat op Unicable/Jess, de fabrikant en het Model nummer is geselecteerd ik heb maar 1 tuner aangesloten, dus positie 1 Kanaal is user band 1 (1210) (die wordt ook door de LNB supported (totaal kan die er 32) DiSeqC modes staat uit Probleem is dat je er niet echt in kan kijken wat er nu mis is. Het is de eerste keer dat ik met Unicable aan de gang ga. Dus geen enkele ervaring wat er hier mis kan zijn.
  8. Heren, ik heb nu net de Inverto Unicable LNB op de Astra 23.5E, en met 1 kabel naar 1 FSB tuner van de VU+ Ultimo, echter helaas geen enkel signaal. Kunnen jullie even meekijken/denken wat ik hier verkeerd doe, of over het hoofd zie? Hier de tuner instellingen; Instellingen Tuner I: VUplus DVB-S (NIM(45308X FBC) (DVB-S2X) - Configuratie modus Geavanceerd - Sateliet 23.5E Astra 3B - LNB LNB 1 - Prioriteit 0 (uitgeschakeld) - LNB/apparaattype SCR (Unicable/JESS) LNB - Fabrikant Inverto - Model IDLU-32UL40-UNBOO-OPP - Positie 1 - Kanaal User Band 1 (1210) - DiSEqC modes off Moet DiSeq niet aan staan, er zit in die Inverto Unicable LNB toch eigenlijk ook een soort van DiSeq functie geintegreerd ?? Bedankt!
  9. OK, daar had ik inderdaad niet bij stilgestaan. ik denk trouwens niet dat met ons huidig gebruik van de box dit een probleem zal worden. Maar wel goed om het in het achterhoofd te houden!! Bedankt!
  10. Bedankt! Ik ben even aan het kijken naar de mogelijke tuner instellingen op de VU+ ultimo Fabrikant en model kan je instellen. En de LNB zit in de lijst. Dus dat ziet er goed uit. Ik weet niet wat er bedoelt wordt met "kanaal user band 1 1210" ik neem aan dat "1210" de IF frequentie is waarop de LNB alle vier de signalen doorgeeft (horizontaal/ verticaal , high/low etc) ?? Het doorlussen binnen 1 FBC tunerkaart gebeurt intern. Maar tussen twee kaarten zal er toch een splitter tussen moeten? En voor de tweede kaart zal ik dan een ander kanaal / user band moeten kiezen dacht ik? bijvoorbeeld user band 2 (1420)?
  11. Hoi, ik heb mij wat ingelezen in Unicable en ben van plan om een "Inverto IDLU 32UL40-UNBOO-OPP Unicable II LNB 32 User Bands" te kopen en aan te sluiten op de VU+Ultimo met 2 FBC tuners. (Ik gebruik de laaste release van open PLI) De vraag is heeft iemand hier ervaring mee? levert de FBC tuner genoeg stroom om een Unicable LNB van power te voorzien? Moet er een splitter tussen de twee FBC tuner kaarten? (het zijn twee dubbele VU+ FBC tuners ) Moet ik zelf de IF frequenties instellen in de FBC tuner? Voordat ik deze Unicable LNB bestel, wil ik eigenlijk wel graag weten of dit gewoon werkt. Het is de eerste keer dat ik dit ga doen, dus alle hints zijn welkom!! Bedankt!!
  12. Beste Mensen, Ik heb een 80cm schotel met een Duo LNB voor Astra 19.2 en 23.5 en daaraan een VU+ zero Werkt uitstekend, alleen kan je geen ander kanaal opnemen tijdens het kijken, wat soms lastig is. Nu heb ik nog een VU+ ultimo liggen die nog werkt maar waarvan het display kapot is. (Reparatie koste meer dan een VU+ Duo) En dan nu de vraag; Ik heb eens ergens gelezen dat de VU+ Ultimo ook Unicable support, dus dan zou je geen tweede kabel hoeven te leggen vanaf het dak en door de muren. Bestaan er Unicable LNB's voor Astra 19.2 en 23.5 ? en kan je die dan met een single coax aansluiten op een VU+ Ultimo tuner?? (of ben ik te ambitieus.... Ik heb zelf geen ervaring met Unicable ) Bedankt! Frans
  13. Idd, met een lagere symbol rate (maar dezelfde modelering, 8 PSK neem ik aan) zou de SNR beter moeten worden. Dat zou inderdaad verklaren waarom er verschil zit in de gemeten SNR door de ontvanger.
  14. Dat was inderdaad een Typo. Beetje te snel geweest
×
×
  • Nieuwe aanmaken...