Ga naar inhoud


EL PIÑO

Lid
  • Items

    6522
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EL PIÑO

  1. Canal Digitaal is niet zomaar overgenomen door Vivendi, maar door Vivendi-dochter Canal Plus. Dus uiteindelijk is de provider weer terug waar ze 15 jaar geleden vertrokken langs een pad van allerlei investeerders.

     

    Ik vermoed overigens dat het satellietdeel niet zo aantrekkelijk is voor Canal Plus/Vivendi. Het degelijke IPTV-platform daarentegen zal wel van belang zijn.

  2. 2 uur geleden zei smetje limb.BE:

    klopt  volledig wat je zegt mojo 

    maar die zender zitten ook op de 28.2°E

    en als je een abo hebt met ontvanger dan kunnen ze het toch zien dacht ik ☺️

     

     

     

    Dat is dus niet Saorsat. Dat zijn gewoon de Ierse zenders die ook in het pakket van Sky zitten.

  3. Saorsat is het gratis pakketje met de Ierse publieke zenders (RTE 1, RTE 2 en TG4). Deze zijn óók via Sky te ontvangen, maar dan betaal je een maandelijks bedrag van minimaal 22 euro.

     

    De reden dat dit pakket er is, heb ik hierboven al uitgelegd. De publieke zenders moeten gratis beschikbaar zijn, maar DVB-T dekt niet heel Ierland. Het is dus een FTA alternatief dat niets met Sky te maken heeft.

     

    Mocht Sky abonnees van buiten Ierland toestaan, dan is het wel mogelijk om de Ierse zenders te zien. Maar dus niet via Saorsat.

  4. Die frequentie is de ‘virtuele’ frequentie waar de LNB naartoe omzet. Die LNB heeft een LO van 21.2, dus vandaar.

     

    De daadwerkelijke frequentie is 20.185/L. De spotbeam bereikt alleen Ierland en de uitzendingen zijn bedoeld voor mensen die géén DVB-T ontvangst hebben én geen abonnement op Sky willen.

     

    De Ierse publieke kanalen zitten ook in het Ierse betaalde Sky pakket.

  5. Eigenlijk is router achter router in zo'n omgeving nooit een goed idee. Je kunt problemen krijgen met poortdeling, computers op hetzelfde lokale netwerk 'zien' elkaar niet en je kunt ip conflicten krijgen. Met twee keer WiFi op overlappende kanalen kunnen ze ook nog erg op elkaar storen.

     

    Beter is het om een WiFi range extender aan te schaffen. Misschien is de Linksys nog om te ruilen? Zo nee, dan zou ik het volgende doen:

     

    Je kunt DHCP op de KPN-router niet uitzetten, die heb je namelijk nodig in dit geval omdat dit nodig is voor Interactieve TV. Vervolgens zet je DHCP wel uit op je Linksys. Daarna steek je de netwerkkabel niet in de WAN-poort van die Linksys router maar gewoon in een willekeurige LAN-poort. De Linksys router werkt dan als switch. De computers die achter de Linksys komen krijgen op die manier, als het goed is, een IP-adres van de KPN-router.

     

    Een andere optie is om de Linksys inderdaad als bridge in te stellen. Daarmee bereik je bijna hetzelfde. Maar ik denk dat het hier dan om een Wireless bridge gaat (draadloos ontvangen en via kabel verder distribueren). Check dat eerst even.

  6. Toch zie ik wel een probleem. Als de marketing echt 14 + je netnummer wordt is dat vaak ohandig. Als ik alleen in de regio uit dit artikel kijk zie ik al wat problemen. Stel: Ik woon in Hank, dan heb ik ook 0162 maar zal ik toch echt 140183 moeten bellen, Dussen (0416) idem dito. Als ik aan de andere kant in Terheijden (076) of Lage Zwaluwe (0168) woon kom ik met 14 + dat netnummer ook niet ver want dan moet je weer wel 140162 draaien. Volgens mij is Geertruidenberg eigenlijk de enige van deze vier gemeenten die volledig in het 0162-netnummer valt.

     

    Ik kan me voorstellen dat dit voor ouderen en mensen met een minder bedeeld geheugen nog wel wat verwarring op kan leveren. 14 + het netnummer van je gemeentehuis zou al betere marketing zijn. Dat klopt wel.

     

    Overigens komen er hiervoor geen extra kosten (ook niet altijd lokaal tarief heb ik begrepen) want overheden mogen aan deze dienstverlening simpelweg geen geld verdienen.

  7. Die filmpjes vreten alleszins geen data hoor. Een filmpje van een minuut of 3 in 720p resolutie is met de compressie van Youtube zo'n 50MB groot. Dat is relatief gezien niets als je het afzet tegen de petabytes aan opslag die Google toch al had.

     

    Overigens is het leuke van Google dat ze wel gewoon huis-tuin-en-keuken harde schijven gebruiken in tegenstelling tot veel bedrijven die toch voor duurdere oplossingen kiezen.

  8. Waar ik wel een beetje benieuwd naar ben is waar je dacht dat de data anders op opgeslagen zou zijn.

     

    Cloud computing is trouwens reteinteressant. Ga zelf in oktober naar VMworld, een grote conferentie over cloud computing en virtualisatie. Hoop daar wat nieuws op te steken.

  9. Nog niet. Ben ook niet zo actief geweest hier de laatste weken smile.

     

    Heb inmiddels zo'n beetje alle apparaten 12 tot 24 uur getest met zo'n gebruiksmeter en ben nog geen apparaat tegengekomen dat meer gebruikt dan het volgens de specificaties zou moeten. Ondertussen draait de meter wel ongeveer even hard door. Harder ook dan het met het opgetelde gemiddelde gebruik van de apparaten zou moeten gaan...

  10. Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Maar de onzekerheden van de TS zijn zo groot, dat hij eerst wel eens z'n huiswerk mag doen:


    Volgens mij is zo'n beetje alles wel naar voren gekomen, maar goed:

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Kloppen op het afschrift de meterstand(en) zoals je ze zelf hebt opgegeven?


    De eindstand heb ik sowieso zelf doorgegeven. De beginstand ook. Deze moeten dus kloppen.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Kloppen de vórige ook?


    Gezien het jaarverbruik dat altijd rond 3700 kWh lag kan ik daar rustig ja op zeggen.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Heb je een jaar véél minder hoeven te betalen?


    Nee.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Heb je een enkel of dubbel telwerk?


    Enkel.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Indien dubbel: schakelt hij wel op het juiste moment?


    Niet van toepassing.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Verbruikers: heb je afgelopen jaar iets nieuws gekocht?


    Ja, maar alleen ter vervanging van oude apparaten. Niets extra's dus.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Deel je de woning met andere huurders?


    Nee.

    Origineel bericht van: dishman_ex5020
    Heb je aardlekschakelaars?


    Ja.
  11. Nee, mijn contract is vorig jaar augustus ingegaan en ik heb toen zelf de beginstand door moeten geven. Die beginstand is ook weer doorgegeven aan mijn vorige leverancier die hem als eindstand gebruikte.

     

    De standen zijn dus wel in orde denk ik, al ga ik wel nog even de gegevens van vorig jaar erbij zoeken om maar zeker te zijn. Ik heb immers al eens een rechtszaak gevoerd (en gewonnen) tegen een ander energiebedrijf omdat de meterstand van mijn gas (eindstand op afrekening verkeerd geschat) niet klopte dus dat het kan weet ik, maar ik vermoed het nu niet.

  12. Origineel bericht van: Tonskidutch
    7532 / 356 = 21,15 kWh dat is echt veel.


    Bijna een kilowatt per uur constant inderdaad als je het zo uitrekent.

    Origineel bericht van: Tonskidutch
    heb je al eens de pomp van je CV gecontroleerd
    bij een vriend van me trok deze zoveel stroom dat ook hij zich een hoedje schrok bij de jaar afrekening


    Nog niet gecontroleerd, met die dingen ga ik wel beginnen natuurlijk. Het is wel zo dat de CV-ketel pas nieuw (2 jaar oud) is en dat die pas nog nagekeken is dus ik hoop dat er niets mis mee is maar je weet nooit.
  13. Origineel bericht van: hagar
    Hoe vaak komen ze die meter echt bekijken, ik zie hem hier 1 keer per jaar maar deze heeft ook wel eens een jaartje overgeslagen. Als ze bij jou ook zo veel langs komen kan je snel een behoorlijk verschil opbouwen.


    Oh, ik heb hier al een paar jaar niemand meer gezien. Al deze meterstanden heb ik (denk ik) zelf doorgegeven dus daar gaat het niet fout.

    Het is dus zoals ik al aangaf enerzijds een apparaat dat meer gebruikt dan bedoeld of een meter die het niet goed meer doet.
  14. @Zuppelan, dank voor de tips maar dit zijn veelal dingen die ik ook zelf al had bedacht. Bovendien zijn onze gewoonten daarin het afgelopen jaar niet veranderd dus zou het stroomverbruik ook niet veranderd zijn. Daar waar apparaten vervangen zijn, zijn deze vervangen door apparaten met minder verbruik (bijvoorbeeld een grote beeldbuistelevisie op de slaapkamer vervangen voor een LCD-scherm met ingebouwde kabelontvanger en spaarstand). De koelkast is al wat ouder, dat zou eventueel nog kunnen maar ik hoor hem regelmatig aanslaan dus hij draait in ieder geval niet constant.

     

    Overigens wel grappig wat je over dat ADSL-modem zegt. 40 watt vind ik nogal veel voor zo'n ding... Voor de grap eens nakijken. Overigens is er hier geen constant dataverkeer. 's Nachts gaat dat allemaal uit.

     

    @Pukje, nee, zeker geen slimme meter. Wel een meter uit 1976. Toevallig had ik het er met een collega over die het ook wel een beetje vreemd vond dat die meters niet gewoon een keer in de zoveel jaar gecontroleerd worden. Ik kan me voorstellen dat gebreken ook bij die dingen met de jaren komen, zeker als zo'n ding 34 jaar oud is.

  15. Origineel bericht van: ron1872
    Zeg nooit nooit! Wij hebben hier een aantal zonnepanelen en die leveren in de maanden maart tot en met oktober flink vermogen, dus ruim een half jaar. De airco zou langer kunnen draaien dan jij denkt. Ga die maar eens in de gaten houden!


    Punt is dat ik een mobiele airco heb die ik zelf aan en uitzet, die staat dus nooit ongemerkt aan. Dat scheelt enorm ten opzichte van geïntegreerde airco's met (bijvoorbeeld) climate control.
  16. Dank voor de tips tot zover. Ik ga eens zo'n digitaal metertje aanschaffen, maar dan om per apparaat eens te kijken of het niet lekt of zo.

     

    @Aart, ik heb niet zulke groene vingers en mijn buren kennende zij ook niet wink.

    @Graafje, Ik heb niet zo'n verstand van wasmachines maar de mijne is nog niet zo oud en bovendien recentelijk nagekeken... Veelvoorkomend probleem?

    @EddyVL, met de gedachte van de airco heb ik al gespeeld maar dat ding staat hooguit tien uur per dag aan in de zomer en volgens mijn berekening zou dat met zijn 850 Wh (max) 4390 uur per jaar op volle kracht moeten zijn, oftewel bijna 183 dagen non-stop. Lijkt me wat veel wink.

     

  17. Maar goed, wat ik begrepen heb van de netbeheerder kost een nieuwe meter je sowieso een pak geld. Je meter laten ijken kost weer minder.

     

    Ik vind het nogal wat om al dat geld uit te geven, terwijl ik nog niet eens zeker weet dat het daar aan ligt. Goed, de kans is groot maar dan nog.

     

    Vandaar ook mijn vraag: Zijn er mensen die ervaring hebben met een veel groter verbruik en hoe hebben zij dat opgelost. Was het een apparaat? Was het de meter? Kregen ze het geld uiteindelijk terug als bleek dat het de meter was.

     

    Ik wil best mijn meter laten onderzoeken maar alleen als ik zeker weet dat ik het geld dan ook terug kan krijgen. Dat lijkt me logisch. Ik ga niet 500 euro + 1370 euro uitgeven voor iets wat niet mijn fout is.

  18. Kreeg zojuist de jaarafrekening van mijn energieleverancier. Opvallend daarop is dat het stroomverbruik ruim twee keer zo hoog is als mijn geschatte verbruik. Twee keer! En bovendien ruim 1370 euro bijbetalen!

     

    Want waar wij jaarlijks altijd zo rond de 3700 kWh gebruiken, zou dat nu ineens 7532 kWh moeten zijn. Genoeg voor twee flinke gezinnen dus. En hoewel de meterstanden kloppen (ik heb ze immers zelf doorgegeven) kan ik me niet voorstellen dat het verbruik ook klopt. Twee keer ons normale gebruik (overigens ook twee keer het gemiddelde!) red je immers niet als je per ongeluk de tv af en toe op standby laat staan of vergeet een oplader er eens uit te trekken als je telefoon er niet aanhangt.

     

    Vanzelfsprekend heb ik al naar mijn leverancier gebelt en de jongen die ik sprak was netjes en gaf wat bruikbare tips. Helaas wel onder het motto 'als je maar betaalt'. Zijn tips:

    • Waarschijnlijk een nieuw apparaat dat veel gebruikt (nou, nee, alles wat we nieuw hebben aangeschaft gebruikt minder dan de voorganger)
    • Een apparaat met kortsluiting dat dus maar blijft gebruiken (maar dan had de aardlekschakelaar er wel uitgeklapt)
    • Een apparaat dat minder defect is maar wel lekt, te testen door alles uit te schakelen met de stekker erin (getest, met alles echt uit stond de meter stil)
    • Een meter die niet goed meer loopt, echter om zo'n ding opnieuw te laten ijken kost ruim 500 euro en betaal je ook nog eens het verbruik dat je dan niet gemaakt hebt

     

    Goed, allemaal aardige tips dus maar drie van de vier lijken niet waar en de laatste daar ga ik niet aan beginnen omdat me dat alleen maar geld lijkt te kosten. Immers kun je dan waarschijnlijk alleen met zeer veel moeite nog wat gemaakte kosten terugkrijgen...

     

    Iemand al eens met dit bijltje gehakt? Wat was er bij jou aan de hand? Ben benieuwd of mensen hier ervaring hebben, eventueel ook met het opnieuw laten ijken en later toch terughalen van de betaalde rekening?

     

    Ik vind het persoonlijk vreemd dat de energieleveranciers je praktisch aan je lot overlaten. Kijk, dat ze niet bij iedereen die een tientje moet bijbetalen gaan meten of alles wel klopt snap ik maar 1370 euro? Ik vind het wat veel om zomaar te laten gebeuren en betalen moet je sowieso, ook als het buiten jouw schuld om gebeurt. Beetje jammer.

  19. Origineel bericht van: Kimble
    Maar goed terug naar het Online gebeuren. Ik heb niets aan het contract gewijzigd. Wel een paar weken terug een nieuwe modem omdat de Livebox is vervangen. Maar dan klopt die datum ook voor geen meter. Mailtje is inmiddels al naar Online.


    Nee, dan kan die datum eigenlijk niet kloppen. Je hebt het abonnement ook niet ergens in december samen laten voegen met Canal Digitaal? Dat kan het misschien zijn.

    Origineel bericht van: Kimble
    Maar wat die vergelijkingssites betreft. Hebben jullie een vast vragenformulier die ze in moeten vullen, of leveren ze losse gegevens aan, of halen jullie het van hun site. Kwa techniek zal het van hen moeten komen. Die bedragen icm de kleine lettertjes op een ISP z'n website stroken niet altijd met vergelijkingsites.


    De providers zijn zeg maar onze klanten. We hebben contracten met die providers en zij moeten de informatie aanleveren. Soms doen ze dat niet of te laat en dan klopt het inderdaad niet. Vandaar dat we het regelmatig even nalopen.

    Origineel bericht van: Kimble
    Beetje onduidelijke markt. Eigenlijk is dat voor iedereen zo, omdat je niet steeds hopt naar een andere ISP.


    Ja, het is ook een ontzettend onduidelijke markt. Iedere provider heeft wel zijn eigen kleinigheidjes, ze zijn geen van allen echt perfect. Zelf heb ik Ziggo, die zijn vrij duidelijk maar daar moet je dan weer kabel hebben.

    Origineel bericht van: Kimble

    Ook een nieuw fenomeen: Via mijn vorige provider zag ik nog iets "normaals" (mijn ip en router) bij CMD > ipconfig

    Bij mijn moeder een lijst van 120x een verhaaltje afsluitend met een IPV6. en ik een ISATAP. (zie bijlage)

    Hank vs Stadskanaal, wat is het verschil. Oud en Nieuw ?


    Heb ff op Google gekeken, lijkt een probleem dat vaker voorkomt in Windows. Wel gek.
  20. Dan is dat waarschijnlijk een soort default datum. Ze mogen je opzegging niet weigeren als jij na juli 2009 niets meer aan je contract gewijzigd hebt.

     

    Jouw moeder heeft een abonnement volgens de nieuwe vorm (Snel Internet met Bellen Soms of Bellen Vaak). Bij Bellen Vaak is er geen starttarief.

     

    Ook nu heeft Online nog geen starttarief. Dat komt ook niet meer terug, dat hoort bij de nieuwe Bellen Vaak formule. Daar betaal je ook meer voor per maand (vroeger 5 euro extra, nu 10 euro).

     

    Ook met Alice is het oppassen. Je hebt weliswaar geen starttarief maar als je bij Alice geen KPN-lijn hebt betaal je eenmalig 99,90 aan NLS kosten. Behoorlijke hap dus.

     

    Daarnaast werkt Alice niet met VoIP maar met VoDSL, dat betekent dat het voice signaal over de hoogste frequenties van het DSL spectrum gaat. Op hogere afstanden kan dat heel slecht uitpakken.

     

    Hoe ik dat allemaal weet? Ik werk bij een van die vergelijkingssites. Zal geen reclame maken maar wij nemen telefonie wel degelijk mee.

  21. Dat met dat starttarief is toch wel erg vreemd hoor. Ik ben van 2005 tot 2006 klant geweest bij Wanadoo (en ook nog even Orange) in januari 2006 werd een starttarief van 4 cent per gesprek geïntroduceerd. Dit is niet veranderd tot de nieuwe formules die in april van dit jaar werden geïntroduceerd. Toen ging het starttarief omhoog naar 5,1 cent en voor mensen met nieuwe abonnementen met onbeperkt bellen omlaag naar 0 cent per gesprek.

     

    Ik werk zelf bij een vergelijkingssites voor internetproviders en weet zodoende ook dat het tarief niet anders geweest is en nooit lager dan 4 cent. Dat jij ooit 3 cent hebt gehad heeft misschien te maken met een coulanceregeling?

     

    Dan die contractstermijn. Zoals bekend moge zijn is er sinds vorig jaar juli een wet tegen stilzwijgende verlenging. Dat betekent dat een contract dat voor die tijd is afgesloten, na juli 2009 met niet langer dan een maand verlengd mag worden als er geen nieuw contract is afgesloten. Kennelijk heb jij dus een nieuw contract van twee jaar afgesloten en anders kun je iedere maand opzeggen.

  22. Dat ligt er maar net aan hoe uniek het materiaal is. Toen Tele2 in Nederland hun voetbalkanalen in eerste instantie alleen via IPTV ging uitzenden heb ik er serieus over nagedacht om Tele2 te nemen. Gelukkig hoefde dat niet omdat ze uiteindelijk ook bij Canal Digitaal beschikbaar kwamen.

     

    Dingen als muziek- of filmzenders zijn echter vaak inwisselbaar. Bij aanbieder x heb je een ander kanaal dan bij aanbieder y maar die kanalen zenden dan wel vergelijkbaar materiaal uit (vergelijk bijvoorbeeld MTV Rocks bij CDS en MTV Brand New op de kabel).

     

    In Nederland is er inmiddels niet zoveel exclusiefs meer. Alle zenders willen wel beschikbaar zijn voor alle platformen maar ruimte voor zenders en geld spelen hier de belangrijkste rol om bepaalde zenders wel of niet door te geven.

     

    De enige echt exclusieve zenders hier in Nederland zijn Disney Channel en een 24-uurs versie van Disney XD. Die zijn alleen bij UPC beschikbaar. Bizar natuurlijk omdat slechts een derde van Nederland die zenders dus überhaupt kan ontvangen.

  23. Ik weet niet waar je dat starttarief van Online vandaan haalt hoor. Dit is sinds 2006 4 cent geweest en pas recent verhoogd naar 5 cent voor mensen die geen onbeperkt bellen hadden. Mensen met onbeperkt bellen betalen sinds enkele maanden geleden geen starttarief meer. Misschien dat dat nog wel geldt voor mensen met het oude abonnement. Het is in ieder geval nooit minder dan 4 cent geweest. Wel ooit 6 cent toen het nog Orange heette.

     

    Overigens is dat starttarief normaal bij iedere prijsvechter. Ook Telfort, Tele2 en Scarlet doen dit. Bij Scarlet is het tarief zelfs meer dan 6 cent. KPN rekent zelfs 10 cent!

     

    Zelfde geldt voor de contractsduur. Die is standaard 12 maanden maar bij de pakketten inclusief Canal Digitaal is die 24 maanden, achteraf wordt die echter met een maand verlengd (en een maand opzegtermijn) want dat is wettelijk vastgesteld. Aangezien dat voor ieder abonnement afgesloten of verlengd na juli 2009 geldt heb je dus een nieuw contract getekend of kun je gewoon iedere maand opzeggen.

     

    Ik denk dat je bij Online het één en ander door elkaar aan het halen bent. Zo heb je daar caller ID met iedere telefoon die DTMF ondersteunt.

     

    Overigens zou ik als ik jou was ook heel goed uitkijken met Scarlet. Daar krijg je bijvoorbeeld géén harddiskrecorder gratis in bruikleen, daarvoor moet je 2,95 per maand extra betalen. "Onbeperkt bellen" bij Scarlet betekent 500 minuten bellen en mobiele telefonie is gewoon afrekenen per minuut. Klinkt allemaal mooier dan het is.

     

    Zo zie je dat iedere provider zijn eigenaardigheden heeft.

  24. Het verminderen van het aantal dots per inch verkleint het plaatje niet en de bestandsgrootte verandert nauwelijks.

     

    Als je een gemiddeld fototoestel van 12 megapixel hebt dan verandert de resolutie (4000x3000) niet maar alleen de grootte van de pixels. Die resolutie is op 300 dpi, 96 dpi of 72 dpi gelijk. Alleen zijn ze groter bij een lagere densiteit. Dat verandert echter de inhoud van de afbeelding niet, danwel nauwelijks en dus verandert de grootte niet. Als je gaat printen verandert die grootte wel, 72dpi is groter (grotere pixels) maar de kwaliteit is lager omdat er minder informatie is dan bij bijvoorbeeld 300dpi.

     

    Computerschermen zijn echter altijd 72dpi dus dat verschil zie je dan niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...