Ga naar inhoud


gerrit B

Lid
  • Items

    8101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    111

2 Volgers

Over gerrit B

  • Verjaardag 09/18/1964

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    het wijze Oosten
  • Interesses
    alles wat met techniek te maken heeft

Recente bezoekers van dit profiel

18331 profielweergaven
  1. Iran in de aanval nadat Israël het grondoffensief in Libanon is gestart. Iran bestook Israël met raketten.
  2. Het maakt niet uit welk hout je verbrand je ruikt het altijd, probeer je sommige hardhout soorten te verbranden dan stinkt dat gewoon. Probeer maar eens bijv. bankirai oid. te verbranden daar (vind ik tenminste) komt een onaangename geur vanaf. Is het gewoon dennen/sparrenhout dan ruikt het gewoon lekker. Of iets lekker ruikt of juist stinkt kan ook aan jou liggen omdat je er een negatieve herinnering aan koppelt, maar geur is nu eenmaal een heel persoonlijke ervaring. Als je verbrand hout niet ruikt dan kun je dus hout gebruiken waar geen/nauwelijks geur aan zit (zit geen hars in) of heb je je schoorsteen zo hoog of goed gemaakt dat het toch al niet al te beste menselijke reukorgaan het niet of nauwelijks opmerkt. Ook verbrand gas ruik je en dan ruik ik veel liever de geur van verbrand hout dan van verbrand gas.
  3. Koop ook zo'n stekkerding en plaats hem ergens in de buurt van je risottorijst bewaarplek. Zo'n ding kost iets van 10 euro en doet het werk voor je terwijl jij ligt te slapen en voorkomt dat die 270 rondvliegende motjes elk weer 300 eitjes leggen en jij straks 81.000 motjes moet zien te vangen.
  4. Trouwens het probleem met de fruitvliegjes geheel opgelost met 3 van deze UV lampjes. Eentje vorige week mijn dochter meegegeven want in woning waar ze woont (met 2 andere studentes) hadden ze ook veel last van vliegjes. Daar hetzelfde resultaat nl. in het begin allemaal grote vliegjes en ze worden nu steeds kleiner. Hier insecten genoeg, als de kiwiboom bloeit dan lijkt het net alsof ze de F1 in de achtertuin rijden en zoemt gewoon de gehele boom aan 1 stuk door.
  5. Hier zie je wel vogels, ondanks de kat van de buren, maar sinds de nieuw wijk achter ons is gebouwd is het wel een heel stuk minder geworden. Maar ook loopt er regelmatig een egel (niet gek met al die slakken) die een plekje heeft gevonden bij een stapel stenen onder de kiwiboom en vaak luidruchtige geluiden maakt. Ik heb er nog wat extra takken ed. bij gelegd dus hoop dat hij/zij nog lang blijft zitten en nog heel wat slakken ed. naar binnen werkt.
  6. Tja hier noemen ze het extreem rechts, ik volgde laatste een interview over Kamala Harris (wat ze de linkse kliek in Amerika noemen) en dan behoren de PVV, Ja21 enz. hier gewoon nog tot de linkse partijen en is er niets extreem rechts aan.
  7. Dat was te verwachten, er werd hier vaker aangegeven dat Pieter een geschikte kandidaat zou zijn maar ik heb toen ook al mijn twijfels uitgesproken. Dus denk dat ze bij de NSC flink hun best moeten doen om bij de volgende verkiezingen nog wel bestaansrecht te hebben want velen krijgen het gevoel dat het op deze manier niet goed zal gaan met deze partij en de beloofde nieuwe/eerlijke politiek totaal niet van de grond komt. Je ziet wel een verdere stijging van de PVV naar 40 zetels en dat zijn wel bijna 3 miljoen mensen die het dus o.a niet eens zijn met hoe de COA/politiek op dit moment met deze problematiek omgaat. Dat bedoel ik dus ook met Kijk je ook naar het buitenland dat in Duitsland, België, Frankrijk, en vandaag Oostenrijk waar rechts overal sterk aan het winnen is dan zou je als zittende politiek je toch eens achter de oren moeten krabben en je afvragen dat, als zoveel mensen het niets eens zijn met hoe het vandaag de dag gaat, je nog wel de juiste koers vaart.
  8. Je zou toch verwachten dat vooral een instantie als de COA waar landelijk zoveel weerstand tegen is zorgvuldig met geld en middelen om zou gaan maar in de praktijk blijkt het tegenovergestelde. Als je weet dat je als COA onder een vergrootglas ligt dan zou je toch verwachten dat men beter op gaat letten en de kosten goed in de gaten houdt.
  9. Als je dit gevolgd hebt dan weet je dat de overheid (in dit geval het onderdeel ervan de COA) zich totaal niet een regels houdt waar wij als inwoners en bedrijven ons aan moeten houden. Ga jij eens een boom rooien zonder vergunning, meteen staat er een BOA met een boete op de stoep. Hhet COA heeft een vakantiepark in Holten (waar ook een opvang zal komen) vrijwel compleet ontdaan van al het groen zonder ook maar 1 vergunning. Verder stonden daar complete ingerichte woningen welke zo werden verhuurd maar blijkbaar heeft het COA een onuitputtelijke zak met geld want alles werd gewoon de container ingegooid of het nu nog bruikbaar was of niet. In Albergen precies hetzelfde, er werd van alles verbouwd zonder vergunning oid. en meerdere keren is daar het werk stil gelegd vanwege ontbrekende vergunningen die jij en ik wel nodig hebben voordat je mag gaan verbouwen. Nu is de opvang dan geopend maar mag men de keuken nog niet gebruiken omdat daar (nog) geen vergunning voor is, je wilt niet weten hoeveel geld men nu krijgt om dan zelf voor eten te zorgen, wat deze asielzoekers per dag krijgen daar moet menig gezin met kinderen een hele week eten voor zien te kopen.
  10. gerrit B

    DHL

    Dat pakje ophalen, sorteren enz. dat gaat allemaal in de massa en is meestal centen werk en gaat veelal geautomatiseerd maar daar blijft 1275-2084 per dag per chauffeur voor aan de strijkstok hangen en met 76.000 voertuigen is dat 96,9 tot 158 miljoen per dag. Het meeste werk, het ophalen uit het depot en naar de eindbestemming brengen met daarbij de pakketten stuk voor stuk in de hand te hebben, daar lijkt juist het minste budget voor beschikbaar te zijn.
  11. gerrit B

    DHL

    Het minimum uurloon is 13,27 dus met 14,46 zit je daar dus boven per uur. Een gemiddelde pakketbezorger verdient rond de 2200 - 2700 bruto per maand. Een schoonmaker verdient tussen de 2300 en 2700 bruto per maand. Beide beroepen waar je dus geen opleiding voor nodig hebt en alleen je handen voor uit de mouwen hoeft te steken. Maar met genoemde aantallen van 200 tot 300 pakketjes bezorgen a 5,95 (er zijn pakjes van 3,95 maar ook van 6,95) = 1390 tot 2095 euro per dag. Daar krijgt een bezorger dan slechts 115 van mee, dan vraag je je wel af wie die andere 1275 - 2084 in de zak steekt. Alleen dat neemt niet weg dat jij voor het betaalde bedrag een overeenkomst met de vervoerder bent aangegaan en als die zich niet aan de overeenkomst houdt dan blijft deze in gebreke, alleen hebben wij in Nederland dan weer zo'n beroerde postwet waar ze zich achter weten/proberen te verschuilen.
  12. gerrit B

    DHL

    Dan moet je wel eerst weten dat ze het pakket ergens hebben afgegeven en waar dat dan is, want wellicht dat het bij jullie dan altijd dezelfde plek is maar hier wisselt dat nogal eens en vaak weet je ook pas de volgende dag waar ze het pakket afgegeven hebben. Voor mij is dat dus vrijwel nooit een commerciële plek waar ik wel eens langs kom, zijn het altijd grote zware pakketten en altijd moet ik er extra tijd en kosten in steken terwijl die bezorger er voor betaald wordt en de verzender kosten betaald aan het vervoersbedrijf om de spullen bij mij af te leveren en niet bij een verzamelpunt als ze geen zin/tijd hebben om de spullen te komen brengen. Voor de goede orde als er spullen bezorgd worden dan is er altijd iemand thuis of is er een buurman ingelicht die het pakket aan kan nemen of hebben we zelf al aangegeven dat er niemand is en dat ze het op een andere dag moeten bezorgen. Maar krijg regelmatig berichtjes met "helaas hebben wij u niet thuis aangetroffen" terwijl we gewoon aanwezig waren en op de camera's te zien is dat er niemand heeft aangebeld en dat er zelfs geen auto van hun in de straat is geweest.
  13. gerrit B

    DHL

    En die dumpen gewoon allemaal hun spullen bij verschillende afhaal punten waar een ieder dan met de auto weer langs mag rijden. Dus verwacht dat er weinig voordeel valt te halen voor het milieu als een ieder alsnog zelf zijn spullen op moet gaan halen. GLS spant hier in deze omgeving wel de kroon want die heeft blijkbaar in de buurt geen afhaalpunt maar verderop in Almelo dus 20 min heen en 20 min terug (als je niet in de spits gaat rijden) of je hebt pech en dan mag je nog verder weg en dan 45 km heen en 45 km terug gaan rijden. Nou mooi niet dan bestel ik wel opnieuw en mag de leverancier gewoon nog een keer de spullen afsturen maar dan wel met een andere bezorgdienst laten bezorgen.
  14. gerrit B

    DHL

    ja en nee. Of het milieuvriendelijker is vraag ik me af nu stapt iedereen in de auto om zijn/haar pakket op te halen terwijl er anders maar 1 auto door de wijk rijdt. Maar ik doe hetzelfde wel voor de pakketten in Duitsland, die komen vrijwel dagelijks binnen en worden verzameld bij een "packstation" zodat ik ze 1 keer per week op kan komen halen meteen boodschappen kan doen en evt. tanken. Meestal gaat dat wel goed maar soms komt er plots zo veel dat ze bellen van "kun je aub. eerder komen want ons hele magazijn staat vol met jullie spullen" en dan rij ik er een keer door de week ook naar toe.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...