Ga naar inhoud


gerrit B

Lid
  • Items

    7984
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    105

Alles dat geplaatst werd door gerrit B

  1. Ik had voor morgen een afspraak staan daar in de buurt (gemaakt toen ik nog niet wist/niet bij stil gestaan had dat er een race was) maar die toch maar afgezegd en een weekje verplaatst. Heb geen zin om uren in de file te staan door alle F1 liefhebbers en mogelijk zelfs rechtsomkeer te moeten maken omdat ik niet verder mag rijden.
  2. omdat dit in de wetgeving staat en Daar wordt dus geen onderscheid gemaakt in hoeveel vloeistof een unit bezit en of je die wel of niet in de bouwmarkt kunt kopen, er staat simpel dat je |NOOIT zelf een apparaat mag installeren.
  3. nee hoor net nieuw gehaald uit de supermarkt en nog goed tot 3 september 2024
  4. Hier in Nederland is het verboden om airco's zelf te monteren (muv. mobiele airco's dan)
  5. viel me vanavond op dat de pakken van de yoghurt en vla nog wel gewoon losse doppen hebben.
  6. Gaat dat wel goed dan? of heb je nog enkele ramen en geen isolatieglas? Ik had die folie ook toe willen passen op een ruit waar altijd vol de zon op staat maar dat werd me afgeraden omdat de kans vrij groot was dat de ruit met isolatieglas zou barsten. Verder gebruik ik al jaren een mobiele airco en die maakt de ruimte ook best snel koud. Heb er gewoon een gat voor door de muur gemaakt met een mooi uitblaas rooster zodat het er ook netjes uitziet. Geluid is wel een dingetje, daarom staat de nieuwe split unit al in het magazijn, nu alleen nog monteren en iemand vinden die het geheel verder aan kan/wil sluiten.
  7. Ik zou zeggen ren dan eens een poosje achter een politie auto aan en kijk wat ook ome agent zelf allemaal fout doet. En dat is wel dezelfde die jou de maat neemt als je iets fout doet.
  8. Dat is wat ome agent ook altijd zegt maar is een echte dooddoener en makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij ook 50.000-60.000km per jaar zou maken dan kun je nog zo goed opletten maar het overkomt je gewoon dat bijv. : - de auto voor je plots op de rem gaat staan en jij net achter de stopstreep ook stil komt te staan en voor rood geflitst wordt. - dat jij net een vrachtwagen aan het inhalen bent en daardoor dat bord met een tijdelijke lagere snelheid niet ziet - in een woud van tig verkeersborden net dat ene bord over het hoofd ziet.
  9. ja, en ik spreek uit ervaring, zie hierboven. en ja het kost ons allen geld, maar weet jij een betere oplossing? Helpt het om dit zelf te doen en dan zelf afgewimpeld te worden omdat de tegenpartij de regeltje beter kent dan jij? Helpt het om bij de volgende verkiezingen anders te stemmen? Helpt het om te gaan protesteren tegen de hoge boetes? Helpt het om ondanks dat je al goed oplet nog voorzichtiger te zijn? Nee, Je kunt dus uit frustratie gewoon elke radar die je onderweg tegen komt stuk slaan of een flinke kei door de ruit van zo'n radar auto gooien maar of dat zo verstandig is? Handiger zijn dit soort bedrijven die een uitkomst zijn om voor jou bezwaar te maken en die boete ongedaan te krijgen. En als ze van de boetes die je krijgt er een aantal ongedaan weten te krijgen geeft dat toch een stuk voldoening kan ik je vertellen.
  10. Denk dat je je vergist vaak is er meer mogelijk dan je denkt als je de weg maar weet. Wij zijn meestal te druk met andere zaken om dat allemaal uit te zoeken en worden dan nog vaak met een kluitje het riet ingestuurd, vandaar dat je het soms beter over kunt laten aan specialisten die de regeltjes kennen en weten waar ze de nadruk op moeten leggen.
  11. Ik denk dat de meeste mensen niet eens meer weten hoe echte melk smaakt. Zou je ze beide naast elkaar kunnen proeven dan zal menigeen die rommel niet meer kopen wat je nu in de supermarkt tegen komt en waar zo ongeveer alles uitgehaald is. Maar denk dat Codx wel in de goede richting zit, tenminste ik ben nog geen milieufreak tegen gekomen die heult met rechts. Of de dop er nu aan vast zit of niet maakt mij eigenlijk totaal niets uit mits er maar over nagedacht is hoe het zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden en helaas ontbreekt het daar nogal eens aan. Ook onze ijzeren boutje zou wel anders piepen als de dop vast aan zijn whiskyfles zou zitten en bij het inschenken naar onverwachts beneden zou draaien waardoor de whiskey niet in het glas zou komen maar er naast.
  12. Daar zijn nu van die bezwaar bedrijven voor. Kan je uit ervaring vertellen dat die soms best goed werk leveren. Kreeg een boete op een stuk waar totaal onduidelijk was welke snelheid er nu gold en werd na bemiddeling van zo'n bedrijf wel mooi terug gedraaid. Kreeg op zaterdagavond half 12 een boete voor te snel rijden bij wegwerkzaamheden, geen wegwerker te zien, geen verlichting dat er ook iemand had kunnen werken alleen wat borden in de berm en zelfs niet op de vluchtstrook en werd ook ongedaan gemaakt. Ben nu nog in hoger beroep gegaan omdat volgens een agent mijn aanhanger verkeerd vastgemaakt zou zijn (mijn trekhaak heeft geen haakje waar je de losbreekkabel mee vast kunt zetten dus had dat anders opgelost) 1e bezwaar werd afgewezen omdat de officier van mening was dat wat de agent ter plekke zwaarder zou wegen dan mijn bezwaar en verklaring maar zowel de agent als ik hebben foto's gemaakt van hoe e.e.a bevestigd was en volgens het bezwaar bedrijf zou ook deze boete met vrijwel 95% zekerheid komen te vervallen. Dus gewoon massaal bezwaar aanteken tegen een boete, laat het de overheid maar flink geld kosten als ze telkens verliezen wellicht dat het beleid dan ook een keer aangepast wordt.
  13. en dat komt nogal eens voor 4 baans weg Al jaren daar 120 mogen rijden na 19.00 uur Er zijn geen werkzaamheden (die zijn een eind terug) maar die werkzaamheden duren al een jaar en al die tijd mocht je eenmaal voorbij de werkzaamheden na 19.00 uur 120. Men plakt zonder enige reden of aankondiging een paar stukken plakband over het bord en gaat er achter staan controleren of je wel 100 rijdt ipv. de gewende 120. En daar komt de boete van 57 euro vanwege het rijden van 112 op die plek, na correctie 108. (mijn boete met de hoogst overschreden snelheid ooit)
  14. Daarnaast zijn de cijfers van de Belgen over het gehele jaar, dat zal natuurlijk veel hoger zijn dan de periode waarin deze flitsmarathon is uitgevoerd nl. van 5 tot 11 aug
  15. dit stond afgelopen donderdag bij ons in de krant. dus ga er vanuit dat het specifiek alleen om Nederland gaat voor wat betreft deze actie en niet over flitspalen die elders staan. Op basis daarvan ben ik verder gaan zoeken en kwam wat extra informatie tegen met ook dat hybride rijders opvallend de meeste boetes "scoren" Autovisie heeft ook al een aantal jaren geleden een onderzoek gedaan naar welk automerk de meeste boetes krijgt en meld daar hetzelfde En dan klopt het wat Minplus aangeeft nl. de Audi en BMW rijders die bepaald niet op een kilometertje te snel kijken .
  16. Aftrekken van de belasting gaat niet, het zijn hooguit bijzondere kosten, of je doet het zoals een oom van mij die het weg boekt als giften. Dat zijn de dieselrijders toch vrijwel ook zonder uitzondering en die krijgen ruim 20% minder boetes dan de hybride rijder
  17. Heeft er ook niets mee te maken alleen is het wel opvallend dat de hybride rijder procentueel de meeste boetes pakt. Is dat dan een ander slag mensen? Zitten juist daar de snelheidsduivels onder? Denken die "we zijn zo goed bezig voor het milieu dat we ook het recht wel hebben om sneller te rijden"? Jou interesseert dat blijkbaar niet maar ik zou dan toch wel graag willen weten hoe het kan dat juist die groep de meeste boetes pakken. Rijden die juist op andere locaties waar veel geflitst worden?, rij je met zo'n hybride automatisch te snel? Wat is er aan de hand dat een groep die het blijkbaar voor heeft met het milieu en daardoor hybride rijden of is het juist een groep die het hele milieu geen ene ruk interesseren en alleen maar een hybride hebben voor het belastingvoordeel en er rustig op los scheuren? Belangrijkste bovenal is dat ons telkens wordt voorgehouden dat de snelheidscontroles er zijn voor de veiligheid maar dat zo'n 95% van alle boetes zeer waarschijnlijk totaal niets te maken hebben met veiligheid en alleen maar met de staatskas spekken.
  18. In de krant hebben ze het dan meteen over snelheidsduivels alsof een ieder plankgas al la Verstappen over de snelweg scheurt met de vermelding dat de meeste ongelukken gebeuren door te snel rijden. Helaas zijn er geen gegevens te vinden over hoe de boetes verdeeld zijn qua snelheid, wel dat er van 156 personen het rijbewijs was ingenomen omdat die meer dan 50 kilometer te snel gingen (de echte snelheidsduivels onder ons dus) Maar dat is dus nog geen 1 procent van het totaal. Hoe die andere 99% het doet qua snelheid laat men in het ongewis maar ik heb zo'n idee dat het aantal die 10-50 km te snel heeft gereden zo'n 3 a 4 procent zal zijn geweest en dat de andere 95% in de categorie valt waar ik zelf meestal ook onder val nl. die tot 5 km te snel heeft gereden. En of dat grote aantal ongelukken nu komt door die 3 - 5 km te snel dat durf ik toch wel te betwijfelen. (misschien heeft iemand daar meer info over) Als je nu 100 rijdt of 103 dat zal denk ik niet zoveel uitmaken op de kans van een ongeluk maar is meer bedoelt om de staatskas te spekken dan om die levensgevaarlijke snelheid naar beneden te krijgen. Opvallend detail is wel dat van het aantal elektrische auto's maar liefst bijna 50% minimaal 1 boete per jaar kregen. Splits je dit in hybride en volledig elektrisch dan kreeg van de hybride gebruikers zelfs maar liefst 67% minimaal 1 boete en de volledig elektrisch 45% Uiteraard staan de dieselrijders ook bovenin want je rijdt nu eenmaal diesel als je veel km's maakt en hoe meer km's hoe groter de kans dat je ondanks dat je telkens goed op je snelheid let toch ergens geflitst wordt.
  19. Deden dat niet al de meeste mensen? Wie wil immers zo'n stinkend pak waar nog wat uit kan lekken nadat je hem in de bak heb gegooid? Maar dan toch de vraag hoe dat blijkbaar toch immens grote probleem van die doppen ontstaat? Gaat het bij de afvalverwerker dan niet goed en strooit deze die doppen lukraak de natuur in? Of hebben we gewoon te maken met een stel boomknuffelaars in Brussel die uit verveling maar dit soort onzin bedenken en opleggen?
  20. Dan is het probleem ook simpel op te lossen, gewoon de Mojo een flinke trap onder de kl.ten zodra je ziet dat hij dit doet, bedenkt hij zich wel een 2e keer. 😁
  21. Maar wat plastic dopjes betreft vraag ik me wel af wie dit bedacht heeft? Zien jullie wel eens zomaar plastic doppen rondslingeren? En als je ze ziet waar komen ze dan vandaan? Volgens mij juist niet van het pak vla, pak melk, de 1,5 literfles oid. maar waarschijnlijk van de kleine drinkflesjes die meegenomen worden voor gebruik onderweg. Dus waarom dan de rest er mee belasten? Maar ook in doppen die vast aan flessen zitten zit een duidelijk verschil en de ene leverancier heeft er duidelijk beter over nagedacht dan de andere. Je hebt doppen die echt hinderlijk aan de flessen vast zitten en in de weg zitten bij het inschenken/drinken, echter er zijn ook doppen die vast zitten maar eenvoudig omgeklapt kunnen worden en dan niet in de weg zitten. Dus denk dat sommige fabrikanten ook best eens kunnen kijken hoe hun dop verbeterd kan worden zodat ze minder hinderlijk zijn.
  22. Probleem is als je 2 komkommers hebt, een biologische en een die dat niet is, hoe maak je dat dan kenbaar? In het vak zien ze er precies hetzelfde uit en de kassa juffrouw ziet het verschil ook niet, dus wat moet ze aanslaan? Trek er een plasticje omheen waar je wat op kunt zetten en het is plots duidelijk wat het is en de biologische liefhebber loopt niet naar buiten met niet biologische producten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...