Ga naar inhoud


Zilverhippie

Lid
  • Items

    713
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door Zilverhippie

  1. Naar aanleiding van een test op IBC2024 en eerdere tests, vnl. in Duitsland wou ik deze uitzendtechniek hier even onder de aandacht brengen.

    Op een korte vermelding door Drs. IJzerbout na valt hier op het forum nog niets over te vinden, maar het lijkt erop dat we de komende jaren steeds meer gaan horen van 5G Broadcast.

     

    In het kort:

    5G Broadcast maakt de distributie van tv- en radiozenders en andere mediacontent via 5G mobiele netwerken mogelijk zonder voor elke gebruiker een nieuwe stream te moeten opstarten.

    Er wordt één signaal uitgezonden voor alle ontvangstapparaten, net zoals bij traditionele uitzendingen. Een gsm-contract of simkaart is niet nodig. Een ontvangstapparaat dat compatibel is met 5G Broadcast, zoals een smartphone, tablet of entertainmentsysteem in de auto, is voldoende. Er zijn al prototypes beschikbaar.

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/5G_Broadcast

  2. 3 uren geleden, digitaal kijker zei:

    Gij kunt zagen met je Nederlandse zenders

    Dat doet hij niet alleen hier. Op minstens één ander forum is hij daarop al aangesproken door een moderator.

    Wie kickt op reclame moet inderdaad naar de NL commerciëlen kijken. De Vlaamse commerciële zenders houden het dan nog netjes in vergelijking daarmee.

    • Bedankt 1
  3. 11 uren geleden, Drs. IJzerbout zei:

    Sprietje, je kunt veel geloven van wat ik zeg, maar ook weer niet alles. 
    In dit geval was het als grap bedoeld.

    De non-verbale expressie en communicatie gaat jammer genoeg vaak verloren op een medium zoals een forum waardoor een zin of een woord anders kan worden geïnterpreteerd dan wat ermee bedoeld was.

    Gelukkig bestaat hiervoor een hulpmiddeltje onder de vorm van emoticons. 😉

    • Like 3
  4. Ik heb het ook 3 keer moeten lezen voor ik er iets van verstond, maar vermoedelijk doelt hij op het stopzetten van Antenne-TV bij TV-Vlaanderen, is hij op zoek naar een alternatief en heeft hij gekozen voor satelliet van TV-Vlaanderen waarbij de schotel van het geleverde pakket groter uitvalt dan gewenst. 

  5. De titel is misleidend. Play Sports Open verdwijnt als volwaardige zender en een gedeelte van de content komt op Play6 terecht. Play6 wordt een zender met meer sport dan voordien, maar niet louter en sportzender.

     

    Uit het persartikel op https://press.telenet.be/fans-van-play-sports-open-kunnen-vanaf-13-augustus-terecht-bij-play6:

    Quote

    Het aanbod van Play6 blijft inhoudelijk grotendeels hetzelfde. Play6 staat meer dan ooit voor spannende en diverse content. De zender blijft dé bestemming voor bingewaardige reality en explosieve films & series die je doen daveren in je zetel. Het bestaande aanbod wordt dus niet kleiner, maar zal vanaf 13 augustus aangevuld worden met heel wat extra sport.

     

    • Bedankt 1
  6. Ik ga uit van feiten en in die zin staat een interessant artikel op https://www.numerama.com/tech/1763510-pourquoi-la-diffusion-de-leuro-2024-en-4k-est-un-immense-defi-technique.html dat voor meer duidelijkheid zorgt over wat men in Frankrijk nu precies te zien krijgt.

     

    Quote

    Bij gebrek aan een officiële 4K-stream hebben TF1 en M6 moeten innoveren.

    ...

    Om een 4K-kanaal aan te bieden met een 1080p stream, hebben TF1 en M6 gekozen voor upscaling, waarbij een videostream in realtime wordt geconverteerd om de resolutie virtueel te verhogen. De TF1 4K- en M6 4K-kanalen zenden een met de computer verbeterde versie uit van de stream die door de UEFA wordt geleverd, in een definitie van 3.840 × 2.160 pixels. Logischerwijs is de kwaliteit niet zo goed als bij een native stream (vooral bij tekst), omdat de pixels door een machine worden gegenereerd, maar TF1 zegt dat "het verschil relatief klein is".

     

    Als je het al sterk vindt dat TF1 de matchen in 2 kwaliteiten aanbiedt, dan doet M6 het nog een stuk beter met 4 verschillende streams (weliswaar niet allemaal beschikbaar bij dezelfde operator).

     

     

     

     

    • Like 1
    • Bedankt 1
  7. Op 23-7-2021 om 13:56, stevenvc19 zei:

    verander ".dash" naar ".mdp" en VLC geeft alleszins geen foutmelding. Ik krijg toegang tot de livestream maar zonder beeld en geluid... misschien moet er een "key" aan de link toegevoegd worden om beeld en geluid te krijgen? 

     

    Gelezen op https://wiki.videolan.org/Digital_Restrictions_Management:

    Quote

    DRM (known as Digital Restrictions Management or Digital Rights Management) describes a range of measures to restrict the ability to copy files.

    DRM files are typically protected by storing some kind of key on your computer, and requiring that programs use this key to use the file. Only closed source programs trusted by the maker of the file can access this key: often this includes Windows Media Player or iTunes.

    De oplossing is om de DRM-beveiliging er d.m.v. de keys al af te halen voordat de stream VLC binnen komt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...