Ga naar inhoud


sourceror

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sourceror

  1. Beste Sat4allers,

     

    Heb zo'n 2 jaar m'n WaveFrontier T90 op het dak staan. Zo'n twee keer per jaar moet ik weer het dak op omdat de LNB houders losschieten.

     

    Het opnieuw of steviger vastdraaien van de schroeven in de houders werkt dan weer even.

     

    Probleem is volgens mij dat de houders van plastic zijn. De schroef gaat gewoon los zitten in het plastic.

     

    Wat zijn jullie ervaringen? En beter nog, hoe hebben jullie het opgelost? Vastlijmen lijkt me geen optie want dan kan je later niks meer veranderen.

     

    Graag jullie reactie.

     

    Groeten,

     

    Mario

  2. @Raphie, ik woon zelf in Amersfoort. Ik zie dat jij ook een dreambox hebt dus kunnen we de SNR waardes een beetje vergelijken. Wat is jouw waarde bij bijv. 1plus1?

     

    Verder ben ik benieuwd of het wat uitmaakt bij de T90 als je de Amos meer in het midden zet. Deze LNB staat nu vrij aan het uiteinde aangezien de Hotbird in het midden zit.

  3. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het ontvangen van de Amos op de Wavefrontier T90.

     

    Ik ben sinds kort de trotse bezitter van deze schotel en ontvang alles van 28.2E tot 4.0W. Nou ja op 4W (Amos) wil het niet echt lukken. De andere satelieten zitten op 80% tot 85% ontvangst, zelfs de south-beam van de Astra2.

     

    Op de Amos zijn er twee kanalen: Italia 1 en Canale 5 die glashard binnenkomen >82%. Maar de andere zijn onder de 50%, zonder een lock. En nou wil ik juist die ontvangen (1plus1, tvkiev, etc.)

     

    Graag jullie reacties/advies. Heb volgens mij alles al geprobeerd.

     

    Groeten,

     

    Mario

  4. camd3 is inderdaad erg instabiel met een officiele kaart. Ik gebruik daarom newcamd naast camd3 omdat newcamd met officiele kaarten gewoon stabiel is. Nooit last van hangers.

     

    Ik draai dit op Gemini maar volgens mij maakt de image waarop je dit draait niet erg uit, zolang je maar de laatste newcamd hebt.

     

    Succes,

     

    Mario

  5. Hoi Arnaud,

     

    Je was me al te snel af...

     

    Heb ondertussen ook VLC geinstalleerd en het HTFORUM channel van de HotBird draaien op m'n scherm.

     

    Nu 'ns bij KingOfSat kijken welke channels meer HD op MPEG-2 zijn.

     

    Of heb je wellicht een leuk lijstje voor me?

  6. Sinds kort heb ik een prachtige HDTV-ready TV. Alleen geen HDTV bron.

     

    Het echte HDTV in Europa zal pas echt loskomen op basis van DVB-S2 en MPEG-4 maar er zijn toch nog aardig wat testzendingen op basis van DVB-S en MPEG-2 (HD-1, Astra, Canal). De dreambox moet dit kunnen ontvangen HW-technisch gezien.

     

    Is het niet mogelijk dit door te forwarden naar een PC met DVI uitgang? Via VLC misschien. Op deze manier blijft het signaal 100% digitaal tot aan de TV.

     

    Wellicht zijn er andere DB fanaten die dit al werkend hebben? Ik ben benieuwd. Zelf ga ik hier wat mee de komende dagen. Ik laat m'n ervaringen op dit forum achter.

  7. Dit is onlangs ook al beantwoord in dit forum. Had hetzelfde probleem. Het PuntoSat kanaal gooit roet in het eten. Als je deze transponder aanpast loopt de scan weer beter.

     

    Zoek maar even op hotbird of transponder scan en dan vindt je de post.

  8. Hallo,

     

    Ben een newbie, wil binnenkort een vaste opstelling aanschaffen met 3 LNB's voor drie sat's (astra, hotbird en sirius) op 1 schotel. Zonder motor omdat ik snel wil zappen en geen geluid wil horen.

     

    Eerste vraag is welke maat zou ik moeten hebben? Vanwege het feit dat een tweetal sat's niet precies in het midden staan kan ik beter een iets grotere nemen, niet?

     

    Tweede vraag. Moet ik voor een bi- of tri- sat schotel gaan? Of volstaat een normale?

     

    Derde vraag, wordt het uitrichten niet een hels karwei in vergelijking met een gemotoriseerde oplossing?

     

    Graag jullie reacties, groeten,

     

    Mario

  9. Hoi allen,

     

    Wat adviseren jullie?

     

    Ik wil met een nog aan te schaffen installatie Astra, Hotbird en Sirius ontvangen. Deze staan in totaal 17.2 graden uitelkaar. Is dit te verwezenlijken met 1 schotel en 3 LNB's of is het beter om een enkelvoudige LNB te nemen met een motor (Stab 100)?

     

    Graag jullie reactie.

     

    Groeten,

     

    Mario

×
×
  • Nieuwe aanmaken...