Ga naar inhoud


w8andc

Lid
  • Items

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over w8andc

  • Verjaardag 07/01/1968

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Limburg (België)
  • Interesses
    HTPC - Home cinema - Audio/Video - Satelliet TV

Recente bezoekers van dit profiel

17150 profielweergaven

w8andc's prestaties

Vaak hier

Vaak hier (4/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Dit is correct! Bron FlySat: 30.09.2024 NASA TV UHD ( 10727 H ) started programs again Hot Bird 13F @ 13° E
  2. Het verbaast mij toch nog altijd als het gaat over het digitaliseren van radio-uitzendingen dat enkel en alleen DAB / DAB+ aangehaald en gepromoot wordt en altijd de oude bestaande frequentiebanden in een slecht daglicht komen te staan en worden verbannen. Zowel media als politiek bezondigen zich hieraan. In vele gevallen is dit een gebrek aan kennis of slechte voorlichting. De publieke opinie wordt zo op een bepaalde manier gevormd. Laat mij eens beginnen om te zeggen dat de frequentiebanden LG (lang golf), MG (middengolf) en KG (korte golf) NIET afgeschaft moeten worden en volledig voor 100% digitaal gebruikt kunnen worden. 1) DAB+: ontstaan rond 1993 en beperkt zich namelijk tot relatief korte afstanden. Momenteel enkel gebruikt via een exotische frequentieband, nl tussen 174-230 MHz. Dat is tussen de vroegere analaoge TV-banden VHF en UHF. In principe kan DAB+ ook gebruikt worden in de FM-band. DAB+ maakt gebruik van een digitale compressie / codec in de vorm van MPEG4 en meer exact HE-AAC v2 of AAC+. De kwaliteit kan hierdoor behoorlijk hoog zijn. Afhankelijk hoeveel bandbreedte men wil gebruiken per radiostation op een bepaalde frequentie. 2) DRM+: ontstaan rond 2003 en dus jonger in ontwikkelen. Dit beperkt zich niet tot de frequentieband die DAB+ gebruikt, maar kan op ALLE frequentiebanden gebruikt worden! Dit betekent dat men digitaal via LG / MG / KG grotere afstanden digitaal kan uitzenden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van exact dezelfde compressie / codec, dus HE-AAC. De kwaliteit kan dus hetzelfde zijn. Daarnaast heeft DRM+ ook diverse extra functies: zenden van tekst, beelden, alarm, ... Waarvan een aantal extra mogelijkheden die DAB+ niet heeft. Daarnaast kan DRM+ simultaan gebruikt worden met een analoog signaal. Zo kan een bestaande zender op een FM-frequentie analoog blijven uitzenden terwijl gelijktijdig het DRM+ digitaal signaal op dezelfde frequentie wordt meegestuurd. Deze radiotechniek wordt momenteel buiten Europa meer en meer gebruikt. Europa laat het hier wat afweten. Radio Roemenië internationaal is binnen Europa de zender met de meeste DRM+ uitzendingen momenteel. Zie voor meer info hier: https://www.drm.org/
  3. @Codx @Moonchild Bedankt voor de tips! Ik had echter niets gewijizgd aan de configuratiebestanden. Als Oscam standalone niet werkt, betwijfel ik dat door dit te converteren naar een Windows service dit wel zou werken. Ik ga deze werkwijze echter wel onthouden en later nog voorzien omdat dit een interessante optie is. Mogelijk is dit beter m.b.t. het uit slaap halen van Windows en het initiëren van Oscam. Ik heb het probleem thans anders kunnen oplossen door een andere kaartlezer aan te schaffen, nl. het merk "Visco (OneSpan)" type "Digipass 905". Hiermee werkt Oscam terug zoals voorheen. Mogelijk was er dus een defect met de vorige (al jaren in gebruik) kaartlezer van het merk "ACS" type "ACR38U". Moet opmerken dat ik al enkele maanden regelmatig haperingen in het beeld ondervond. Het signaal was thans goed. Mogelijk kwam dit van de defecte kaartlezer en een teken aan de wand dat er toen al iets mis aan het gaan was. Toch nog straf dat NewCS wel bleef verder werken met de vorige kaartlezer.
  4. Bios instellingen voor USB heb ik ook al eens gecontroleerd. Legacy mode ook aangezet. Dat maakt geen verschil. Buiten diverse USB 3.1 en 3.2 poorten zijn er ook2 USB 2.0 poorten. Hiermee zou het zeker moeten functioneren. Maar dus niet. Hoe dan ook de situatie blijft, nL.dat dezelfde kaartlezer aan dezelfde USB poort niet meer werkt via OScam en wel via NewCS. Het zou eerder logisch zijn dat als het de USB poort zou zijn, deze ook niet via NewCS zou functioneren. Het blijft een misterie.
  5. @Mimisiku Deze piste was 1 van de eerste dingen waaraan ik ook gedacht heb. De recentste driver van de kaartlezer was geïnstalleerd. Ik heb dan ook al eens een oudere driver geïnstalleerd zonder enig verschil. Trouwens dit verklaart niet dat de driver wel altijd herkend wordt door het oudere NewCS. Tenzij dat de AMD chipset op het moederbord voor aansturing USB poorten door OScam anders wordt geïnterpreteerd dan door NewCS waardoor de connectie met USB in NewCS efficiënter verloopt dan in Oscam.
  6. Ik zou denken dat een bepaalde poort ,gebruikt in de Oscam configuratie, in de firewall niet zou open staan. Maar dezelfde poort 10001 wordt in NewCS gebruikt. Trouwens op het Windows systeem is niets gewijzigd. Enkel hardware is gewijzigd. Voorlopig heb ik het opgegeven met Oscam. NewCs werkt voorlopig heel goed.
  7. Wat een verrassing! Gisteren nog gekeken naar deze zender. Als er 1 zender was in het pakket waar ik heel regelmatig naar keek, was het 192 TV wel. Totaal niet aangekondigd. Wat een arrogantie naar klanten die hiervoor uiteindelijk betalen! Een schande! Duidelijk dat men gestaag het sattelietaanbod aan het afbouwen is om uiteindelijk via een "app" een IPTV variant over te houden. ik ben echt geschokt dat zulke plotselinge acties gebeuren en heb TV-Vlaanderen laten weten hiermee niet gediend te zijn. Als ze naar een IPTV-platform willen switchen moeten ze dat vooral doen, maar beter communiceren naar de betalende klanten.
  8. Sinds jaren maak ik gebruik van OSCAM met een smartcard van TV-Vlaanderen en een ACR USB (U38) smartcard reader. Dit heeft tot 2 weken geleden altijd goed gewerkt op een Windows systeem. Momenteel is dit Windows 11. Mijn oud moederbord had echter een paar weken geleden de geest gegeven. Nieuwe hardware moeten voorzien om alles terug werkend te krijgen. Maar bij het starten van OSCAM komt in het consolevenster sindsdien echter een foutmelding: "card system not supported" en "Normal mode failed, reverting to Deprecated Mode". De entitlement datums (management / TV-Vlaanderen) komen niet meer tevoorschijn zoals voorheen. Alhoewel in het opstartproces van OSCAM wel op een bepaald moment een nagra tunneled smartcard wordt gedetecteerd en de ROM versie (...4IG) eveneens. Uiteindelijk komt de melding "THIS WAS A FAILED START ATTEMPT No 1 out of max alloted of 1" en "card initializing error" Heb niets gewijzigd aan de oosrponkelijke configuratiebestanden oscam.server, oscam.conf of oscam.user. Al diverse andere waarden voor eigenschappen "MHZ" en "CardMhz" geprobeerd. Ook diverse andere USB-poorten op mijn nieuw moederbord getest voor mijn kaartlezer. Ook voor de eigenschap "DETECT" andere waarden dan "CD" getest. Het meest vreemde is dat soms na enkele pogingen achter elkaar het wel lukt om de entitlements te krijgen en de smartcard te laten herkennen. Dit is dan altijd nadat er eerst "Normal mode failed, reverting to Deprecated Mode" in het consolescherm is verschenen. Het lijkt mij dat dus soms de "verouderde" methode wel lukt. Heb dan plotseling aan het alternatief van NEWCS 1.65 gedacht om dit terug boven te halen. Tot mijn verbazing, te meer omdat ik toch wel vermoed dat dit wat verouderd is, lukte dit wel vanaf de 1ste keer. Al een paar dagen in gebruik zonder problemen. Heel bizar! Iemand een idee van de mogelijke oorzaak?
  9. In heel de berichtgeving betreffende de conversie van radio van analoog naar digitaal ontbreekt steeds de andere (betere) mogelijkheid van DRM+ (zie www.drm.org en www.drmrx.org). Dat vind ik zeer jammerlijk! In diverse gebieden in de wereld wordt deze techniek reeds gebruikt en getest. Europa lijkt dit voor een groot deel te negeren. DAB+ is eigenlijk achterhaald en DRM+ is een verbeterde versie van DAB+ met meer mogelijkheden. Terwijl DAB+ zich strict beperkt tot enkele obscure frequenties in de UHF en VHF band met een beperkt bereik, kan DRM+ naast deze frequencies ook gebruik maken van alle bestaande radio frequentiebanden (LW, MW, FM, SW) met zelfs een heel groot bereik. De codec die gebruikt wordt is eigenlijk dezelfde als deze die gebruikt wordt bij DAB+, nl. een vorm van MPEG4 nl. Extended HE-AAC (xHE-AAC) Stevast wordt er door politici steeds gesproken over de afbouw / afschaffing van de FM- band! Dit is een grootse misstap en nonsens! 😞 Het afschaffen van frequenties is totaal onnodig. DRM+ kan gebruik maken van de FM-band! Met zelfs een veelvoud van zenders dan nu het geval is, want met deze techniek kan op 1 frequentie (= transponder) een pakket met meerdere zenders uitgezonden worden zoals nu ook op DAB+ of DVB-S2 het geval is. Daarnaast biedt DRM+ ook de mogelijkheid om tekst, foto's, video, alarmberichten, ... mee te sturen. Hiervoor is het niet noodzakelijk om door het radiostation een nieuwe zender aan te schaffen. De installatie van een module op de bestaande zender kan de zender DRM+ (digitaal) ready maken. Gelijktijdig met het analoge signaal kan het digitale DRM+ signaal uitgezonden worden. Grote bereiken met grote zendvermogens zijn eveneens mogelijk zoals vroeger op de langegolf, middengolf en kortegolf banden. Hopelijk krijgen politici hierin meer inzicht en mogelijk ook door gebruik hiervan in het buitenland.
  10. Compleet paniekvoetbal en een themazender om nog meer reclame kwijt te kunnen. Vroeg of laat gooien ze hun eigen ruiten in!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...