Ga naar inhoud


Jürgen

V.I.P.
  • Items

    10858
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    35

Alles dat geplaatst werd door Jürgen

  1. Als het goed is synchroniseert OnDrive nu ook de systeeminstellingen en de overige data. Vandaag heb ik ook in de Registry een regel toegevoegd om te voorkomen dat Bing de standaard zoekmachine blijft en nu is Google de standaard zoekmachine. Ik weet echter niet of die toevoeging ook in de OnDrive back-up wordt meegenomen. Op die reden heb ik voor alle zekerheid ook nog een Herstelschijf aangemaakt op een 32 Gb USB stick maar ik denk dat die nooit nodig zal zijn. Ook is de vraag of de Registry wijziging in de Herstelschijf wel wordt meegenomen. In elk geval weer aardig met Windows 11 mogen spelen maar geef mij toch maar de vertrouwde Mac…😂
  2. UPDATE... Gevonden, was wat verstopt en het blijkt dat ook de instellingen ed naar OnDrive zijn ge-backupt. Ik vind dit eigenlijk prima zo, bij een calamiteit gewoon Windows en daarna de OnDrive back-up terugzetten. Daarna zou alles toch weer actueel moeten zijn, toch?
  3. Dat is juist het probleem, ik zie na de afbeelding van Stap 2 de afbeelding van Stap 3 niet op de laptop dus kan ik ook de de jouw aangevinkte opties niet kiezen. Heeft het wellicht iets mee te maken dat het hierbij om een Windows 11 Pro versie gaat?
  4. Ton, bedankt voor de link. De daarin aangegeven Stap 1 en 2 is geen probleem en zoals ik al schreef, de in Stap 2 uitgevoerde back-up is naar OnDrive uitgevoerd en die zie ik ook terug als ik naar OnDrive ga. Het gaat hierbij trouwens over heel weinig data want de laptop is nog nauwelijks gebruikt. Nu wil ik in de link opgegeven Stap 3 uitvoeren maar ik zie even 1-2-3 geen mogelijkheid om dit in te stellen maar vind ook die optie niet terug, zie laatste bijlage 3. In bijlage 1 zie ik de enige opties dus niet wat ik in Stap 3 zou moeten zien. In bijlage 2 zie je de actuele back-up instelling. Dus de vraag, hoe kom ik in instelling zoals in bijlage 3 is afgebeeld?
  5. Ik begrijp uit de reacties dat Windows 11 zelf geen optie heeft om een Image Back-up te maken, correct? Dus vraag ik mij af of het maken van een Image Back-up wel zinvol is en dat het aanmaken van een Windows 11 hersteldisk wellicht beter is. De bedoeling daarvan is dat ik na een calamiteit de Windows partitie kan herstellen zodat je niet alle instellingen opnieuw moet gaan aanmaken.
  6. Ik zie in Windows 11 dat ik een gewone back-up van bv de Documenten in OnDrive kan maken maar ik zie geen optie om een systeem image aan te maken. Toen ik vroeger nog met Windows werkte maakte ik zo’n Image aan met een extern Image back-up programma, naam weer ik niet meer. Dan kon ik bij calamiteiten de hele Windows partitie terugzetten en hoefde ik verder niet te zoeken. Kan dit gewoon via Windows 11 zelf. Wellicht zijn er betere en / of gemakkelijkere opties.
  7. Wolf Security uiteindelijk in de juiste volgorde via ‘Verwijderen Software ‘ in Windows verwijderd maar verwijderen van de Wolf Security Boot-logo is helaas niet mogelijk want dat is enige tijd geleden door HP aangepast, aldus de HP klantenservice.
  8. Geen probleem...😉 Gebeurt mij ook regelmatig...😂
  9. Wolf Security staat niet in de Opstart-apps maar wordt al vanuit de Bios opgestart. Je ziet de Wolf logo ‘Sure Start Splash Screen’ al voordat Windows is opgestart.
  10. Dit klopt, had ik ook al gezien, zie mijn opgegeven link van 16 uur geleden. Ik zie daar echter maar twee van de 3 pakkages. Nadat ik die via Windows had verwijderd blijft Wolf Security toch tijdens het starten opkomen.
  11. Ik denk dat deze vraag / onderwerp niets met Windows te maken heeft en dientengevolge ook hier niet thuis hoort. Volgens mij is HP Wolf Security hardware - respectievelijk Bios gerelateerd. Dus deze topic mag wat mij betreft gesloten worden.
  12. Zoals ik in mijn OB schreef had ik dat al had gedaan maar tijdens het opstarten blijft de HP Wolf Pro logo verschijnen. Ik denk dat dit BIOS gerelateerd is maar dan moet ik eerst in de BIOS zien te geraken.
  13. Op dit moment heb ik de Windows 11 HP laptop van mijn zoon thuis om een aantal dingen te wijzigen / verwijderen waaronder HP Wolf Pro Security. Ik zocht op het Internet hoe ik deze moest verwijderen en vond de bijgaande link. https://enterprisesecurity.hp.com/cloud-login/s/article/How-to-uninstall-HP-Wolf-Pro-Security Is mijn aanname correct dat dit via de Terminal moet worden uitgevoerd of kan dat gewoon via de Windows Software verwijderen optie. Via de Windows optie Software verwijderen zag ik alleen de naam HP Wolf Pro Security en die heb ik verwijderd maar tijdens het opnieuw opstarten blijft HP Wolf gewoon opnieuw verschijnen. Dus nu wil ik de in de link genoemde 3 packages in de genoemde volgorde via Terminal verwijderen maar nu raak ik toch even de draad kwijt. Kan iemand mij op weg helpen?
  14. Blijft toch altijd weer verrassend zo’n forum….😂
  15. Even een update.... Na veel gekregen adviezen, informatie op het Internet te hebben opgezocht en leverancier te hebben geraadpleegd, uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Denon DRA-900H. Inderdaad toch een Stereo versterker maar dan met meer HDMI aansluitingen. Als de KPN aansluiting binnenkort is opgeleverd dan even met de KPN TV box testen, zo niet dan heb ik 30 dagen de tijd om te retourneren.
  16. In feite is het heel simpel, ik heb het zo net nog even getest. Als ik de TV via de AB van de KPN TV box uitschakel heb ik natuurlijk geen beeld meer en dat is logisch. Het enige wat je moet onthouden of er een lijst van maken zijn de nummers van de op de KPN TV box beschikbare favoriete zenders. Volgens mijn zoon had hij aan een stuk of 3 zenders genoeg. Als je nu op de KPN TV box afstandsbediening alleen op de KPN Aan-knop drukt en daarna op de toets Radio krijg je de zender te horen die je als laatste had gekozen, uiteraard moet dan ook de Stereo versterker aan staan. Het ligt aan het merk en type Stereo versterker of bij het inschakelen van de KPN TV box ook gelijk de Stereo versterker inschakelt. Bij de BlueSound en nog een ander merk wordt die via de optische ingang aangezet, dus een soort HDMI-CEC maar dan via de SPDIF poort. Dit werkt uitstekend.
  17. Dat lijkt mij uiteindelijk ook. Ik moet nu alleen nog de keuze maken tussen de beschikbare Stereo versterkers en dan bij voorkeur één met een HDMI en minimaal één optische aansluiting. Dit laatste m.n. om Radio kanalen vanuit de KPN TV box te beluisteren zonder dat de TV aan moet staan.
  18. Jawel, als ik het eerst uitleg en het werkt dan lukt het vervolg wel. Daarna moet gewoon alles stabiel blijven functioneren dan is er niets aan de hand. Daarom schreef ik ook dat het een installatie moet zijn met een groot bedieningsgemak.
  19. Ik zal eerst even uitleggen hoe het bij mij thuis probleemloos functioneert want dat is enigszins de basis wat ik voor mijn zoon wil bestellen. Zoals ik al eerder schreef is hij enigszins autistisch en dyslectisch dus als er iets niet goed werkt is er gelijk paniek dus feitelijk zoek ik de meest probleemloze oplossing. Thuis gebruik ik een BlueSound PowerNode N330 Stereo versterker tevens streamers en een recente Samsung Smart TV. Voor de TV kanalen en eventueel het Radio geluid gebruik ik de KPN TV box Arris VIP 5202. Die is via een HDMI kabel op HDMI 1 van de TV aangesloten Ook loopt er van de TV een HDMI kabel van TV HDMI (ARC) naar de Bluesound versterker. Eveneens loopt er Toslink kabel van de KPN TV box naar de BlueSound versterker Ik bedien de KPN TV box dmv de KPN afstandsbediening. Daarmee kan ik zowel de TV als KPN TV box in- en uitschakelen en het geluid met de KPN box regelen, dus feitelijk alles met één afstandsbediening. Radio luister ik via de TuneIn app van de BlueSound. Deze configuratie zou ook voor mijn zoon prima moeten werken mits de nieuwe Android KPN TV+ box dat ook allemaal ondersteund maar dat denk ik wel. Maar ja, mijn zoon heeft maar € 500,= budget dus dat zit er niet in. Dus feitelijk zou de oplossing zijn om een Stereo versterker te kopen met één HDMI en één Toslink aansluiting want dat creëer ik waarschijnlijk dezelfde situatie als bij mij thuis. Ik zie echter op dit moment maar één Stereo versterker die hieraan voldoet en die in het budget valt en dat is de Argon Audio SA2 maar ik weet niet wat ik daarvan moet vinden, voor mij althans een onbekend merk. Ik hoop dat het nu duidelijk si wat de bedoeling is.
  20. De oude Marantz PM62 is een gepasseerd station, mijn zoon vertrouwt die niet meer en ik heb er geen zin om achter oude meuk aan te lopen. De Marantz P6007 staat bij mij hoog in het vaandel maar ik ben wat terughoudend om de gemelde lipsync problemen.
  21. Brrrr... Ik heb het helemaal gehad met Soundbars, zeker wat Samsung betreft. Er was altijd wel wat mee, hoofdzakelijk verbindingsproblemen, mijn vrouw werd er helemaal kriegel van.. Zelf uiteindelijk naar een Teufel Soundbaar overgestapt maar ook die moest uiteindelijk om dezelfde reden wijken, waarschijnlijk lag dat niet aan teufel maar aan Samsung. Sinds dat wij de BlueSound PowerNode N330 gebruiken nooit meer problemen ervaren. Maar ja, dat zijn persoonlijke ervaringen en een Soundbar is niet van toepassing van mijn zoon zijn want de bediening en werkwijze moet bijna 'Idiot-proof' zijn....😉
  22. Het is juist de bedoeling dat het van de KPN-TV box of PlayStation 3 (CD) afkomstige geluid ALTIJD via de AV of Stereo versterker loopt dus de versterker zal in elke situatie aan blijven staan. Als er naar de beschikbare Radio kanalen via de nieuwste Android KPN TV box wordt geluisterd dan verloopt dat via een Toslink kabel vanuit de LPN TV box naar de versterker dus blijft de TV uit. Dus om de vraag misschien nog wat concreter te maken, wat is nu aan te bevelen, een Stereo versterker met b.v. 2x optische ingang of een AV-versterker? Een Stereo versterker met 1x HDMI (ARC) en 1 x optische ingang zoals b.v. de Argon Audio SA2 is ook een optie maar de keuze in deze variant zijn zeer beperkt.
  23. Ik raak nu een beetje in de waar door de verschillende adviezen…. De een zegt dat je alle bronnen op de TV moet aansluiten en de andere adviseert het juist andersom te doen dus alle bronnen d.m.v. HDMI via een versterker te laten lopen. Ook loop ik tegen verschillende berichten aan waarbij voor lipsync problemen wordt gewaarschuwd bij gebruik van de optische aansluiting (SPDIF). Dus ben ik er nog niet echt veel wijzer van geworden. Zelf gebruik ik een BlueSound PowerNode N330 met een HDMI(ARC) Stereo versterker en die doet het uitstekend maar ja die zit ook in een andere prijsklasse.
  24. Nou niet helemaal want als ik de PlayStation én KPN TV box via HDMI op de TV aansluit dan kan ik toch beide apparaten (uiteraard niet te gelijkertijd) via de AB van de Samsung TV bedienen, toch? Ik ben nu zelf ook aan het zoeken gegaan en kom voorlopig op 2 apparaten uit, de Marantz PM6007 en de NAD C328.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...