Ga naar inhoud


mebo870

Lid
  • Items

    2429
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    23

Alles dat geplaatst werd door mebo870

  1. mebo870

    Moppen deel 4

    Het laatste werk van Banksy.
  2. Het is en blijft natuurlijk een hobby, de vraag is, wat wil je uiteindelijk bereiken met je draaibare schotel. We kennen zo'n 8 a 9 satellieten die interessant zijn. Op de rest is er niet veel meer te beleven, buiten wat FTA zenders, in een taal waar we geen jota van verstaan. De gouden tijden van satelliet zijn voorbij. Vroeger kregen we zowat elke gecodeerde zender open, hetzij met keys in te gaan geven of cardscharing, maar vandaag zit zowat alles dicht getimmerd. Om een gecodeerde zender te openen heb je vandaag niet alleen een smartcard + abonnement nodig maar ook nog eens een ontvanger die uniek is voor de provider.
  3. Dat hoef je niet te installeren, is een onderdeel van Google Foto opslaan, Google openen (afbeeldingen) de foto vanuit je verkenner naar Google afbeeldingen slepen of via upload, dan word je foto geüpload, alle overeenkomsten worden nu getoond.
  4. Zeker dat die aangepast is, met het ip adres van bijv. 19,2 roep ik alles op van astra 19,2 inclusief de gecodeerde zenders. Hier is mijn testlijstje KingOfSat.xml met uitsluitend FTA zenders voor Astra 28.2 Astra 23.5 Astra 19,2 Eutelsat 16 Hotbrd 13 Eutelsat 10 Eutelsat 9 Astra 4.8 Ik heb er meteen ook de zenderlijst bij gedaan. FTA Test Kingofsat.rar
  5. Waar ik al jaren op hoop, is dat iemand eens de moeite neemt om een plug-in te maken. Die eens geactiveerd toestaat onder het gewone zappen, met één keer klikken op de gele of groene toets, de zender die dan op het scherm staat te kopiëren naar een nieuw boeket. Nu kan dat via de menu wel, maar dat is zo omslachtig.
  6. De wideband lnb: Het verschil zit hem in de uitgaande frequentieband van 290 Mhz tot 2340 MHz die aan de ontvanger wordt aangeboden, deze is breder dan bij de conventionele lnb, die van 950 Mhz tot 2150 Mhz loopt. Hoge en lage band zijn niet meer opgesplitst en als één band omgezet, de wideband lnb kent nog slechts 2 uitgangen, Verticaal en Horizontaal. Enkel ontvangers uitgerust met een wideband Tuner kunnen deze Wideband/Frequentieband rechtstreeks aan. De wideband lnb gaat vast en zeker zijn toepassingen vinden bij het Unicable 2 systeem, Multiswitch en Sat > Ip server. De wideband lnb kan probleemloos ingezet worden op bestaand installaties, door binnenshuis een omvormer in te zetten, die deze wideband weer gaat omzetten in lage en hoge band, verticaal en horizontaal.
  7. Wat is daar het doel van, Multiswitchen op een Spaun SUR 420 F ??
  8. Ik ga niet beweren dat het 100 % werkt, maar er is een manier hoe je FTA zenders per satelliet op een gemakkelijke manier kan binnen halen, met Dreamset. Ingrijpen in de file KingOfSat.xml die onder dreamset zit. Maak daarvan eerst wel een reserve kopie. Open KingOfSat.xml zoek naar de Astra 28.2 positie, daar staat de volgende originele regel: <sat name="Eurobird 1 / Astra 1N / Astra 2A / Astra 2B / Astra 2D (28.2°E)" flags="1" position="282" url="http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=28.2E&standard=Digital&ordre=freq&filtre=no&aff=list"> </sat> Ga nu via Kingofsat >> Satelliet >> Astra 28.2 kies daar FTA en SID, dat url adres kopiëren. https://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=28.2E&standard=All&ordre=sid&filtre=Clear Plaats dat url adres tussen " hier tussen " op de plaats waar het originele url adres staat. Dan krijg je dit: <sat name="Eurobird 1 / Astra 1N / Astra 2A / Astra 2B / Astra 2D (28.2°E)" flags="1" position="282" url="https://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=28.2E&standard=All&ordre=sid&filtre=Clear"> </sat> Opslaan en dan onder Dreamset > Nieuw > Internet settings kiezen. Als alles goed gaat krijg je voor Astra 28,2 alleen de FTA zenders volgens kingofsat. Dat kan voor elke satelliet. Let op, een vergissing is daar snel gemaakt, vandaar daar kopie. Onthoud wel dat al de rest er uitgefilterd is, als er een zender ontbreekt kan je die er niet zomaar gaan bijzetten, want die zal niet aanwezig zijn in lamedb.
  9. Persoonlijk vind ik die draaibare zenderlijsten die op internet circuleren teveel ballast hebben, die worden onderverdeeld in documentaires, entertainment, koken, reizen, films, series, nieuws, sport, erotiek, per land enz.. m.a.w. een kat vind haar eigen jongen daarin niet meer terug. Ik heb hier een lijst voor mij waarin 667 zulke boeketen staan, met alle respect voor degene die dit samenstelt, is dit echt allemaal nodig? Een zenderlijst moet simpel in elkaar zitten, wanneer men kijkt via een smartcard, liefst per provider ingedeeld. In uw geval moet het per satelliet, om te vermijden dat je schotel constant gaat draaien. Een lijst die 100% voldoet aan uw wensen ga je nooit vinden en al zeker niet als het enkel om FTA zenders gaat. Zelf maken is dus de boodschap en vooral goed nadenken hoe wil ik de structuur daarvan zien. Wat je nu wel kan doen, is zo'n recente draaibare zenderlijst downloaden, je gooit alle boeketen eruit, dan heb je een recente gescande “lamedb” (database) waarvan je weet dat alles werkt. En dan per satelliet een boeket aanmaken met enkel FTA zenders, die je opzoekt met kingofsat. Daarin kan je dan onderverdelingen in maken. Zoals bij de Astra 28,2, waar toch behoorlijk wat FTA zenders op zitten, groeperen volgens inhoud. Bijvoorbeeld “Muziek” en daaronder zie je dan al je muziek zenders staan. Dan weet je Clubland TV. Ha, die zit op Astra 28,2 en staat daar onder Muziek FTA. Dat gaat snel, boeketen openen selecteren van Astra 28,2 en daarin gaan scrollen naar Muziek FTA. Nu is dat allemaal nog nieuw, na een poos zal je bepaalde satellieten gaan negeren, omdat alles gecodeerd is of er gewoon troep op zit waar je niks aan hebt.
  10. Ik zou wel eens een vlieg willen zijn, als je bezig bent met je VU+ Op een of andere manier slaag je er constant in het ene probleem na het andere te creëren. Zoals “3 keer de Uno met de USB heropgestart te hebben” Hoe kom je daar bij? Logica ontbreekt totaal bij u, dat is aanmodderen. Waarom geen map aanmaken direct onder de Root in plaats van dit proberen onder de map dreamset 2413x64 te plaatsen. En nee het is niet nodig de VU spanningsloos te maken om het resultaat te zien. Afzetten met de schakelaar is zelfs sterk af te raden, dat doe je enkel in geval de box uitzonderlijk in een loop vast zit, je riskeert er namelijk de software mee te beschadigen. Er zijn nog twee programma's waarmee je settingslijsten kan maken en versturen naar de VU+ Dreamboxedit en E_channelizer. Een lijst aangemaakt met dreamset kan je perfect versturen met dreamboxedit en omgekeerd.
  11. Hé, komt dat even goed uit, ik zocht net een sponsor. 😂
  12. Mijn zenderlijst word al jaren opgeslagen op de PC onder de map "Settings" Kwestie van die lijst een vast plaatsje te geven. En dat als Enigma 2 ver 4(lamedb), een bestandsnaam word niet gebruikt.
  13. ik zie geen reden waarom je zou gaan stunten met Linux, toch niet om een zenderlijst aan te maken. Nog even terug komend op je probleem dat Dreamset de SID in Hexadecimale vorm weer geeft. Dat kan je uitschakelen: tools – programma setup – preferences,
  14. mebo870

    Longfibrose

    Veel sterkte en geniet zo mogelijk nog van wat je kan. ik ben zelf kankerpatiënt en als ik een ding heb geleerd, het is wat het is, niet over piekeren, laat de ziekte je niet klein krijgen.
  15. Toch niks moeilijks aan. Kies bij Kingofsat een satelliet, bijvoorbeeld Astra 19,2 klik bovenaan “free to air channels only”, vervolgens op sorted by: SID, Alle FTA zenders worden nu opgeroepen oplopend op SID nr, Als voorbeeld nemen we Deluxe Music die heeft SID nr 65 DREAMSET: Open je zenderlijst in Dreamset. Maak een boeket aan met als naam “Music” Selecteer Astra 19,2 Zoek SID nr 65 op (Deluxe Music) en sleep de zender naar je boeket “music”
  16. 😈 Grrr...Gaat dit hier nu nooit ophouden, koop dit, koop dat? Ik heb door de jaren heen, een hele familie van die bitjes verzameld. Dus nog eens: Die micro schroefjes waren zodanig gemolesteerd dat het ene bitje slipte en het maatje groter kreeg ik er niet in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...