Jouw DAB antenne heeft de reflector gelijk aan de Siemens nu nog. Ik weet niet hoeveel verschil het werkelijk maakt. Zelf heb ik 1 Siemens met alleen de enkele eigen reflector omdat ik anders meer instraling had van een stoorzender met de andere polarisatie (zijkant). Ik vermoed dat in jouw situatie deze antenne meer onderdrukking geeft van Lille op kanaal 21 eveneens met andere polarisatie. Het is gissen. De raster had ook zeker 3 dB minder versterking.
Wat is de afstand naar jouw kanaal 21 Digitenne zendmast? Een raster antenne heeft zeker 3 dB minder versterking op dat kanaal als ie in de goede polarisatie staat.
In Duitsland heel normaal maar een schotel op dak zou ik nooit doen. Te grote kans dat het uitrichten niet perfect is- of blijft en niet fijn met experimenten.
Ik zag ooit een draaibare op een heel hoog dak aan de schoorsteen en dacht neeeee. Een jaar later stond ie in de tuin, de coax vanaf de dakgoot naar beneden bungelend lol.
Gefeliciteerd met één van de beste UHF antennes ooit gemaakt! Werkelijk onverwoestbaar en een hoge versterking in de lage kanalen van 13 dB.
Het waren ooit semi professionele centrale antennes maar dat is allemaal weg. Ik heb er ook een aantal van opgesteld maar voor de hogere kanalen gebruik ik andere meer breedband types. Klein schoonheidsfoutje: De dubbele reflector moet er andersom op. Ik weet niet of het merkbaar verschil maakt maar ik heb nog wel een catalogus waarin een afbeelding staat.
Hier sluit ik mij bij aan en zeker na de laatste verhuizing een grote felicitatie met deze mijlpaal!!! Ik duim ook voor nog vele jaren een mooi FTA satelliet TV aanbod.
Wilde gok: De volgende energie leverancier die zijn teruglever fooi (terugleverprijs - boete) bekend maakt geeft er netto 0,35 cent voor. Dan heeft er genoeg tijd tussen gezeten (dus geen prijsafspraken) en met een prijsverschil van 40% dus genoeg concurrentie volgens de ACM. Niemand stapt over want het is zinloos.
In de toekomst vallen er installaties af wanneer de omvormer stuk gaat. Deze laten vervangen is duurder dan het oplevert en zo blijven de ongebruikte panelen net als dakantennes op dak tot ze vanzelf in gedeeltes naar beneden komen.
Hier vlakbij is ook weer zo'n zonnepark bijna gereed! Ik durf er wel geld op te wedden dat zij meer voor de zonnestroom ontvangen dan 0,25 cent per kWh.
Niet perse de spanning maar gewoon de overproductie tijdens zon piekmomenten is een boosdoener.
Greenchoice probeert het gewoon vrijwel gratis binnen te harken en Zonneplan is het er ook absoluut niet mee eens dat het geen cent waard is.
Feitelijk is zonnestroom op de flanken van een zomerdag + najaar t/m voorjaar echt wel meer waard. Dan leveren de panelen zonlicht DX en dan is er geen overcapaciteit.
Dankje, snel en redelijk duidelijk: Langs de kust. Citaat: Door de aanpassingen is het verschil tussen meten en berekenen langs de kust 20% kleiner geworden. De berekeningen wijken daar nu ongeveer 40% af van de metingen. Gemiddeld is dat in de rest van Nederland 30%.
Haha ik ben wel blij, daar mag geen twijfel over bestaan. Ik maak ook heel veel gebruik van satelliet voor Duitse bezoekers in Nederland, die zijn daar vast heel blij mee. Andersom is het zeker uitzonderlijk maar dat ben ik wel 1 keer tegengekomen.
Voor zover ik heb gezien zijn er nog wel programma's zichtbaar, ik denk nieuws en eigen producties. Daar ben ik het mee eens.
DVB-T2 grensgebied is altijd al geen probleem geweest want dat is heel beperkt. Het uitzendgebied van DVB-S2 is natuurlijk enorm groot en vreemd dat dit wel wordt toegelaten als je met auteursrechten zit. Ik snap ook wel dat je nu niet meer van FTA kunt overstappen naar een gecodeerd platform. De enige optie zou zijn geweest om naar een spotbeam te gaan op Astra 1P maar die is er ook niet gekomen.
Nu ben ik wat voorzichtig zomaar zoiets gratis uit Roemenië op mijn computer te zetten tenzij ik het echt echt echt wil hebben. Maar wat me dus stoort is het dicht timmeren via Internet. Ik heb zelf Duitsland via DVB-T2 maar satelliet is gewoon FTA dus waarom?