Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1746
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    16

Alles dat geplaatst werd door OFDM

  1. Inmiddels is het wel duidelijk dat lineaire TV via broadcast technologie het moeilijk krijgt tegenover Internet maar je verliest dan ook je USP.
  2. Ja maar SES kan daar verschillende prijskaartjes aan hangen om een maximale huuropbrengst te realiseren. Ik zou graag de abonnee cijfers zien want ik denk dat ze zakelijke markt in Nederland ook nog veel opbrengt. Maar dat Spanje van de particuliere markt nog een grote is en ja dat is raar. Maar misschien was het echt niet haalbaar. Als de keuze reuze was zou alles wel naar west gaan toch?
  3. Juist Sprietje! Ik denk dan als je een 2e hands auto koopt krijg je ook niet altijd de opties die je af fabriek had kunnen bestellen. Het is wel balen dat een footprint wordt hergebruikt zonder die super speciale west Afrika lob. Maar wat ik ook nog wel spannend vind is hoe de beslissing is gelopen om een paar (minder belangrijke?) zenders op een east beam te zetten. Was er méér vraag naar de west beam en moesten daar in verband met Spanje dan toch de meest bekeken zenders naar toe? Beetje filosoferen..
  4. De smart TV gaat een paar jaar langer mee dan de app ondersteuning.
  5. Die 3x 60 cm is natuurlijk een consumenten gerichte aanpassing maar ik schrik wel van de werkelijke ERP in Nederland. Wat een bak signaal, dat gaat op een breinaald! Bij Kaliningrad komt de footprintvorm van SES prima overeen met die van CD. Niet dat iemand daar iets aan heeft.
  6. Zeker als dat gebeurt op het moment dat je mail de deur uit doet. Het zal wel weer draaien vóór september. Ik hoop wel dat er geen duiveltjes in de transponders zelf zitten, dus alle multiplexen 100% identiek aan de huidige. Lijkt me wel maar vertrouwen..
  7. Dat is dus niet te ingewikkeld maken maar op een forum moet het wél in detail. De gefaseerde data die ik heb ingeklopt zijn de juiste tenzij ik een fout heb gemaakt met overnemen.
  8. Geven ze één datum aan voor alles?
  9. Ik ben benieuwd naar de analyse van Sprietje. Winst voor zuid Spanje maar volledig verlies voor de Canarische eilanden? Voor Kreta lijkt me weinig veranderd. Uiteraard onder aanname dat de footprint overeenkomt met de werkelijkheid.
  10. Dit wordt de Eastbeam. Omzetting 12.090V en 11.934V op 9 oktober.
  11. Dit wordt de Westbeam. Starten met 11.856V op 18 september, 11.739V op 23 okt, 12.187H en 12.129V op 20 nov.
  12. De eerste kennismaking (met iets nieuws) maakt toch de meeste indruk! Maar mooie specificaties en bandbreedte, ach dat moet een keer kunnen toch?
  13. Ja, Monts des Cats met 13 tot 40 kW en Lille met 80 tot 200 kW Horizontaal. Dat is mooi waardeloos met die voorzichtige 10 kW in Goes. Enige winst is de polarisatie scheiding tussen H en V maar Nederland heeft voor de zware en moeilijker te ontvangen 256 QAM modulatie gekozen. Ik zie het verschil ook met Duitsland, die is gemiddeld 10 dB beter te ontvangen dan Nederland. De helft daarvan door meer zendvermogen en de andere helft door 64 QAM en FEC.
  14. Er zijn inmiddels ook niet meer zoveel broadcast producten die mijn interesse aanspreken. Een fantastisch moment ooit was analoge HDTV, niet eens op een heel groot scherm. Leuk was 1 of meerdere stands met Italiaanse zenderspullen, het grofstoffelijke loodgieterswerk. Vorig jaar was vooral een leuk gesprek over DVB-T2 zenders en 5G TV bij R&S. De techniek heeft bepaald niet stilgestaan maar of het nog een lang leven beschoren is? Natuurlijk zijn er ook satelliet gerelateerde bedrijven, nog wel. De allerbeste grap was ooit was dat ik en mijn collega van een afstand werden herkend door een knappe pitspoes achter een stand bij Thomson. Onze baas met grote ogen kennen jullie haar..??
  15. Nieuwe kansen voor TV DX hobby maar daarop zitten alleen gecodeerde kanalen. De FTA zijn Zeeland op 21 en Brabant/ Limburg op 33. Dat zou nu mogelijk al kunnen?
  16. Auteursrecht meldingen krijg je bijna elke keer vanwege muziek.
  17. Nou de VS is ook het land van de hypocrisie. Ik heb een Youtube verwijdering + waarschuwing gehad voor TV content die afkomstig was van gewone Duitse TV zender ondanks dat het alleen met inlog te zien was maar toevallig een beetje bloot nou nou. Dan gaat het over Google. Ik denk dat de invloed van de VS er wel is.
  18. Dat is logisch inderdaad. Hebben ze geen pagina erop gezet dat een TV kijker moet switchen? Of zelfs een looptekst onderin beeld..
  19. De planning is volledig te stoppen per 1 september toch?
  20. OFDM

    Toekomst Ziggo

    Ik denk dat de last vooral bij Ziggo ligt want die moeten via de helpdesk en Internet klanten helpen daarmee. Het is geen lolletje aan het worden met de tegenwoordige smart TV's, echt! Zelf sta ik er wat anders in want ik zie als grote voordeel van DVB-C dat je merk onafhankelijk bent. Dat betekent helaas dat elke TV anders werkt met instellen en soms is dat echt een uitdaging waar de consument niet (meer) uitkomt.
  21. WTF? Komt dit doordat de App store is onderworpen aan de preutse Amerikaanse regelgeving? De Interactieve TV ontvanger kan het wel via Internet of alleen satelliet?
  22. OFDM

    Toekomst Ziggo

    Dat blijft nog even spannend want de plannen wijzen op een toekomstig einde van DVB-C (x aantal jaren). Ergens kan ik dat ook wel begrijpen vanuit het gedoe dat instellen op allerlei merken TV toestellen geeft en lineaire TV only.
  23. OFDM

    Toekomst Ziggo

    Deze zenderlijst, 160 zenders? https://www.sfr.fr/tv-sfr/toutes-les-chaines Buitenland beperkt tot nieuwszenders.
  24. OFDM

    Toekomst Ziggo

    In 2002 wist UPC op misdadige wijze te ontsnappen aan een faillissement door zijn obligatiehouders voor het blok te zetten. https://www.nu.nl/economie/56088/upc-sluit-overeenstemming-met-obligatiehouders.html Leuk om terug te lezen: https://www.iex.nl/Artikel/6804/UPC-ter-ziele.aspx
  25. Het klinkt wel leuk als je de rest van de dag toch in de buurt bent en kunt relaxen, bijvoorbeeld op Kreta. Als je op de klok moet werken zit je vast aan zo'n lijst invullen en een hoek meten? Dan wint de MSK het met afstand maar dat is meetapparatuur, geen hobby. Ik heb wel eens van iemand gehoord over een bedrijf dat 3 meter schotels perfect uitrichtte met een soort landmeetapparatuur? Daar kan ik mij nauwelijks een voorstelling bij maken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...