Ga naar inhoud


Alex1970

Lid
  • Items

    6684
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    32

Alles dat geplaatst werd door Alex1970

  1. Ik ken die app niet en de IR zender, maar bij een universele afstandsbediening moet je om hem geschikt te maken voor je videorecorder een code invoeren die bij je videorecorder hoort. Ik vermoed dat dat in die app ook moet, echter kies hiervoor een apparaat wat je niet hebt.
  2. Die stockfoto had ik ook al gezien op een website van een leverancier. Zelfs mijn niet satellietvrienden zagen het. Bovendien zit die schotel zo dicht op de muur dat ik me niet kan voorstellen dat-ie nog in azimut en elevatie is bij te stellen.
  3. Dit jaar weer via satelliet? https://www.andreincinemas.com/
  4. Alex1970

    ET10000

    Je kan doorlussen, maar dat gaat ten koste van de signaalsterkte. Ik heb beide tuners via een aparte kabel op een versterker met vier uitgangen aangesloten.
  5. Ze staan bij mij niet op een harde schijf want die zit er niet in. Ze staan op de SD-kaart en dat gaat ook goed, maar als je een nieuw image will installeren dan is dus de backup map niet die op de SD-kaart, maar BA verwacht het tar-bestand op de USB-stick. Weet ik, maar dat kan alleen handmatig en dat vergeet ik. Bovendien was het ongrijpbaar bij welke actie oscam onbruikbaar werd.
  6. Rare snuiter die Gutemine, of wie daar achter zit, denk ik.
  7. Het is inmiddels gelukt. (nog wel met 12.91). Ik gebruik ook een SD-kaart, maar toch moet ik nieuwe images extracten van /media/hdd/backup of /media/usb/backup en niet van /media/ba/backup
  8. Nog een vraagje: Nieuwe images zou je moeten installeren vanuit /media/ba/backup Waarom is dat bij mij dan steeds deze map? Het is trouwens een USB-stick waarop de backups gemaakt worden, maar DreamOS denkt dat het hdd is, waarschijnlijk omdat er geen harde schijf in de Dreambox zit.
  9. Die bestanden installeren doe je dus met dpkg in plaats van opkg? En waar haal ik die bestanden vandaan?
  10. @bamma ik zal later eens er in duiken om alles weer opnieuw te installeren. Ik had weer 'Tune failed' op mijn satelliet-tuner, dus bovenstaand maar gedaan. Na de reboot, nog steeds 'Tune failed' met als bonus een OSCam waarvan het user-gedeelte (dus ook dvbapi user) niet meer werkt... Ook de reader van de Fransat-kaart wil niet meer, of in ieder geval lijkt oscam halverwege vast te lopen als ik in Live Log kijk. Dus mag ik sowieso alles weer opnieuw doen. Helaas nu geen energie meer voor... Waar kan ik die vinden?
  11. Met welk image in de flash en moest je de datum handmatig voor 1 oktober 2024 instellen?
  12. Ik lees nu op dat andere forum dat er een nieuwe Barry Allen plugin (14) op de gutemine3 feed beschikbaar is. Was daar niet iets mee @Mimisiku ?
  13. Die poort aanpassen kan gewoon in de Webinterface, dus kan je m.i. gewoon aanpassen met lopende oscam. Bij mij gaat het user-gedeelte van oscam-emu stuk als ik de box reboot en het is ook voorgekomen toen ik de box een update had gegeven via SSH met commando opkg update && opkg upgrade Dus oscam draait dan nog wel, de readers werken, maar de users niet. Ik heb er nu geen last van, maar ik ga het ook niet uitlokken. Ben al blij dat het weer werkt (vanuit de flash). Ik heb nu regelmatig dat mijn satelliet-tuner het niet meer doet. Box op standby en weer aan, of even wisselen tussen satellieten of een enigma herstart wil het meestal weer verhelpen.
  14. Pffff, wat een dom gedoe... Iedereen bedankt die Gutemine boos hebben gemaakt, echt toffe actie...😒
  15. Dat moest ik even opzoeken, het eerste resultaat is een website uit Riga... Dat moet je dan wel kunnen frezen op een draaibank.
  16. Ja, ik had hem toen ook bevestigd op dat smalle gedeelte. Die opvulstukken die jij daar hebt @RimaNTSS zijn wel heel mooi, met een 3D-printer gemaakt?
  17. Ik heb ook nooit wonderen gezien van die feedhoorn t.o.v. een Inverto Black Ultra LNB, maar dat was wel met een oudere flens-LNC. Zelfs met mijn 180cm schotel ontvang ik niet altijd alles van de MENA beam.
  18. Heb je minder signaal als je de feedhoorn dichterbij of verder van de schotel af doet?
  19. SD kaart staan al allemaal images op, want hij was gewoon in gebruik. Dus ik kan hem niet formatteren en is dan toch al in het juiste format. Het zou misschien helpen als je jouw probleem ook meldt op dat andere forum. Ik gebruik de laatste van http://dreamboxupdate.com/opendreambox/2.5/unstable/images/dm920/index.php Dat ga ik nu ondervinden aangezien ik nu het image maar in de flash heb gedaan. Zie hierboven. Maar op het moment niet eer dus.
  20. Ja, helaas wil degene die het image maakt er geen tijd in steken en anderen beweren dat ik de enige ben met het probleem, dus klaar ben je. Ik heb al zo vaak andere images geprobeerd, telkens ontbreekt er van alles wat ik gebruik. Zomaar een paar wat ik uit mijn hoofd weet: -Geen second infobar -Niet alle informatie in infobar e.d. zoals in PLi. -Geen mogelijkheid provider te kiezen bij DVB-C tunerinstellingen -Geen (uitgebreide) info over de zender. -Niet alle zender-zoekmogelijkheden. -Geen oscam-emu -Geen picons -Geen xmltv-epg En nog wel meer, maar ik zou het eens op moeten schrijven dan, maar eigenlijk waag ik me er liever niet meer aan. En ja, er zal ook wel veel achteraf geïnstalleerd kunnen worden maar ik ben nu al te lang bezig bij het installeren van een vers image. En ook genoeg functies die ik niet heb kunnen vinden, ook niet met achteraf installeren.
  21. Ook dat hielp bij mij niet. Ik moest alles helemaal opnieuw installeren, dus ook zonder gebruik te maken van de autobackup functie.
  22. Nou, dat kan niet want volgens het forum waarop dat image gepubliceerd wordt ben ik de enige die dat probleem heeft. Goede vraag is nu wie er nu gelijk heb (ik weet het wel). Maar doordat ik een nieuwe flash moest doen via het DreamOS image in de flash ben ik nu de hele Barry allen plugin kwijt en ik krijg hem ook niet meer geïnstalleerd. Ik ben nu in staat om die $%^@#-box het raam uit te gooien. Echt zo klaar mee, steeds dat gezeik met OSCam en daarna image niet kunnen installeren. Minstens één keer per maand gezeik met OSCam en is niet te herstellen. Dan ben ik weer dagen bezig om het in orde te krijgen. Tijd die ik liever had besteed aan het up-to-date houden van de picons.
  23. Op het moment ben ik Barry Allen helemaal kwijt, na opnieuw te proberen het laatste image via BA te installeren via DreamOS in de flash. Dus wellicht wordt vervolgd, als ik BA weer hersteld krijg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...