Ga naar inhoud


minplus

Lid
  • Items

    8930
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    56

Berichten die geplaatst zijn door minplus

  1. Idem. Een paar ledlampen hielden het 1 seconde uit, andere redelijk lang.

    Al met al ben ik niet dol op led qua levensduur. Nu ook weer in de badkamer waar ze veel te snel kapot gaan waar  TL-balken vele jaren meegingen.

    Mooi dat Led minder stroom vreet, maar 15 euri voor een lampje wat het mogelijk 2 jaar uithoudt tegen 50 cent voor een gloeilamp die  minstens even lang meegaat.

    Wat is je winst of verlies?

  2. Ik ben zo stom geweest naar m'n vrouw te luisteren en een lamp in de lantarenpaal incl voorschakelspullen die al 50 jaar probleemloos werkte  vervangen door een dure ledlamp omdat die minder stroom verbruikt. Het kutding heeft het een half jaar uitgehouden.

    Ben nog moed aan het verzamelen om de zaak terug te draaien maar het is balanceerwerk van een paar uren op 3 meter hoogte en m'n evenwicht is niet meer wat het was na een paar bloedvergiftigingen. Los van dat ik het schema niet meer weet.

  3. Beetje offtopic maar de lekkerste melk is domweg rechtstreeks van de boer.

    Inclusief de dikke roomlaag waar we soms slagroom of boter van maakten. Soms was het meer dan een cm in een pan.

    Daar kan geen pak of fles tegenop. De rondrijdende melkboer in de jaren 50 kwam in de richting maar meestal mocht ik met een containertje naar de boer verderop voor echte melk.

  4. Er stond een wat verdekt bord. Dus was hij elke dag de lul. Maar ervaarde dat pas een dikke week later toen de 1e bekeuring binnen kwam..

    Dan kun je protesteren wat je wilt.

    Zo werkt het helaas in ons landje niet.

    Hij is iemand die er niet over zou piekeren zich niet aan de regels te houden maar heeft dus een week voor joker gewerkt los van de benzinekosten.

  5. Kan me hier helemaal bij aansluiten. Los van dat je niet een flits krijgt zodat je weet dat er iets fout gaat maar een week of langer later een boete op de mat.

    Zo had m'n straatarme schoonzoon m'n auto geleend en in Tiel voor z'n werk elke dag een wat verstopte snelheidsbeperking niet waargenomen.

    M'n dochter helemaal in tranen want elke dag weer een bon terwijl ze elk dubbeltje om moest draaien. Een dik weekinkomen naar de bliksem.

     

    Ik heb geen enkele sympathie voor het stompzinnige Nederlandse beleid. Het is totaal niet gericht op veiligheid maar op hoe meer geld hoe beter.

    Helemaal Nederlands.

    • Like 1
  6. Het is toch gewoon je aan de snelheid houden? Mits je tijdig doorhebt wat die snelheid is en dat is vaak onduidelijk.

    En dan de cruise inschakelen.

    Betekent dat de kleine man die zich nog geen kar met cruise heeft kunnen veroorloven in het overgrote deel van de gevallen de leul is en de kas spekt.

    Kwalijk.

  7. Dat verschijnsel is mij ook bekend. Negentig % van de boetes is geld schrapen voor enkele kilometers teveel.

    Ik neem trouwens ook Audi- en BMW-rijders waar die zich keurig aan de snelheid ed houden.

    Vandaag weer niet. Een BMW die me rechts met hoge snelheid inhaalt terwijl ik het maximaal toelaatbare rijd en vervolgens naar links voor me knalt en 50 meter daarna voor het stoplicht voor me staat. Toen het op groen sprong meteen weer volgas ervandoor met ver boven het maximum. En een eind verder weer voor me voor een stoplicht.

    Je hebt rare gasten...

     

  8. Ik snap het wel een beetje. Ik kreeg lang geleden in m'n R4-tje van 500 gulden (in prima conditie trouwens dankzij een liefhebber) een boete van 70 gulden omdat ik 3 km te hard reed aan het eind van een aflopende helling. Zo'n oud R4-tje had geen cruise control of een zware motor, dus die remde niet genoeg op de motor af. Met een BMW was dat niet gebeurd. Een rib uit m'n lijf.

    En een flits van voren in het halfdonker met regen bij het inhalen bij 2 km te hard heeft mij en m'n dochter bijna het leven gekost, want je ziet een paar honderd meter bijna niets meer, en ook 70 gulden. Vroeger leerde je dat je inhalen zo snel mogelijk moest doen op een 2-baans weg want langzaam inhalen is levensgevaarlijk. Iets wat ik als passagier meegemaakt heb.

     

    Mijn laatste bekeuring was na een stoplicht toen ik iets te snel optrok en de Cruise nog niet aan had staan.

     

    Met een klein autootje ben je vaak de Jan-met-de-korte-naam en dicht je een gat in de begroting.

    En dit helpt niet om de zaak in Nederland stabiel te houden, integendeel.

     

     

  9. Het zou nu al een uur matig moeten regenen volgens de buienradar. Ben het afgelopen uur meermaals buiten gaan staan met een uitgestrekte blote arm.

    Wil die nat worden had ik het hele uur buiten moeten blijven staan plus het komende uur.

    Nog maar even getest. Twee druppels per seconde op 1 arm.

    De normen vervagen, zelfs  ook bij regen...

  10. Er lijkt wat aan te komen na 18 mm in 3 weken. Alleen de onweer in de bui mag weg blijven.

    Ben benieuwd.

    Bij de laatste gigantische bui van 4cm met hagelstenen van 2 cm die over zou komen heb ik de auto onder een boom gezet. Het werd 1 cm regen en een omgevallen tuinstoel en dat was het.

  11. Het zou hier volgens de buienradar vanaf 19.00 uur 2 uren gigantisch gaan regenen. Dringend nodig hier.

    Was het maar zo geweest.  Net een klein buitje gehad van 5 minuten, dus morgen maar weer sproeien.

    De temperatuur is buiten wel fors gezakt, dus ramen en deuren open gezet.

  12. 1 uur terug, bellejt zei:

    overal zo .De woke beweging die plastiek weg wil maar voor hun moet het luxe zijn want wassen van produkten kennen ze niet.Bende zeik*** die alles kapot maakt.

    Kun je mij uitleggen wat deze laag plastic met woke te maken heeft? Of bedoel je te zeggen dat alles wat vreemd is per definitie woke is? En wat versta je onder woke? En is iedereen met een iets ander idee in welke richting dan ook per definitie een zeikerd?

    Ik kan je denkwijze duidelijk niet volgen en ben dus ook een zeikerd?

  13. Op 6-8-2024 om 10:12, Gene 1225 zei:

    Onlangs geheel toevallig bij het zappen op astra 2 op dit concert terecht gekomen : meesterlijk als kleine jongens mogen meespelen met een grote mijnheer. Ik heb het hele concert blijven kijken en genoten. Ik hoop dat het ooit nog eens wordt uitgezonden. 

    Muddy Waters & The Rolling Stones | Mannish Boy | Live Performance - Checkerboard Lounge

     

     

     

    Idd fraai als grote jonge jongens samenspelen met een grote ouwe jongen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...