Ga naar inhoud


kees321

Lid
  • Items

    502
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

1 Volger

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan
  • Locatie:
    Grönnen
  • Interesses
    techniek in het algemeen

Recente bezoekers van dit profiel

1722 profielweergaven

kees321's prestaties

  1. ( ten overvloede ? ) De as van de rotor moet parallel zijn met de aardas, dan wel de denkbeeldige as waar de satellieten omheen draaien
  2. En waar haal je dan het signaal vandaan ? Is dat openbaar ? ( slechts uit interesse, ik heb 'm hier op de kabel (ongecodeerd) maar ik kijk er zelden naar )
  3. En alweer een systeem wat zich afhankelijk maakt van een bedrijf "in den verre". Waarom toch weer ? Wat zijn de andere mogelijkheden ? Er zijn meer Satellietnavigatie systemen : https://nl.wikipedia.org/wiki/Satellietnavigatie Dus waarom om te beginnen niet de Europese te gebruiken. En zou het DAB systeem een terugval modus hebben als de sync wegvalt ?
  4. 'Tuurlijk, niet zo moeilijk om dat signaal te verdelen, maar wie doet dat ? Het lijkt er overigens wel erg op dat de meeste daar staan om het logo in beeld te krijgen.
  5. O !, die had ik even gemist, daar kan dit wel aangeplakt worden dan. Dit is wel zo ongeveer de koploper zo te zien.
  6. Zou de buitenste microfoon nog wat opvangen of . . . Is daar ondertussen niet een betere manier voor ? Iets met een verdeler . . Of hebben ze dat daar nog niet ontdekt ? Nu ja, zo maar, ter info. ( Is dit op z'n plek hier ? Zo niet verhuis het maar )
  7. Dat is zo te horen totaal wat anders, ik hoorde daar oude opnamen, radio programma uit '72 van Lex Harding. Op beeld zie ik totaal wat anders.
  8. Dat begrijp ik wel, maar hing dat briefje er nog uit historische overwegingen of houdt men zich daar nu nog aan, dat bedoelde ik, maar, niet belangrijk.
  9. Ja, dat herinner ik me ook nog, is dat van toen of wordt het nog gebruikt ? De zender(kamer) wordt hier behandeld, erg interessant (nmi) http://rossrevenge.co.uk/tx/txroom.htm
  10. Ik twijfel om je iets te gaan vertellen, omdat je dat al weet (?) Of is dit een nieuw terrein voor je ? Het Z. modem moet in bridge modes. Voorheen deed Z. dat op afstand, maar nu kan je dat zelf doen ? Ik sloot regelmatig een fritzbox aan op Z. maar de details zijn me ontschoten. En met VPN en wireguard kan ik niet helpen.
  11. Die ervaring heb ik ook ja, in open veld (camping), op een limburgse heuvel, veel signaal maar een kleine variatie door langs de antenne te lopen gaf direct een verstoord beeld. Er is echt iets mis met die ontvanger. Zojuist zie ik deze bijdrage op dit forum : Met de term mexnet ging ik wat verder zoeken en zo kwam ik op dit : https://dutchguild.nl/event/17/ En daarin deze technische uiteenzetting : https://dutchguild.nl/event/17/attachments/52/117/DG DVBT2 Willem van Ooijen 5 juni 2018.pdf Zeer interessant (nmi)
  12. Inderdaad, antenne en kabel, om mee te beginnen. Ik dus. Oa een ZXV-7200, de huur ontvanger van KPN == plak == Bij de ZXV-7200 kun je naast de signaalkwaliteit (knopje “ant”) ook de signaalsterkte zien met het rode knopje. In mijn ervaring is de 7200 erg lastig om stabiele ontvangst mee te krijgen, op een losse actieve antenne. Ik heb ‘m hier op een hark (yagi) antenne, samen met een andere ontvanger, de 7200 hikt regelmatig, de andere ontvanger nooit ( of heel zelden ). Volgens de 7200 is de signaalkwaliteit 100% en signaalsterkte 40%. En de signaalsterkte wappert dus soms wat, de 7200 heeft daar duidelijk meer last van dan mijn Vu+ == einde plak == Dan heb ik ook nog een XORO ergens liggen, die ga ik weer eens aanzwengelen om mee te nemen op rondreis binnenkort
  13. Ja, die heb ik in Oostenrijk wel eens gehoord toen.
  14. Mooi ! Was je speciaal daar voor heen-en-weer naar het VK ? Of ook nog andere dingen gezien ? Dezelfde foto's heb ik ook ( heel slechte kwaliteit ) maar dan van 40 jr terug. Toen nog op vol vermogen ( nou ja, zo vertelde men dat ) vanaf het schip, op 2 frequenties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...