Ga naar inhoud


kwetal

Lid
  • Items

    316
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Voorheen Lemsterland. Nu Monferrato - Piemonte

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

kwetal's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (5/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. De vraag was dus of de modernere versies van VTI dan wel Openpli dit nog steeds kunnen. Het lijkt er op van niet dus. @mebo870Met in acht name van beperkingen kan je wel een DVD afspelen op een vubox. Mits mediaplayer een VIDEO_TS map met .vob bestanden wordt aangeboden. Alle relevante .vob bestanden verschijnen keurig in de afspeellijst. Die kan je dus afspelen. Helaas zonder het comfort van een echte of geemuleerde DVD speler. Zoals bijvoorbeeld VLC.
  2. Een hardware DVD/Bluray speler hebben we niet meer. Wel hebben we nog een heel aantal images gemaakt van DVD's die we ooit aangeschaft hebben. Nu heb ik eens gelezen dat die images met de DVDplayer plug-in via de VUbox te bekijken zouden zijn. Er is een indrukwekkende lijst plug-ins te installeren vanuit de openpli database. De DVD player wordt succesvol gedownload meldt het systeem. Helaas wordt die vervolgens niet zichtbaar in de lijst met standaard voorgeïnstalleerde applicaties (dat zijn er 10). Ook niet na een herstart. Ergens anders heb ik gelezen dat dit allemaal verouderde applicaties uit de Dreambox tijd zijn. En dat ik me beter kan beperken tot de applicaties die al voor geïnstalleerd zijn. Indien ik de images uitpak in een standaard video map met *.vob bestanden dan kan mediaplayer ze inderdaad afspelen. Echt handig gaat dit niet. Vooral niet voor mijn vrouw die ik elke stap (en dat zijn er nogal wat) keer op keer moet uitleggen. Mijn vraag: Klopt het dat de DVD player plug-in niet (meer) werkt of is het onhandigheid van mijn kant?
  3. Waarschijnlijk dus heel kostbaar en slechts in kleine hoeveelheden. Dat maakt de kansen op praktische toepassing van zo'n batterij nog kleiner.
  4. Die claim klopt wel denk ik. Zelfs nog wel langer afgaande de halfwaardetijd van 100 jaar voor de gebruikte Ni-63. De capaciteit daalt wel in de loop van het batterijleven. Of het een realistische praktische toepassing zal krijgen is maar afwachten. Iemand enig idee van welke cyclus dit isotoop een (bij)product is? Voor het overige zie ik de chinezen tot heel wat meer in staat dan die landen waar alleen maar wat bereikt is omdat daar toevallig abundante hoeveelheden olie en gas in de bodem zitten.
  5. kwetal

    Mierenoverlast

    Dat zijn tragische ongelukken. Het betreft dan echter geen ammoniak (NH3) maar blauwzuur (HCN). Met blauwzuur moet je heel erg oppassen. Ik zou het zeker niet aanbevelen om mieren mee te bestrijden. Hoewel geabsorbeerde damp in diatomeeënaarde oorspronkelijk wel is ontwikkeld als insecticide. (Zyklon B). In de woning binnendringende mieren kunnen hinderlijk zijn maar ik ben het met @Tonskidutch eens dat alle past binnen een ecosysteem. Een ecosysteem dat we maar beter zo veel mogelijk met rust kunnen laten. Net als bij de preventie van plagen van ratten, muizen, kakkerlakken or whatever: Geen etensresten morsen of laten rondslingeren. (Eendjes voeren!) Maar zoiets vergt wel een bepaalde netheid en discipline.
  6. Dat is m.i. ook niet het betere van Italië. Waarom niet Maria Arreghini ? Ze doet serieuze sport interviews. voor diegenen die het nuttige met het aangename willen combineren.
  7. Ik heb er een bookmark van gemaakt. Mocht er in de toekomst nog eens wat veranderen. Nogmaals mijn dank. Ook al is het jullie hobby, het lijkt me best wel veel werk, steeds maar door al die pagina's met info ploegen.
  8. Veel dank voor Gregory90. En uiteraard ook voor alle vrije Friezen. En hoe vinden jullie die info nou? Beroepsgeheim waarschijnlijk. En ook dank aan @Crazy Sat. Ik zal me eens in die blindscan techniek proberen te verdiepen. Met een vubox wordt het niets dacht ik. Ik heb ook nog een TBS 6902 in mijn PC. Daarmee zou het moeten kunnen lukken. Tenminste, dat suggereert DVB dream.
  9. Dat is dacht ik met een Tivusat kaartje. Maar niet in HD. Op de 11013V zat ook nog Lombardije regionaal in HD. Samen met Piemonte twee aanzienlijke regio's in Italië. Ik denk niet dat de RAI de terrestriale redistributie daarvan zomaar kan uitzetten. Ik denk dat ze nog wel op 5W zitten maar op een andere transponder en andere parameters. op 11016H heb ik trouwens 35300 2/3 8PSK MIS 1 Gold 131070 ingesteld en dat werkt. Met 32APSK en auto FEC vind mijn Vubox/OpenPLI niets....
  10. Mijn dank. Op 11016H kan ik alles weer ontvangen. Behalve Rai3 HD Piemonte. Mijn eigen regio. Daar kijken we elke avond op naar het regionale journaal. Ik was en ben gewaarschuwd met die multistream ontvangst. Er is geen garantie. Het kan zomaar zonder aankondiging veranderen.
  11. Hopelijk zit ik in het goede topic. Kan het zijn dat er aan de parameters wat veranderd is en dat dit nog niet op Lyngsat is bijgewerkt? Sinds 1 mei geen detecteerbaar signaal meer op 11013V MIS 1. Daarvoor uitstekende ontvangst. Aangezien deze transponder op de lage band - verticaal zit heb ik eerst (vruchteloos) de hele hardware keten nagelopen. Toen kwam ik op het idee om een FTA op 11096 V (Vosges TV) te scannen. Beeld. De hardware is dus OK. Vandaar nu maar deze vraag in dit topic.
  12. Bedankt voor de info. Ik houd het in gedachten voor een volgende keer. En ik ga pas experimenteren zodra ik me weer eens ga vervelen. Voorlopig zit ik nog met een ander onbegrepen probleem. Van de twin tuner lijkt er één of defect of niet goed door de software herkend te worden. Daar kom ik eventueel op terug in een apart topic. Eerst nog maar eens even goed uitzoeken/overdenken voordat ik weer een vraag ga stellen die lijkt op de vraag of water mogelijk nat is....
  13. Het is een soort interne tunnelvisie. Je bent er zo van overtuigd alle stappen helemaal goed gedaan te hebben dat je het niet nodig vind om al die stappen nog eens grondig na te lopen. En zelfs dan moet je het ook nog maar "zien". Gelukkig is er dan hulp van buiten om je terug op het goede spoor te brengen. @Tonskidutch Die optie ken ik indien er reeds een versie van Pli op de box staat. Zo heb ik ook mijn ultimo van versie 9.0 voorzien. Maar in de fabriekssoftware van de nieuwe Uno kon ik zoiets niet vinden. De harddisk en het netwerk werden keurig herkend. Ik zou er dus een image op kunnen zetten. Maar...., hoe vertel ik die firmware dan dat ik bij de volgende reboot wil flashen?
  14. Ehh... nee dus.... Had ik inmiddels ook ontdekt. Het werkt intussen. Ik denk dat ik te oud wordt voor een doe-het-zelver. Maar toch erg nuttig zo'n forum. Ik had het al bijna definitief opgegeven. Ook mijn dank aan @bellejt voor het aanwijzen van het goede spoor.
  15. Ja, dat heb ik ook al geprobeerd. Helaas geen verbetering. Had ik ook niet echt verwacht. De procedure is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Een map met de naam vuplus moet op een vers geformatteerde USB stick staan. Op die USB stick een MBR in FAT32 formaat. Blijft over een verkeerde image. Die zit toch echt in de download openpli-9.0-release-vuuno-20231218_usb. De meest recente en zou stabiel zijn. Ik kan nog eens een oudere versie proberen.... @ceesv kernel_cfe_auto.bin en root_cfe_auto.jffs2 en ik heb een gloednieuwe UNO 4K SE.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...