Ga naar inhoud


Drs. IJzerbout

Lid
  • Items

    10340
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    173

Alles dat geplaatst werd door Drs. IJzerbout

  1. En niets daarvan uit het www. Ik kan er uren over vertellen.
  2. Het is een zogenaamde Machine Zender. Een motor drijft een generator aan die een wisselspanning afgeeft. Deze wisselspanning wordt in transformatoren in frequentie opgetransformeerd naar uiteindelijk 19,2 kHz. Om deze frequentie konstant te houden, moest de motor uiterst nauwkeurig in toerental konstant zijn en geregeld worden. Dat was het nadeel van deze machinezenders. Die zwabberden over de band heen. Die golflengte is vele kilometers lang. Er waren gigantische antennes voor nodig. Vroeger dacht men: hoe langer de golf, hoe verder het gaat. De kortegolf en zijn voordelen was nog niet ontdekt. Er waren ook nog geen buizen die de hogere frequenties konden opwekken. Er waren ook vonkenzenders. Die wekten een gedempte golf op. Machinezenders waren ongedempt. Telefonie was niet mogelijk. Er is op die lange golven niet voldoende bandbreedte beschikbaar. Morse code bij vonkenzenders werd gesleuteld door de frequenties iets te veranderen. Je had dan het sein en het contra sein. Het eerste begin van FSK: Frequentie Shift Keying.
  3. Ik ben dan ook blij dat ik niet meer in Nederland woon. Na zoveel jaren weg uit NL is het voor mij buitenland geworden. Helaas moet ik in September volgend jaar een nieuwe pas aanvragen en dat gaat weer een hoop onnodig geld kosten. Aangezien ik nog steeds in Duitsland ben ingeschreven, ga ik waarschijnlijk een Duitse pas aanvragen. Dan kan ik een hoop geld sparen en heeft Nederland 🇳🇱 het nakijken. Mijn kinderen waren die hoge kosten al langer zat en hebben nu een Duitse pas.
  4. 192TV wil 75€ per jaar voor een abonnement. Ik geloof dat die gasten een schroef los hebben. Zou het mij niet waard zijn ook al kreeg ik geld toe.
  5. Laten we het maar leedvermaak noemen. 😇😂🥹
  6. Of vlak achter een vrachtwagen rijden. Dan word je als het ware meegezogen en spaart benzine.
  7. Zet gewoon de radio 📻 aan op 192 via het web. Is dezelfde meuk zonder beeld. I am listening to "Moments & Whatnauts - Girls '74" on 192 Radio with VRadio! http://akouradio.com/play?id=4798
  8. Dit noem ik typisch Nederlands krentemikkerig gedoe. Je kunt ook bij mooi weer de ruitenwissers eraf halen. Dat verlaagd de luchtweerstand en vermindert daardoor het verbruik.
  9. Is dat nu anders dan? Voordat mijn TV goed en wel draait ben ik zeker 2 minuten verder. Een TV met buizen was daar sneller mee klaar.
  10. Drs. IJzerbout

    SAIPAN

    Waar gaat dit ook al weer over? Ik ben de draad kwijt, en nee….ik heet geen Joe Biden.
  11. Daar heeft mijn vrouw niets over in de pap te brokkelen. 😂😂
  12. Ik vond Verstappen zijn rijstijl ten opzichte van Norris uiterst agressief. Maar dat is niet de eerste keer dat “onze Max” ‘m dat flikt.
  13. Ik heb per dag 200 km heen en terug aan afstand. Maar de baas betaalt de benzine en de auto. Als ik wil is er een shuttlebus maar dan moet ik me aan strikte tijden houden en ben dan minder tot nauwelijks flexibel. Thuis werken doe ik ook.
  14. Drs? Ik heb er niets mee te maken gehad.
  15. vind ik heel moeilijk om te geloven.
  16. Hier in de Emiraten moet je niet met je diesel wagen naar de tankstations. Personen dieselwagens worden niet toegelaten hier. Uitsluitend vrachtwagens en nutsvaartuigen.
  17. Ik word altijd weer kritisch gezien als ik zeg dat een grote(re) schotel altijd de voorkeur heeft. Neem ruim wat extra reserve bij zo’n opstelling, dan heb je ook geen uitval als het weer niet meespeelt.
  18. @Shedman: Doe jezelf een plezier en ga niet op een 100ste of zelfs een 10de graad zitten pielen. Dat is weer zo’n hersenkronkel van Sprietje en is volkomen absurd. Bij dit soort schotels met schelende LNC’s is het brandpunt vooral bij out of center positionering eerder een vlek. Dus het is niet kritisch.
  19. By thus increasing the average average loudness and modulation depth, the overall envelope power of an AM transmitter is also increased, giving more watts into the air Totale onzin.
  20. Het was toch anders. Hij heeft de kok wel horen fluiten maar wist niet waar de lepel hangt.
  21. Waar ik woon moet je een bezoeker bij security eerst aanmelden. Anders kom je niet eens door de gate. Laat staan op de bonnefooi aankomen zetten. Dus voor inbraak hoeven we ons geen zorgen te maken. Ook wordt het terrein onopvallend bewaakt met camera’s en patrouille van de security mensen. We doen de deur niet eens op slot. 🔐
×
×
  • Nieuwe aanmaken...