Ga naar inhoud


ebhoorn

Lid
  • Items

    592
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Zoetermeer
  • Interesses
    Astrofotografie, Sterrenkunde, Koken, Motorrijden, Politiek, Schuldenproblematiek, Internationale bestrekkingen, Industriele archeologie

Recente bezoekers van dit profiel

5449 profielweergaven

ebhoorn's prestaties

  1. Dankjulliewel! Zeer informatief. Anyway, ik ben er zonder een centje pijn in geslaagd om iets ten oosten van Koblenz de UK beam op te vangen en de bijbehorende Engelstalige zenders. In twee keer raak. (De eerste keer bleek een verderaf gelegen boom tussen mij en de Astra 1 satellietcluster te staan). Niet verkeerd zo'n b&r schotel.
  2. Is het resterende signaal in het spectrum nu ruis?
  3. @Old Shatterhand & @Drs Ijzenbout: Leuke reacties, waarvoor dank. Grappig dat een voor de hand liggende vraag niet al te vaak gesteld blijkt te zijn.
  4. Gelukkig ben ik maar een armetierige amateur die het zelf al heel spannend vond om met behulp van Sprietje's berekeningen een 4 LNB opstelling in de tuin te plaatsen die gericht is op saaie, gedisciplineerde satellieten, en op de camping diezelfde satellieten op te vangen. Dus voor normale bedragen zijn er geen satfinders die (ook) werken op een beacon, en de pakketjes gewoon kunnen uitlezen?
  5. Ok, dat is overkill. Ik zie wel de Schwaiger 9003BT. Daar an je via jouw telefoon meerdere transponders configureren per satelliet. Of deze alleemaal aangetikt worden waag ik te betwijfelen. Er wordt via hun site geen support in de vorm van inleesbare lijsten geboden. De satlink finders - daar kan je lekker alles op intoetsen, maar hebben als nadeel op de camping dat het scherm bij zonlicht niet afleesbaar is. Dus het Bente concept volstaat voor mij bij recreatief gebruik
  6. Een van de redenen (naast de kosten) dat ik geen automaat heb: Het opgedoekt worden van een leverancier leidt niet zelden tot een schotel waar je in de tijd gezien steeds minder mee kan.
  7. Ah, dus per transponder-stream wordt "meta informatie" mee verzonden die zowel betrekking hebben op de stream zelf als de satelliet. De Bente lockt gewoon op een stream op een transponder - als er een stream met identieke parameters aanwezig is op een naburige satelliet - dan heb je dus gewoon pech gehad. begrepen, dank!
  8. Het leuke van zo'n Bente satfinder is dat je 'm kan programmeren. Ik kan met mijn satellietontvanger gewoon per satelliet de zenders uitkiezen, en ik heb dus de transponderparameters van een bepaalde zender overgenomen in de Bente Satfinder. Tuurlijk werkt dat. Of - en dat is mijn vraag - Zijn er afspraken met betrekking tot transponders en de daarbijbehorende frequentie, symbolrate en polarisatie die een satelliet uniek identificeren?
  9. Momenteel heb ik in de woonkamer een VU DUO2 staan die gevoed wordt door een Multytenne-twin, en een digitenne gevalletje voor de Nederlandse zenders. En dat al negen jaar voor nop. Dit naar alle tevredenheid: Ik kan in Zoetermeer probleemloos de Engelse zenders ontvangen die gestraald worden op de geknepen UK footprint van de Astra 2F, en ik mis feitelijk alleen de Belgische zenders - de Nederlandse commerciëlen kunnen mij gestolen worden. 1. De satelliet vrijheid is mij zo goed bevallen, dat ik een multiroom configuratie wil realiseren (op de slaapkamer ook sat-tv AUB). Vanuit de meterkast is met een mickey mouse splitter een coax naar de slaapkamer getrokken, de oorspronkelijke kabel gaat uiteraard vanuit de meterkast naar de woonkamer. 2. Ik speel met de gedachte om een unicable configuratie in huis toe te passen. Door in de slaapkamer een SAB titan S906 (Unicable compatible) te plaatsen, zou ik daar HDTV kunnen ontvangen, en door de 12V voeding is het ding prima geschikt voor de camping. En met een nieuwprijs van 79,- is het aantrekkelijk geprijsd. 3. Het blijft voor mij wel een wens dat ik in de woonkamer twee verschillende transponders kan ontvangen, en in de slaapkamer uiteraard een derde transponder. 4. Wens 4 is dat de schotelafmetingen beperkt blijven. En voorzover een schotel mooi kan zijn: de Multytenne is mij uitermate goed bevallen: betrouwbaar, goede prestaties voor de afmetingen, en 't ding ziet eruit alsof het gisteren geplaatst is. Unicable... Ik zie er geen heil in om mijn Multytenne uit elkaar te schroeven, de Alps te vervangen door quad of quattro uitvoeringen, en de bestaande switch in de grijze bak te vervangen door switch(es) die unicable ondersteunen. "Buy quality - cry once" gaat op, geen joekel van een schotel met een brandpunt die groot en onnauwkeurig is, maar klein en fijn: een Kathrein. De CAS80 bijvoorbeeld. met 75x75 cm scoorde deze schotel beter dan menige joekel van 90 cm, of een Hirschmann Triax die de Kathrein op de voet volgt. En wel met 4 lnb's op een rail Ik heb de volgende vragen: a) Inverto Ultra's zijn state of the art LNB's, maar: - gaat deze LNB met 6 cm toeter naast elkaar passen op de middelste twee posities van een dergelijke antenne? - Als quattro LNB's gebruik, dan kan het zijn dat de ontvangers die dezelfde LNB aanspreken elkaar in de weg zitten toch? Quad LNB's liggen dan voor de hand? Met wat voor een switch (merk/type) knoop ik de LNB's vast en plaats ik het gecombineerde signaal op 1 coax die ik doorlus naar ontvanger 1 en 2? c) Past een splitter op een kabel in een unicable configuratie of krijg ik daar geduvel mee? d) Worden bij unicable gewoon 75 ohm coax kabels gebruikt? c)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...