Ga naar inhoud


pel

Lid
  • Items

    219
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

pel's prestaties

Vaak hier

Vaak hier (4/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Had begrepen dat het minste wat er moest gebeuren was, dat er een CI+ module via CD besteld zou moeten worden OF een heel nieuwe ontvanger. Ik kon bij CD nergens eens gewoon een simpel verhaaltje vinden wat er nu soms wel of soms niet (per 1 januari 234?) zou moeten gebeuren. Wat een kaartlezer is met softcam? Een kaartlezer met een ingebouwd programmaatje wat de sat ontvanger iets wijs moet maken? Maar goed, allang blij dat de ontvangst het blijft doen...
  2. Ik zie bij CD dat je ofwell een ontvanger van CD moet aanschaffen of een CI+ module? IEr zit nu een oranje Mediaguard kaart in een losse CI module maar ik heb begrepen dat (na uitstel) dat in januari niet meer werkt. Het werkt nu nog wel, maar hoe lang nog?
  3. Terwijl CD door hun geklooi met het afschaffen van mediaguard kaarten en CI modules sat kijken bezig is onmogelijk te maken proberen ze in feite interactieve tv via glasvezel als opvolger te promoten? Eerst dat promoten en dan de satelliet tv stoppen? Er kwam vandaag een reclamebrief, gewoon ouderwets met de post, met de vraag of ik al glasvezel internet heb want dan kan ik mooi mijn sat abo combineren met een "glasvezel only" abo en een nieuwe HD ontvanger. (Uiteraard alleen HUN ontvanger in bruikleen o.i.d.?) Ik woon midden in de stad maar glasvezel hebben we nooit gekregen. Ergens in 2011 allemaal flauwe smoesjes van Glashart of Lybrand, heel schimmig allemaal. Zgn. technisch onmogelijk: bullshit, bij andere flatblokken kon het gewoon wel. Echte reden: te weinig bewoners die wel een (duur!) abo wilden afsluiten. [Dat hierdoor ook problemen ontstaan met de vaste telefoon van KPN is hier wat offtopic maar KPN is bezig de vaste telefoon ook voor particulieren uit te faseren als je (oh foei!) nog steeds geen glasvezel hebt... Vaste telefoon: dat kan niet meer, je moet een smartphone hebben en iedereen heeft toch belvrees...] Samengevat: ik vermoed dat er verband is tussen de plannen van CD en het gehengel of je al glasvezel hebt en dat op termijn sat tv kijken wordt vervangen door tv kijken via internet en dat ze daar al op inspelen.
  4. Kan geen compleet verhaal vinden over wat CD nu eigenlijk wil. Het is raden: Heb Topfield ontvanger met een losse CI Module. Die past dus in de Topfield en in die CI module zit een oranje Smartcard van CD. Ik begrijp dat na uitstel per januari 2024 ik niks meer kan ontvangen? OF... ik moet maar een nieuwe ontvanger kopen waarvan zij exact voorschrijven dat het maar 1 type mag zijn waarbij je niks meer op een harde schijf mag opnemen? Ik kan met de Topfield opnemen op een HDD van 2 TB en er hangen nog 2 losse HDD schijven aan.
  5. Groot aantal zenders (lijstje staat bij Canal Digitaal) omgezet naar nieuwe frequenties. Paramount op Astra 3B 12187 GHZ/Horizontaal DVB-S2/8PSK SR 29.900 FEC 2/3 Pilot uit. Andere zenders die op die frequentie moesten gingen probleemloos, maar Paramount heeft alleen beeld, geen geluid. Een Engelstalige Paramount op Astra 2 doet het probleemloos. Iemand een idee wat hier mis gaat? Pel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...