Ga naar inhoud


CI-8100: ik kan geen anamorf breedbeeld omzetten!


Koen B

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

ik ben nieuw op satellietgebied en ik ben druk doende mijn nieuw speelgoed, de CI-8100, naar mijn wensen in te stellen. Dat gaat aardig, maar ik heb een probleem met anamorf breedbeeld. Ik zou dat zo willen instellen dat ik op een oude 4:3-tv (aan het toestel zelf kan je niets regelen qua beeldformaat!) anamorf breedbeeld krijg zoals 'gewoon' breedbeeld, dus met balken boven en onder.

 

In de handleiding (blz. GB 42) staat onder 'screen ratio' hoe je dat moet doen. Je kan kiezen tussen 4:3 (standaard) en 16:9. Ik schakel om naar 16:9, en dat lukt prima. Helaas koppelt de ontvanger hier helemaal geen consequenties aan en blijf ik zitten met lange gezichten (zowel op het scherm als van mijzelf <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />). Wat kan ik doen?

 

P.S. Op p. GB 74 staat bij de specificaties onder 'aspect ratio' (= screen ratio?) dat deze ontvanger naast 4:3 en 16:9 ook letterbox aankan, maar die optie kan ik in het menu helemaal niet vinden!? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Dank voor alle tips!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites


breedbeeld met balken weergeven op een gewone 4:3 tv, zoals de BBC uitzendt, kan wel al is het misschien even zoeken. in het A/V control menu: Screen ratio op 4:3 en Display format op Letter Box.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt gelijk! Ik heb het zo ingesteld en het werkt perfect!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Je hebt hier iemand gelukkig gemaakt!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...