Ga naar inhoud


Raar probleem met Humax 5400 draaibaar instelling


Gast

Aanbevolen berichten

Groeten,

 

Ik heb een humax 5400 met 3.2 Hot EMU1.2 gepatcht. Ik heb een draaibare schotel met Moteck 1.2. Ik heb reeds even Kiosk kunnen zien, maar na een tijdje ben ik op 1°W Thor de Kiosken kwijt. Zelf op Kiosk1 (FTA) krijg ik geen beeld omdat er geen signaal is. Wel signaal en beeld op andere FTA zenders van Thor. Het rare is dat het wel gewerkt heeft.

 

Reeds 5 keer heb ik in verschillende mogelijke volgorden geprobeerd om:

1) patchen

2) PMC

3) EMU-tabel

4) settings

 

soms terug signaal op kiosk, na enkele keren zappen niets meer op deze kiosken.

 

Heeft iemand al zoiets meegemaakt?

 

Graag uw vroegere ervaringen hiermee, want ik vind dit minstens zeer eigenaardig. Ik weet niet goed waar de schotelinstellingen bewaard blijven of ingesteld worden.

 

Met Zeer Vriendelijke Groeten,

 

JohnSmyth

 

 

3)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Settinglijst / pmc tabel correct en wel een signaal, dan blijft over de juiste keys, die altijd als laatste geladen moeten worden. Voor kiosk heb je actuele keys nodig, want ze zijn 20-04-04 gewijzigd. En vergeet niet de config instelling in het menu op EMU+K.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Nadat ik de nieuwe software heb geladen begon de ellende dat ik de thor kwijt was. Als ik opnieuw ga zoeken iets naar west dan krijg ik hem weer incl. conax maar de andere providers zitten er dan naast. Ik ben hiermee uren bezig geweest en heb op geluk nu de thor en de rest goed staan. ik durf niet meer naar andere providers te zoeken want dan ben ik alles weer kwijt en kan ik opnieuw beginnen. Ik kom er nog niet achter waar dit probleem zit omdat het altijd goed heeft gewerkt. Iemand anders ook zoiets gehad ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Nokia 9302 S /Humax-5400Z /Dreambox7000-s Rev.4 /Gemini image /Moteck SG2100a /Sagem Sportster 1.03 RC015

Link naar reactie
Delen op andere sites

is een nieuwe key wissel geweest 20/04 heb met dsr9500 nieuwe binfile ingestoken en klaar was kees <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

groeten marc

 

 

humax 5400Z TOH3.2 WITH 1.2 DM 2100

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze nieuwe bin heb ik er ook al in maar nog steeds dezelfde problemen. Kan dit overigens iets met de bin file te maken hebben ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Nokia 9302 S /Humax-5400Z /Dreambox7000-s Rev.4 /Gemini image /Moteck SG2100a /Sagem Sportster 1.03 RC015

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je een goede key.bin file want ik heb er ook een gehad waar de conax 21 key leeg was terwijl er een bijschrift bijzat dat deze ge-update was.

Andere bin file gezocht en deze werkte wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik ga eens een andere bin-file proberen, maar hoe verklaar je het feit dat ik Kiosk1 (FTA), dus zichtbaar niet kan ontvangen? Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de draaibare instellingen, maar ik ben hier niet zeker van. Alvast bedankt voor de responsen.

 

mvg, JohnSmyth

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker weten dat het de draaibare instellingen te maken heeft. Zoals je al aangeeft is Kiosk1 gewoon FTA en deze MOET je dus kunnen zien.

Ik heb een SG2100 deze wil ook nogal eens hangen, en helpt het als ik de ontvanger op de achterzijde ff helemaal uit zet.

 

Kijk of je schotel nog wel draaid, kijk of je wel goed uitgericht staat!

Kiosk1 moet je ALTIJD kunnen ontvangen.

 

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

@FredjeV

 

Heb juist nieuwe keybin file eringezet en dit geeft geen verandering. Geen Kiosk1, wel kanaal MusicBox op Thor met signal level 26% en quality 58%. Dus mijn schotel staat wel ongeveer juist op de Thor uitgericht, maar bij overschakelen op Kiosk1 komt en blijft er het bericht in een balk staan: "Moving motor -> Intel 707 1°W"

 

Ik ben er zeker van dat alles kort gewerkt heeft, ontvangst van Kiosk op Thor 1°W. Heeft er misschien iemand zoiets meegemaakt? Ik vind het nog steeds raar.

 

Ik heb een tijdje terug nog zoiets met de TPS op 13°E Hotbird met de Multivision-kanalen met Funkaart. Opeens waren sommige kanalen hiervan niet meer te ontvangen.

 

Wie heeft er iets gelijkaardigs meegemaakt?

 

mvg, JohnSmyth

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou kunnen zijn dat MusicBox een beter signaal afgeeft dan Kiosk, hierdoor kan je dan nog wel naar musicbox kijken. Ik heb geen beeld op musicbox (waarschijnlijk ouwe settings) maar mijn gegevens zijn

Kiosk: level 76 Quality: 80

BBC World: level 79 Quality: 69

Wellicht kan je die even vergelijken.

 

Als je de schotel een paar tienden draaid krijg je dan ook niet signaal?

Als de humax blijft aangeven dat ie moving is dan heeft hij gewoon geen signaal.

Music box is zit volgens mijn settings op 11540 V 26000 3/4 klopt dat?

Overigens is Kiosk Horizontaal... zou dat uit kunnen maken krijg je wel beeld op een willekeurige andere zender met Horizontale... (hoe heet die zooi) (bijvoorbeeld Ticket) Anders zou het je LNB ook kunnen zijn.

 

 

 

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens is 26% wel errrrug onder de maat hoor!!

 

Ik zou maar eens aandacht aan de afstelling van de schotel besteden!!!

Heb je op andere satelieten ook zulke slechte resultaten? Wellicht zit je niet juist op de Clarke belt.

 

Overigens de zooi die ik niet meer wist was polarisatie.... Drank, maakt meer kapot....

 

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net hetzelfde aan de hand. Met Xamuh settingslijst werkt de motor helemaal niet. Met een humaxsettingslijst kan ik de motor alleen nog manueel veranderen en dan heb ik nog soms problemen. Soms moet de 12volt aan en dan weer niet. Andere keer moet de disecq aan en soms moet er helemaal niets aan, alleen motorized enable. Heel vreemd, vroeger nooit problemen gehad met mijn stab-motor. Sedert ToH 3.2 draait ie niet meer automatisch, ook niet met de originele firmware.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jOhn!!! Heeft niets met setting/ECM/PCM of andere xamuh troep te maken. Ik heb hetzelfde probleem als ik alles van east naar west wil uitrichting en ik ben bij west aangekomen en daarna ga ik terug blijkt altijd dat 2 posities onverklaarbaar zijn veranderd. Soms geeft humax aan dat MOVE TO ... maar dan zie je dus geen beweging. Zet ik deze weer goed op de satelliet dan is een andere sateliet positie verstoord... een soort van domino effect. Ik heb nooit een oplossing gevonden. Wel weet ik dat er iets van een 32 satelieten error in de humax core software fout is, mogelijk is dit het probleem. Dus beperk je tot max. 28 sat posities te programmeren en dan zou het goed moeten blijven. >28 dan gebeuren er vreemde dingen.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is bij mij een soort gelijk probleem. Als ik handmatig de Astra, hotbird, sirius instel en daarna probeer de thor in te stellen zie ik even het signaal en stop, dan gaat de motor een paar graden verder. Maar dan zijn wel alle andere vastgelegde providers er weer uit. Ik moet ook altijd naar het westen bijstellen. Dit probleem heb ik sinds ik de CAM ToH3.2_HOT 1.2 erin heb gezet. De vraag is nu of dit van de firmware, pmc lijst of de bin file komt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Nokia 9302 S /Humax-5400Z /Dreambox7000-s Rev.4 /Gemini image /Moteck SG2100a /Sagem Sportster 1.03 RC015

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

 

Heb gisteravond nog wat zitten lezen en proberen. Heb opnieuw in volgende volgorde geprobeerd:

1) met HU 1.5 firmware Toh 3.2 Hot EMU 1.2 geladen

2) nieuwe PETsettings123 van 180404 erin

3) PMC tabel van de zip van EMU zelf (IDENT_2004_03_25.csv)

4) key.bin van 21/4 erin

 

en na een beetje zappen op Kiosk1 op 1°W (Thor) klank en beeld. Ook BBCWorld ineens beeld met:

level: 33%

quality 100%

 

Vandaag na 2 minuten zappen (wel ontvangst!!) op Kiosken plots geen ontvangst meer op Kiosk1 (FTA) of BBCWorld of alle andere Kiosken. Er komt de bekende balk weer met "Moving motor -> Intel 707 1°W"

Wel ontvangst zoals tevoren op MusicBox.

 

Zou het kunnen de bewegende kabel aan de motor die deels loskomt? Instellingen?

 

Wie heeft er nog zoiets meegemaakt? (en kunnen verhelpen :-)) Nog steeds dankbaar voor alle mogelijke tips of raadgevingen.

 

mvg, JohnSmyth

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...