Ga naar inhoud


Xtreme en Usals en Rotor en pfffff


Gast

Aanbevolen berichten

Na compleet me xtreme naar de BIJNA eeuwige jachtvelden te hebben gestuurd heb ik hem na bijna 4 maanden weer terug onder mijn tv staan. Nu zou je zeggen.hoppa gewoon werken met me rotor en usals. Even usals settings goedzetten en zoeken maar..NIET dus. Voordat ik begin

 

- De schotel + rotor staan (nog steeds) MUUR vast

- Usals instellingen (volgens de STAB website) longitude 4.6 en 52.3 latidtude (voor haarlem)

- Firmware 1.55.09 (feb 21 2003)

- Penta 1.09

_________

 

Nu had ik mijn rotor (toen ik me schotel installeerde) voor ik begon op precies 0 gezet. Vervolgens gericht op de hotbird (ja ik weet dat de sirus beter is maar daar heb ik een schutting) en die setting bewaard. Nu was het altijd zo dat dit prima werkte. Als ik vervolgens naar de astra 1 of astra 2 wilde ging deze gehoorzaam deze kant op.

 

Maar ja..nu niet meer. Op het moment dat ik nu zeg "Beste usals..je ziet NU de hotbird" en laat hem naar de astra 1 gaan dan gaat ie niet naar de Astra 1 maar naar ...jawel..de astra 2. Het gekke is dat ie ook echt precies "scherp" stelt op de ASTRA 2 ! De andere sats vind ie trouwens helemaal niet maar wel grappig dat ie precies naar de 2 gaat.

 

Ik heb ook al netjes mijn rotor een reset gegeven om hem even "leeg te gooien" maar ik kom telkens weer op dit probleem uit.

 

Nu is het enige verschil met mijn "vorige" xtreme dat ik er toen iets nieuwere firmware in had zitten dan dat er nu inzit (scheelt 2 versies of zo). Nu heb ik geen 0-modem kabeltje bij de hand om wat uit te proberen maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit het is.

 

Nou ik hoop dat ik genoeg voorinfo heb gegeven zodat er bij sommige bij jullie misschien wel een lichtje is gaan branden wat ik verkeer doe <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Hoor het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kan inderdaad aan de softwareversie liggen.Ik weet dat er in de laatste versie is gesleuteld en gecorrigeerd aan de usals.Ik dacht versie 2.55.04.En voor de prijs van die nulmodemkabel moet je het niet laten,ga je nog nodig hebben voor settings en dergelijke. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Nou ik heb een 0 modem kabel weten te scoren (zijn gewoon NIET Te krijgen hier in hlm)en vol goede moed versie 13 erop gegooid. Maaaaar nee..versie 13 voor de str werkt dus gewoon niet. Als ik terugga naar 9 (waar ik het probleem dus nog bij heb) blijft hangen als ik hem aanzet en zie je op het display alleen "ON" staan.

 

Kan ik er nog VEILIG (slechte ervaringen) andere firmware opgooien behalve welke zijn aangeboden op de site van xtreme?

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK! nu is het zover dat ik ga antwoorden op me eigen postings.....het is zover en ik ga het schreeuwen.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" /> IK HEB JULLIE HULP NODIG!!!<img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

 

Goed ik probeer zo kort EN bondig het geen te beschrijven wat zich al een paar dagen tot grote ergenis in mijn huis en tuin afspeelt:

 

1 xtreme STD (versie 9 software)

1 rotor (simpel motecje)

 

De xtreme is een tijdje weggeweest door gerommel met software maar na reperatie en dus weer basic instellingen krijg ik hem NIET Meer werkend op USALS. (hij werkte dus GOED voorheen)

 

Usals: Longitude = 5.2 & latitude = 52.3

 

Nu heb ik de schotel zo gesteld dat positie 0 op de rotor gelijk is aan de hotbird. Dus geef ik hem het commando "ga naar begin" (staat op instelling van hotbird) dan gaat ie netjes naar het begin en heb dus 80% op de hotbird. Ik druk vervolgens op " save position" en ik was in de veronderstelling dat het nu gefixed zou moeten zijn (zo werkte het voorheen namenlijk wel).

 

Na het hotbird instellingen menu ga ik naar ASTRA1 en stel deze ook in op usals..en whallaa de schotel gaat draaien..totdat....ja tot de ASTRA2!! en ook niet een beetje op de astra2 nee gewoon PRECIES op de astra2. In de tijd dat ie gaat draaien zie ik ook heel even netjes de ASTRA1 voorbij schuiven maar daar gaat ie al snel overheen.

 

Ik heb van alles al geprobeerd...hele nieuwe settingslijst maar die doet precies hetzelfde...factory defaults zonder resultaat..ook de rotor gereset met het reset flubbeltje op de rotor maar je raad het al GEEN succes.

 

Wat is er aan de hand? is het toeval dat de schotel uitkomt op de astra2 of heeft dit ergens mee te maken.

 

Wie brengt mij wat wijsheden bij ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het al een paar keer zitten lezen en snap het ook niet, ik denk dat jij zo'n vreemd probleem hebt dat niemand er een antwoordt op heeft.

 

Wat ik niet snap is waarom ga je er nu weer oude software inzetten de 2.55.04 is de nieuwste ik zou zeggen probeer die en daarna zet je hem terug naar de fabrieksinstellingen dan weet je zeker dat het probleem niet van de ontvanger komt en zou volgens mij gewoon alles moeten werken.

 

En wat ik ook niet begrijp dat je met de originele software ook problemen hebt, hopelijk heb je de goeie soft er in gezet de PVR is voor met Harddisk en de STR zonder HD,succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben nog wat vergeten na het terug zetten naar fabrieksinstellingen zijn je oude gegevens weg en moet je er ook een nieuwe lijst voor draaibaar inzetten, daarna je usals even overnieuw er in zetten en het zou moeten werken

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...&Forum= hier is er één en dit is er ook een

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...&Forum=,en anders zoek verder even in het forum zenderlijsten op zender lijst Extreme,succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je begint verkeert, de hotbird is niet je 0 punt. DAt zal voor haarlem ongeveer op de sirius zitten. Je hebt echter geen ontvangst op de sirius nodig om toch een motor af te stellen. Ik heb het volgende gedaan. xtreme met moteck sg2100 motor.

 

-Motor instellen, hiervoor is een fomule die is meegeleverd met de motor. voor mij dacht ik 53.

-Schotel aande motor bevestigen, werd bij mij 34 graden, was ook met een formule uit te rekenen.

-Motor bevestigen aan een 100% rechtopstaande paal. waterpas.

-Op de xtreem usals instellen.

-Naar instellingen, antenne en dan astra bv kiezen en deze op usals zetten.

-De schotel zal nu draaien.

 

Nu komt de kloterij, je moet nu de motor op de bevestigings paal draaien om zo beeld te krijgen. Krijg je geen beeld zul je met de schotel aan het bewegen moeten.

 

Heeft mij ook behoorlijk wat tijd gekost. Lekker doorgaan, tis hobby. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm begrijp ik het dan toch verkeerd de hele tijd? Ik heb hem altijd wel goed werkend gehad op diezelfde hotbird! Het maakt toch inweze niet uit wat je 0 punt is als je dan maar vastzet dat bv dan de hotbird je 0 punt is?

 

Wat betreft de software..ik zie alleen software voor de xtreme STR U2CI dat lijkt me toch een andere ontvanger of niet? Kan ik dat gewoon in mijn standaard STR gooien??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet welke je hebt maar hier kun je alles vinden voor je Extreme de loaders de progjes om een settingslijst er in te zetten,succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmm goeie site..heb ik even gemist afgelopen tijd dat die site er was.

 

MAar goed op een 1 of andere vage manier krijg ik niet meer in mijn ontvanger als 155.9 als ik hoger dan deze software versie ga zoals 1.55.13 of 2.55.04 dan slikt ie hem niet. Ik kan hem er wel geforceerd heen persen in admin mode maar als ik hem aanzet blijft hij gewoon op ON staan en start niet verder op. Ik zit dus vast aan versie 9 :-(

 

hoe kan dit nou?!?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

en als je alle satelieten op usals zet eerst.

en daarna op bvn(fta kanaal) zet.

dan draait de schotel hem op de usals instellingen naar de astra 1.

en dan van daaruit de astra 1 opzoekt.

als je dan de astra 1 vol ontvangt dan staat je nulpunt automatisch WEL op sirius maar dan met een omweg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

want je hoeft natuurlijk niet vanuit je nulpunt te zoeken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />.

als ik het zo hoor is dat het.

laat het maar weten als het gelukt is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

op zicht best een goed idee ;-) Ik hoop dan alleen dat de rest ook goed staat en dat me ontvanger geen rare info naar me rotor stuurt :-)

 

ik ga het even proberen morgen met mooi weer :-)

 

i'll be back <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Clubfm zegt:

(maakt toch inweze niet uit wat je 0 punt is als je dan maar vastzet dat bv dan de hotbird je 0 punt is?)

 

Volgens mij maakt wel het uit! Longitude van Nederland ligt dichterbij Sirius 5 graad East.

Dus moet je Sirius satelliet als positie nul menen. USALS berekent de satelliet vanuit nul punt.

Het aantal graden tussen Astra1 en sirius:19-5= 14 graden. De rotor moet altijd 14 graden afleggen om astra1 te bereiken vanuit nul positie.

 

In jouw geval Hotbird (0 punt) dus 13+14 = 27 graden bijna positie van ASTRA2 (28 graad east).

Link naar reactie
Delen op andere sites

@clubfm

 

als je maar alles op usals zet,dan pakt hij die positie die hij zou moeten hebben voor de astra en de rest...

de nulpunt voor de sirius heeft te maken met de clark-belt.

dus als je de nulpunt verandert naar een andere sateliet dan klopt de clark-belt niet meer.

dus wel als je de usals(clark-belt) instellingen laat zoeken op de astra sateliet en die dan opzoekt dan klopt alles weer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

suc6 en laat maar weten of het lukt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...