Ga naar inhoud


aanschaf Extreme Dream met PVR


Gast ddennis1997

Aanbevolen berichten

Hoi hoi,

 

Ik zit er aan te denken om de extreme dream ontanger te gaan kopen. Ik ben alleen niet bekend met deze machine maar de berichten die ik op deze forum lees zijn erg positief. Toch heb ik nog een paar vraagjes voor de kenners:

 

 

Kan er naar de nederlandse zenders(ned1,2,3, rtl4,5, enz) cia IRDETO? Is het wel stabiel?

 

Ik las in de specificatie dat deze machine alleen disecq 1.0/1.2 ondersteund. Ik wil graag de volgende stallieten: Astra 1, astra 2, hotbird en sirius. Dit niet draaiend maar via een vaste opstelling. Kan dat wel?

 

Is het mogelijk om de sirius Viacces zenders te ontvangen?

 

Even op de PVR: is het mogelijk om de opgenomen programma's te transporteren naar een PC zonder kwaliteits verlies?

 

Al vast heel erg vriendelijk bedankt.

 

Dennis

Link naar reactie
Delen op andere sites


je kunt verschillende satelieten ontvangen mbv diseqc 1.0 en diseqc 1.2 is om te kunnen draaien met de schotel en nl zenders lopen er goed op(nog wel)en sirius ook en je kunt ze opgenomen programma's niet naar pc transporteren wel met een tv kaart maar dan heb je wel kwaliteit verschil

suc6

Dreambox 8000, wavefrontier T90

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou ik heb er een met pente1.20 gewoon met fun kaart,en alle`s werkt pervect,ik zou niet weten wat ik anders zou willen,mischien wat meer functies met de harde schijf of zo,maar voor de rest perfect,ik kijk ook alle feeds met de rotor die ook goed word aangestuurd,alleen graden invullen waar je woont en klaar.neehet is een goede ontvanger,ook voor dat beetje geld.maar natuurlijk moet je wel de goede software er in zetten.penta 1.20 en hij is pervect.alle ontvangers hebben hun eigen problemen.kijk naar humax,nu weer geouwehoer met code`s op multi....,nou ik dacht dat dat het neusje van de zalm was.of vergis ik mij,allemaal hebben ze iets. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pervect?

Heb je wel eens een Topfield 4000 geprobeerd en vooral de PVR functionaliteit naast die van de extreme gezet en vergeleken?

Dan nog maar over de stabiliteit van het OS nog maar niet te spreken.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb niks met voor of tegen dit merk...

maar als een producent de namen zo kiest

 

Extreme

en daar boven op nog eens

Dream

gooit, is het net als of je:

 

een Golf GT langs hoort komen waarvan de bestuurdersstoel onder het chasis uitkomt en alleen maar een petje zichtbaar is in het zijraampie met opschrift GTI <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

en als het kan ook nog een doorgeboorde knalpot <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

cheers

That's The Way (I Like It)

KC & the Sunshine Band

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een prima keuze. Ik heb zelf jaren een topfield gehad en de "xtreme dreammachnine" heb ik een paar weken mogen testen.

Ik vond het werkelijk een waardeloze bak in vergelijking tot wat de advertenties beweren. De software was erg buggy en de PVR functionaliteit waardeloos in vergelijking met een topfield.

Ik heb nu een Dreambox, maar heb af en toe nog wel eens flink spijt dat ik de topfield niet heb gehouden:-(

De Dreambox is erg leuk, maar als PVR absoluut waardeloos (met name het timeshifting gedeelte).

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

maar de topfield heeft maar 3500 kanalen voor de tv,dus moet je al gelijk weer gaan selecteren,zie je nou wel alweer een nadeel en duurder maar als het alleen om astra gaat en of hotbird is hij goed genoeg,ik heb aan 3500 kanalen te weinig,of ik moet selecteren,maar als je dan een keer feeds wil bekijken moet je weer gaan wissen,heb ik allemaal geen last van met mijn xtreme.maar een ding bl;ijft een fijt,de topfield is inderdaad een prima ontvanger,maar voor die prijs,en je moet er ook nog een module voor kopen vergeet dat niet.

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar 3500 kanalen?

Hoe wil jij met een Diseqc motortje waar je met goed fatsoen "maar" een 1 meter schotel op kwijt kunt 3500 kanalen in een box krijgen?

Mij is dat nog niet gelukt en als je daar je best op gaat doen, ben je verkeerd bezig volgens mij.

De TF4000 wordt wel incl. HD verkocht en met een module erbij ben je niet zo gek veel duurder uit.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is niet zo moeilijk je hebt zo'n 24-25 satelieten die te vangen zijn ik heb in de Sammy ook 4000 kanalen maar die las ze niet meer in toen eerst radiokanalen opruimen als je alles in laat lezen heb je alleen op de Hete vogel een halve Topfield vol.(dit is iets overdreven)

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou ik heb gewoon alle satelieten die ik ontvang met mijn triax 78 cm laten scannen,dan kom ik boven de 3500,niet dat je er wat aan hebt,maar ik ontvang ze wel,met de rotor natuurlijk.maar nogmaals,het is maar wat je wilt,ik werk niet met een diseq,misschien had je mij verkeerd begrepen,of ik heb het verkeerd gevormuleerd.even goede vrienden.

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor wat mijn inbreng nog waard is, luister naar Toxic en koop liever een Topfield. Hoeft nog niet eens de 4000 te zijn. Een 3000 met MR werkt ook prima.

Er zijn overigens nog meer goede machines. Kijk maar eens naar de Echostars en de Lemon ontvangers. Enig nadeel is, dat de Echostar niet altijd goed overweg kan met twee modules in de sloten geplaatst. Iets waar de Topfield en de Lemons geen last van hebben.

Alles beter als de halfgare -let op de naam- Xtreme ontvanger. Een hoop softwarefouten die met een hoop inspanning natuurlijk wel DEELS te verhelpen zijn.

 

Succes met je echte ontvanger.

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou,ik zal maar niks meer zeggen,ik krijg de wind van voren met mijn xtreme,mischien moet ik hem maar een keer proberen dan. die topfield want ik weet er niks slechts van,maar nogmaals,hier heb ik veel schik met dat dingen dat voor de prijs van 380 euro met 80 gig en zonder module,want die heb ik niet nodig ,vind ik de prijs kwaliteit verhouding goed.en ik weet ook zeker dat er meer mensen zijn die schik hebben met de xtreme hoop ik

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...