Ga naar inhoud


Dual decoding op Topfield 5000


Gast

Aanbevolen berichten

Al dagen zoek ik naar een duidelijk antwoord op de volgende vraag, maar wat ik hier teruglees spreekt elkaar toch een beetje tegen...

 

Momenteel heb ik een Topfield 5000 met een MR1080. Soms heb ik last van freezes en soms heb ik na het zappen (vanaf Thor) de melding 'in correct card' bij Nederlandse zenders. Ik wil de volgende zaken:

1. Dit probleem oplossen.

2. De Picture in picture functie van de TopField 5000 gebruiken en op beide kanalen een encrypted zender zien.

3. Gedecodeerd een kanaal opnemen en een ander bekijken.

 

Bereik ik deze zaken als ik bijvoorbeeld een XCam naast de MR aanschaf? (Misschien dat karl of winwiz, die zo'n configuratie hebben, hier iets over kunnen vertellen...).

 

Aan de ene kant lees ik hierover theorieën als dat de Topfield dat niet zou aankunnen. Aan de andere kant zie ik dat mensen beide kaarten hebben.

Hoe gaat de TF om met twee kaarten? Pakt bij eerst de kaart in CI slot 1 en als hier niet de juiste smartcard of emu in zit slot 2? Dat zou betekenen dat als de MR een keer een freeze heeft, de andere kaart het over zou moeten kunnen pakken...

Link naar reactie
Delen op andere sites


1) Is niet mogelijk. (Is al genoeg over geschreven)

2) Is niet mogelijk met de huidige firmware (Is al genoeg over geschreven)

3) Kan toch gewoon?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inderdaad 2 cam's (zelfs 3 want ik heb er uitgeleend) echter ik gebruik alleen de Xcam met titanium. Freezes heb ik hier absoluut niet mee, dus dat is in ieder geval één oplossing.

 

2 gecodeerde kanalen tegelijk bekijken gaat helaas niet en dit is dus afhankelijk van de topfield, misschien dat een firmware update helpt maar misschien is het gewoon niet hardwarematig mogelijk

 

Kijken en opnemen tegelijk gaat prima. Het kanaal wat je kijkt wordt gedecodeerd, de andere gecodeerd opgenomen; dus wel een cam/kaart of iets dergelijks in de machine om het later te kijken.

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de antwoorden. Als ik het goed begrijp heeft het dus geen zin om een tweede CAM aan te schaffen. Op de website van Topfield staat echter aangeprezen als feature: Dual decoding (PIP). Hoe moet ik dat anders interpreteren? Mede op basis daarvan had ik voor Topfield gekozen.

 

Kijken en opnemen tegelijk lukt mij ook wel. Omdat ik echter problemen heb met het vooruit en terugspoelen in gecodeerde opnames, wil ik het liefst opnames zo snel mogelijk decoderen. Vandaar de vraag of je de ene opname al kunt laten decoderen (bijv met CAM 1) terwijl je met de andere CAM TV kijkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> "decoding" != "decrypting"

 

Decode = MPEG naar video frames.

Decrypt = "onleesbare troep" naar MPEG

 

De TF5000 heeft een dubbele decoder, wat betekent dat hij wel twee zenders kan decoderen. Je hebt er alleen weinig aan omdat hij geen twee framebuffers en D/A convertors heeft. Had hij die wel, dan kon je op twee TVs verschillende programma's kijken. Nu eindigen de twee decoders in dezelfde framebuffer, zodat je alleen maar PIP krijgt.

 

De TF5000 heeft blijkbaar ook geen dubbele "decryptie" interface, en kan dus maar een zender tegelijk decrypten (=door een CI module sturen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de heldere uitleg. De twee begrippen heb ik inderdaad door elkaar gehaald. Van Topfield dan wel een beetje misleidend om dual decoding aan te prijzen. Het is gewoon een Picture in picture functie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb 4 cams, ben er eentje kwijt dus eigenlijk heb ik dus 3.

dat ik die xcam erbij heb gekocht was alleen omdat ik ongeduldig ben. En ik die xcam met 104 erop opge

stuurd kreeg; voordeel laat de titathor erin zitten zelfs als ik naar sirius kijk; voordeel hoef niet meer op te staan om die tita eruit te halen en op dat moment het grootste voordeel was dat de freezes (tuner uit en weer aan zetten, opname verklooit etc) eindelijk voorbij waren.

nu met april firmware er in, de mr op 1080. is alles rete stabiel. xcam ligt dus nu in de kast.

pip is altijd al zo geweest en verandert niet door er cams er bij te prikken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, strikt genomen zit er een dubbele decoder in, geen woord gelogen.

 

Maar dit soort marketing kretologie kom je overal tegen, al heel lang. Denk maar aan de "ruimtebesparende reserveband" die je in je golfje kreeg (een kruiwagenwieltje i.p.v. een echte band).

 

Ook bij receivers dus, niets aannemen, alles controleren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Ik heb over het dual decrypten wel al wat gelezen. Dat was de reden dat ik een Aston dual 1.07 heb aangeschaft (ok ok.. en aston stabiel voor can+ kaart..) Ik heb begrepen dat iemand hier al reeds een mailtje naar Korea over heeft gestuurd dus nog maar ff inspanning afwachten denk...

 

en anders gaan we zelf aan het mailen.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Mvrgr,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste LAurian,

 

Als je last hebt van freezes, en ik lees dat je een MR-cam gebruikt, mag ik je dan alsjeblieft DRINGEND adviseren een Aston-cam te gaan gebruiken???!!!!

 

Anders krijg je dezelfde ergernissen die ik vroeger ook had met mijn Topfiel.

 

De MR-cam werkt NIET goed in de Topfield (als je 'm als enige cam gebruikt, tenminste). De Topfield werkt alleen probleemloos met een Aston-cam (en een of andere Zeta-cam ofzo... maar die ken ik niet)

 

Groet

Bink

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De Topfield werkt alleen probleemloos met een Aston-cam (en een of andere Zeta-cam ofzo... maar die ken ik niet)


Nou "alleen" is wat overdreven, het is alleen de MR waar hij ruzie mee heeft. Wat ik hier op het bord lees is dat de volgende kaarten wel goed werken op de 4000 en 5000 PVR (de problemen treden vooral bij harddisk opnames op):
  • Aston 1.07 (via OTA te downloaden)
  • Joker 0.77 (ook wel zeta, free-x of icecrypt genoemd) Versie 0.78 en afgeleiden (0.79 etc) initializeren niet goed op NL zenders. 0.77 werkt vlekkeloos met fun 6in1.
  • Magic (versies weet ik zo niet), hardware is nagenoeg gelijk aan MR maar de MM software werkt stabieler op de TF.
  • X, nog weinig berichten over gezien, dus 't zal wel werken


De MR werkt volgens rapporten hier probleemloos als er een tweede CAM bij geplaatst is. Dus heel geschikt om naast een aston of joker te prikken om te hobbyen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben ook begonnen (februari) met alleen een MR in de topfield in combnatie met het Canal+ kaartje. de freezes zijn gestopt met versie 1055 op de MR. met 1060, 1070 waren ze er weer en nu met 1080 is het helemaal stabiel.

Wel had ik de augustus 2003 firmware tot aan vorige week op de topfield zitten, want MR 1055 met een andere dan deze firmware combinatie, behalve de net uitgekomen aprilfirmware, zorgden weer voor freezes.

Dus het kan wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De X-cam werkt dus perfect met de 5000 (ook in de 3000 heb ik getest)

 

C+ werkt er prima in

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...