Ga naar inhoud


stroom op de F connector??


Gast

Aanbevolen berichten

Ok, alles bij elkaar opgeteld denk ik maar dat ik het aarden van de db achterwege laat. Dank voor de zeer nuttige info allen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Het feit dat niemand je begrijpt betekent nog niet dat je een kunstenaar bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 52
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Dat moet ik toch echt weerspreken hoor. Zowel mijn Marantz SR9300 receiver alsook mijn Denon DVD3800 DVD speler zijn voorzien van een standaard euro stekker met aarde-aansluiting. En de bijgeleverde kabel is ook keurig van randaarde voorzien.


Niet alle hondjes heten Fikkie zal ik maar zeggen. Wat ik bedoel is dat als de stekker geen randaarde heeft, dat daar een reden voor is. Bij standaard spul is de metalen kast aan de interne referentie (aarde zo je wilt) verbonden, in dat geval is het verbinden met randaarde geen goed idee. Die verbinding hoeft natuurlijk niet perse zo te zijn, ik heb ook nog wel met versterkers met een 4-polige aansluiting (380V) geprutst, die hadden dus een kast die wel geaard werd. Ook de 2x400W versterker (bell dacht ik) van de band had randaarde, maar de 2x300W (velleman zelfbouwpakket) weer niet.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Kimble,

 

Dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Maar als ik de ontvanger in standby mode heb staan en via scart of tulpkabel verbonden heb met de TV dan gaat de ontvanger over zijn nek op het moment dat ik de TV aanzet. (moeilijke zin!!!).

Het uitgaan van de ontvanger gebeurt niet altijd dat is juist het vreemde. En het gebeurt alleen met de (nieuwe) Philips TV. De oudjes (Sony en Deawoo) hebben hier totaal geen last van.

Overigens heb ik (nog) geen vloerverwarming in mijn caravan. Dat heb ik trouwens niet nodig, omdat ik dan de Deawoo gebruik.

 

Groetjes,

Yugo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey jongens,

 

Er ontgaat me hier toch iets hoor ....

 

Aarden via de radiator .... ??? Indien deze al degelijk geaard zou zijn, is het de bedoeling dat die bij aangesloten wordt aan de zogenaamde equipotentiale verbinding ... En op deze equipotentiale verbinding komen ook alle andere aardingen uit ... zoals (jawel) de aarding van je stopcontacten !!

 

Dat met die leidingen is niet altijd juist .... op de badkamer bv. moet je de radiatoren echt met een aparte aardingsdraad (geel/groen) aarden dmv. een aardklem die je op de radiator of aansluiting zet (op het koppelstuk bv. en dat is echt wel elektrisch verbonden met het radiatorlichaam !

 

Het is zelfs zo dat je daar de stopcontactaarding nog eens extra moet doorverbinden met de equipotentiale verbinding ...

 

Gegroet,

 

Bart

 

PS. Wie hier verder vragen over heeft kan ook altijd terecht op m'n domoticaforum !

http://www.domoticaforum.tfe.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Satbart,

 

Je hebt begrepen wat mijn probleem is? Ik kan namelijk niets vinden op de site waar jij naar verwijst. Mijn satontvanger gaat iedere keer op tilt als ik de TV aanzet. Weet jij misschien een oplossing voor dit probleem?

 

Groetjes

Yugo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Yugo.

 

Probeer eerst eens of het ook gebeurt als je de chassis van de TV en de sat ontvanger met een stevige draad, min.

1 mm kwadraad, doorverbind. Hiermee breng je de beide ground potentialen op hetzelfde niveau buiten de scart of tulip kabel om. Een eventuele stoorpuls die kan ontstaan als je de TV in of uitschakeld gaat nu door deze draad en niet door de scart of tulip kabel.

 

Is je sat ontvanger gekoppeld aan een PC via een seriele kabel. Als dit zo is test dan eens zonder deze verbinding, koppel ook eens je LNB los en kijk of het probleem dan ook optreed.

Ik kan mij goed voorstellen dan het inschakelen van de TV een stoorpuls geeft die zijn weg zoek naar aarde via je sat ontvanger. Als dit zo is zou het aarden van het chassis van je TV het probleem ook moeten verhelpen.

 

Succes met het testen.

 

Albert_H

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Albert_H,

 

Bedankt voor je reactie, want ik word er echt niet goed van.

Ik heb mijn ontvanger niet gekoppeld aan mijn PC. Ik heb de mogelijkheden van andere satgebruikers geprobeerd, te weten stekker omdraaien; eerst alles aan sluiten en dan de ontvanger en TV aan en dat ook omgekeerd; geprobeerd zonder antennekabel van de ontvanger.

Niets helpt. De ontvanger gaat direct op tilt of doet dit na omgeveer 10 minuten. Ik zal jouw oplossing eens in het weekend uitproberen. Probleem is alleen dat alles plastic is dus dat wordt openschroeven om bij het chassis te komen. Moet dit voorzichting doen, want de TV is aardig nieuw. Ik laat het weten als ik resultaat heb.

 

Groetjes

Yugo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is echt iets voor de "Jack-Asses" onder ons, die een prachtig vuurwerk willen laten ontstaan.

 

Het aarden van een TV chassis is zeker niet aan te bevelen omdat bij sommige, vooral oudere TV´s, het chassis op de volle of halve netspanning kan staan.

 

Ik wil niet arrogant naar voren komen en zeker niet zeggen dat in Duitsland alles beter is, maar een doorsnee Nederlandse stroomaansluiting heeft gewoon geen echte "aarde".

Toen mijn huis hier gebouwd werd, werd er eerst een diep gat gegraven waar het fundament gemaakt werd.

Hierin ging gewapend beton, dus een hoop ijzer.

Al dit ijzer werd electrisch met elkaar doorverbonden en daarna werd de eerste zool met beton volgestort.

Hierop ontstond het verdere huis.

De "nul" die van de HEAG komt is met een pink-dikke leiding op dit "vlechtwerk" aangesloten.

Verder op dit vlechtwerk is alles wat met randaarde te maken heeft aangesloten, zelfs een simpele plafond lamp waar een beetje ijzer in zit.

Op dit moment ben ik een 2e gebouw aan het bouwen en hier werd dezelfde techniek toegepast.

Toen ik de electricien/installateur vroeg waarom hij niet de beide gebouwen gewoon doorverbond met betrekking tot de aarde, lachtte hij zich krom.

 

Je moet zeker niet alles wat je hebt met elkaar verbinden. Het euvel en oorzaak zit hem in het van het begin afaan niet goed gelegd (rand)aardsysteem.

 

Daarom zijn de huizen in Nederland zo duur en in Duitsland zo goedkoop..! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Dat er in Nederland nog stopcontacten zijn (in vele huizen), zonder randaarde is mij een volstrekt raadsel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap je probleem niet - een zooi ijzer ingraven is een uitstekende "aarde". Wat bedoel jij dan met echte aarde?

 

En terzijde - waarom moet ik overal van die lelijke dikke randaardestopcontacten hebben? Ik heb niks in de huiskamer staan die dat nodig heeft...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik snap je probleem niet

Ik heb dus geen probleem...! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Citaat:
En terzijde - waarom moet ik overal van die lelijke dikke randaardestopcontacten hebben? Ik heb niks in de huiskamer staan die dat nodig heeft...

 

Jij misschien niet, maar andere mensen wel.

Een inbouw wandcontactdoos, met of zonder rand-aarde ziet er net zo "lelijk" uit.

En die installateurs presteren het iedere keer weer, een stopcontact (al dan niet, met of zonder randaarde) op, jawel OOGHOOGTE, te plaatsen zodat het vooral NOG lelijker is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook in Nederland word het wapeningsijzer van de betonfunderingen (en die van de badkamer extra) verbonden met de aardpin(nen) danwel met de meegeleverde aarddraad.

Randaarde op de stopcontacten in het hele huis is in Nederland ook verplicht bij nieuwbouw of aanpassing van de installatie. Eea volgens de NEN1010, die evenals de Duitse DIN aangepast is aan de europese normen.

 

Een echte aarde is, simpel gezegd, een verbinding met de grond met een dusdanig lage weerstand dat de zwaarste beveiliging in je electrische installatie bij een kortsluiting tegen die aarde, binnen een vastgestelde tijd, de installatie afschakeld. Bij een hoofdzekering van 25A moet de aardweerstand dus vele malen kleiner zijn dan bij een 30mA aardlekschakelaar.

Zo,n aarde kan bestaan uit aardingspennen, aardingsnet of een combinatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Help!!!!

 

Jongens ik wil graag weer normaal gebruik kunnen maken van mijn satontvanger.Een dergelijke technische discussie help denk ik, gelet mijn minimale kennis op dit gebied, niet om mijn probleem op te lossen. Gaarne concrete oplossingen voor mijn probleem aandragen. Ik wil niet hatelijk zijn of zo, maar hier heb ik niets aan. De ene techneut zegt wel doen en de ander zegt niet doen, te gevaarlijk.

Wat moet ik nou doen?????

 

Yugo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Svetik.

 

Wat betreft de oudere tv's heb je zeker gelijk, hiervan moet je het chassis zeker niet aarden. Maar Yugo spreekt over een nieuwe Phillips. Ik wil hem ook zeker niet aanraden om zijn TV open te schroeven en ergens het chassis op te pakken. Een goed punt om de draad aan te sluiten is het GND punt van de scart of tulip plug direct op de plug. Dit is meestal aan de buitenkant wel te doen, of je gebruikt een ongebruikte tulip connector waarvan je alleen de buitenmantel aansluit.

Als er vuurwerk ontstaat bij het aan aarde leggen van een aan de buitenkant bereikbaar metalen deel, dan is er echt iets mis met het apparaat.

 

Veel van deze problemen ontstaan doordat er bij de momenteel gebruikte schakelende voedingen filters ingebouwd zijn die moeten voorkomen dat de schakelfrequentie op het lichtnet terecht komt. (CE normen)

Deze filters hebben condensatoren naar het vereffeningspunt. Als dit punt niet geaard is staat er vaak 110V ~ op dit punt t.o.v. de aarde. Deze "spanningsbron" is erg hoogohmig en daarom niet gevaarlijk, maar wel degelijk voelbaar. ( Zo begon deze thread. )

 

Zie verder mijn vorige posts over koppelingen en het insluipen van aardverbindingen via signaalkabels.

 

Nogmaals ik wil zeker niet propageren om zonder kennis en ervaring toestellen open te schroeven en aardverbindingen te gaan leggen. Maar een verbinding tussen aan de buitenkant bereikbare metalen delen kan normaal gesproken geen kwaad.

 

Albert_H

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Albert_H,

 

Jou voorstel is inderdaad beter te doen.Met een slangenklemmetje moet dit wel lukken. Of gewoon een tulpplugje zoals jij voorstelt.

Ik heb echter de volgende vraag hierover.

Ik gebruik inderdaad de tulp uit/ingang van zowel de ontvanger als de TV. (Scart gaat namelijk direct mis). Als ik de tulp langzaam in de TV plug, dus alleen de plus, dan gebeurt er niets. Zodra echter de massa (aarde) in aanraking komt met de buitenmantel van de tulp van de TV dan gaat het mis.

Als ik jouw oplossing bekijk krijg ik dan niet direct problemen of gewoon proberen?

 

Yugo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Yugo.

 

In principe maak je met de extra draad dezelfde verbinding als die er via de tulip steker gemaakt wordt als deze de massaverbinding maakt. Er zijn dus geen problemen te verwachten. De stoorpuls gaat nu echter via de extra draad en niet via de signaalkabel. Het contactmaken en of inschakelen van je TV geeft ongetwijfelt een stoorpuls door aan je ontvanger die daardoor van slag raakt.

Als het probleem erg hardnekkig is kan een ontstoorfilter in de lichtnetverbinding van je ontvanger nog helpen. Ik heb er nog wel eentje liggen. Geef mij maar even een PM als het nodig mocht zijn.

 

Albert_H

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...