Ga naar inhoud


Welke LNB voor TF4000


Gast 1bitmemory

Aanbevolen berichten

Ik plan de aankoop van TF4000 en wil enkel Astra & Hotbird te ontvangen (ie. geen motor).

 

Heb ik dan een twin (2 uitgangen) dual LNB nodig of volstaat het doorlussen met een "gewone" dual LNB? TopField manual op het net is niet echt duidelijk wat dit betreft (of heb erover gelezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> ).

 

Mvg,

 

1bm

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor het ontvangen van de astra en de hotbird zijn speciale twin LNB's op de markt. Zelf zoek ik een twin LNB voor astra 1 en 2. Maar deze moet nog op de markt komen denk ik. Dat wordt waarschijnlijk 2 apart.

 

Groeten,

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ hoe-is-e : Een Twin-Lnb is een Lnb met twee uitgangen, voor aansluitingen op twee recievers of op een twin reciever. Een monoblock is een Lnb met dubbele feed voor de ontvangst van twee satellieten, en ja, deze zijn ook in twin-uitvoering te verkrijgen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Sigaar

 

VU+ Ultimo/DM800/Wave Frontier T55/Astra1, Astra2, Astra3, Hotbird,Sirius, Thor..... .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kunt daarvoor gewoon twee twin lnb's gebruiken met een speciale lnb-houder met een Disecq-switch,
of een monoblock met twee aansluitingen (zit meen ik een ingebouwde switch in).


Bedankt voor de snelle reacties. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Toch nog een vraag want ik ben er nog niet helemaal uit. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Op het forum las ik dat een LNB maar in een stand kan staan qua polarisatie. Dus ofwel H(orizontaal) ofwel V(ertical). Om opnamens niet te storen blokkeert de TF de kanalen die een andere polarisatie hebben (dus V pol. als indien in H stand en vice versa). Dus als ik een "verticaal gepolariseerd kanaal" zou opnemen dan ik geen horizontaal gepolariseerd kanalen bekijken. Heb ik dit correct begrepen?

Zo ja, heeft de TWIN(*) lnb (dual of niet dual) dan ook last van het boven vermeld probleem of zit er meer in zo'n lnb dan een signaal splitter? Het zou zoveel leuker zijn om alle kanalen te kunnen bekijken tijdens een opname <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Mvg,

1mb

(*) twin = 2 uitgangen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeps, ik heb ondertussen de "Satelliet hardware" >> Schotelpark" >> "Verklarende tekeningen" van Gerdy ontdekt. Als ik de tekeningen goed begrijp dan moet een twin dual lnb toelaten om alles te bekijken zelfs tijdens het opnemen (nu hopen dat zoiets bestaat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />).

 

Opnieuw bedankt voor de reacties!

 

1bm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je gaf aan geen interesse in een motor te hebben, OK..

 

Maar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

- Zo'n motor is helemaal niet zo duur, en een Dual LNB volstaat dan

- Als je de belangrijkste satelieten kan ontvangen, 28E (Astra 2, tm 5W(Thor)(evt. 30W) dan waardeer je je tf nog meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ik kan niet bepalen wat je wilt uitgeven, maar bekijk de kosten eens.

 

succes.

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja je moet idd twin LNB's (per sat eentje) gaan gebruiken, dat is het beste. Doorlussen kan ook maar dan heb ben je gebonden aan de polariteit, satelliet, en band van wat je op tuner 1 hebt gekozen.

 

Of een twin monoblock, als je in de toekomst geen satellieten erbij wilt hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een moter is leuk maar dan moet je wel wachten als je zapt. Immers moet de moter naar de juiste satelliet draaien. De mooiste combinatie vind ik: Twee schotels, 1 met een moter en 1 met een monoblok voor astra en hotbird.

 

Wil jij het bij 1 schotel houden dan moet je gewoon een twin monoblok kopen. Daarmee kan je op elke tuner Astra en Hotbird ontvangen en zonder beperkingen opnemen en tegelijk naar elk kanaal zappen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...