Ga naar inhoud


Netwerkprobleem


Gast Armand

Aanbevolen berichten

Ja precies. Volgens mij staat die MAC-cloning ook aan. Je kunt maar iets van drie adressen aanmelden en wat daarna gebeurt weet ik ook niet. 't Is ook helemaal niet de bedoeling dat je elke PC moet aanmelden. Hij zou eenmalig het MAC van je router moeten pakken of als je modem in routermode staat dan pakt-ie het MAC van je modem.

Ik heb ook Demon, dus ik kan uit ervaring spreken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 39
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Hoi allemaal,

 

als je een router aan je demon dsl verbinding koppelt dan ziet de dhcp server een nieuw mac eraan hangen, die vervolgend een tijdelijk ip aan toewijst waarbij je alleen op de registratie pagina van demon komt, het duurt vervolgens 15min om het geheel door te voeren waarna je eigen ip toegewezen krijgt. de dhcp server van demon communiceert dan alleen met je router en niet met de systemen die eraan hangen en je kan een x aantal maccen registreren dus meer als 3. wil je er zeker van zijn koppel dan alles los config je zyxel naar router registreer dat mac adres (00:a0:c5...) en je kan dan elke config erachter hangen omdat het mac van de zyxel bekend staat bij demon

 

any veel succes groetjes Badre

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik begon ook met buizen en alles wat gloeide, maar ben nu ondertussen ook verpest tot IP-kunstenaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Maar-eh, welk netwerkprobleem (behalve die samba dan) heb jij dan? Na wat technisch IP-gestuntel komen we er vast wel uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Groeten,

David

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mede hobbyisten , helaas heb ik nog geen tijd gehad om de laatste reacties uit proberen,zal wellicht weekend worden,dan kom ik hierop terug, in ieder geval bedankt voor jullie reacties

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Amand,

 

Ik zou me over die MAC adressen nog even geen zorgen maken, er vanuit gaande dat je andere PC's gewoon kunnen internetten.

 

Om de netwerkadapter van je dreambox te testen zou je het volgende kunnen doen:

- verbind de dreambox rechtstreeks met een pc met behulp van een cross kabel (let op: de twee connectoren hebben de draadjes dus niet in dezelfde volgorde aangesloten). Gebruik dus even geen hub, switch of router, extra onderdelen verhogen alleen maar de foutenkans en complexiteit.

- Stel je PC in op een vast IP adres (bijvoorbeeld 192.168.10.10, subnet mask 255.255.255.0 en default gateway 192.168.10.11.

- Op je dreambox stel je IP-adres 192.168.10.11 in met subnet mask 255.255.255.0 en default gateway 192.168.10.10

(je laat die twee machines dus naar elkaar verwijzen).

- Stel de netwerkadapter op je PC in op 100 Mbit/sec, full duplex. Je dreambox zal zich hieraan aanpassen als het goed is.

- Je kunt nu je dreambox proberen te pingen vanaf je PC: ping 192.168.10.11

Werkt dit niet, dan vrees ik dat de netwerkadapter van je dreambox niet meer OK is. Ik zou dit overigens testen met een origineel image na een flash erase, gewoon voor de zekerheid.

 

Werkt dit wel, dan kan ik me nog twee andere oorzaken voorstellen:

1. De kabel naar je dreambox is niet OK. Dit kun je simpel controleren door een andere PC op die kabel aan te sluiten en te kijken of alles werkt.

2. Het IP-adres dat je aan je dreambox hebt gegeven ligt binnen de range die je DHCP-server gebruikt voor het uitgeven van IP-adressen. Hierdoor zou de router in de war kunnen raken (als die in het zelfde kastje is geïntegreerd). Dit los je op door de DHCP-server zo te configureren dat het adres van je dreambox buiten die range komt te liggen. Bijvoorbeeld: range van 192.168.1.10 tot 192.168.1.50 en je dreambox geef je adres 192.168.1.100.

 

Laat even weten wat hiervan de resultaten zijn als het niet werkt. Dan kijken we daarna wel weer verder.

 

Good luck,

 

dMITRY

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...