Ga naar inhoud


Handmatig kanalen invoeren


gps

Aanbevolen berichten

Ik heb de Lexfiles firm van 22-5 en als ik via menu/5/7 handmatig een kanaal wil invoeren dan worden er geen kanalen gevonden. Ik wil bv op Astra 12692H de zender GOTV bijvoegen maar lukt niet.Ook OCKO-TV op 10832H lukt niet.

Ze staan echt nog nergens in de lijst. Wat doe ik fout?

Met andere firms ging dit wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Misschien dit iets:

 

Naam: Ocko

Land: Czech republic

Category: Music

Boeket: UPC Direct

Standaard: DVB/MPEG2

Codering: Cryptoworks

Sateliet: Astra 1G (19.2°E)

Transponder: 79 Beam: Astra 1G

Frequentie: 11992.50 MHz Polarisatie: Horizontaal

Symbol Rate: 27500 FEC: 3/4 NID: 1 TID: 1279

SID: 20324 Video PID: 251 Audio PID:261 cze

TXT: 270 PCR: 251 PMT: 250

 

Info van KinGofSaT

Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje heel veel. Ik ben een super genie: ik weet van niks ALLES.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, maar is in crypto, en op 10832H free. Ik zie dat je ook de nieuwe Lex erin heb zitten. Heb je het zelf al eens geprobeerd om handmatig kanalen te programmeren? Daar ben ik erg benieuwd naar. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om er een kant en klare lijst in te zetten maar ik stoei er graag mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit probleem ook. Probeerde Sailing Channel toe te voegen maar dat lukt mij niet. Het gekke is dat andere zenders van dezelfde transponder wel zichtbaar zijn maar dat de frekwentie daarvan (zoals te zien via het +, menu) niet overeenkomt met de frekwentie die ik via SatcoDX had achterhaald.

 

Toch een bugje misschien in deze overigens fraaie en stabiele FW?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan ook zijn dat het kanaal er wel is maar dat je het niet ziet in het uitleesvenster als je gezocht hebt, je moet dan gewoon alles opslaan en even kijken in je kanalenlijst of hij er toch in staat.

Hieronder een voorbeeld van het zoeken, in dit geval TV moda.

We zoeken "TV Moda" op Hotbird - frequentie 12673 Mhz- polarisatie V. (verticaal)

1. klik op menu

2. klik op kanalen bewerken

3. klik op kanalen handmatig zoeken

4. vul in bij transponder parameters eerste veld een V

5. bij Mhz. 12673

6. bij kanaalplaats bv kanaal nr 1900 invullen, dit doet hij toch niet hij zet de nieuwe kanalen toch achter het laatste kanaal in de lijst, maar als je niks invult gaat hij ook niet zoeken !!

7. druk op de oké knop

8. vul in antennenummer 1 (A) als je alleen op hotbird gericht bent en anders op 1 & 2 (A & B)

9. druk op de oké knop

Hij gaat nu zoeken en zal waarschijnlijk meer als 30 kanalen vinden die allemaal op die frequentie huizen, je ziet ze niet allemaal.

10. kies nu voor opslaan (bij mij de B -toets), wacht geduldig tot alles is opgeslagen, de decoder schakelt dan terug naar lijst van kanalen, ga terug naar het kanalen bewerken menu en kies voor kanalen hernummeren, type op je afstandbediening 1900 in en zie daar bevinden zich de nieuw gezochte kanalen, zoek TV moda op, klik op oké en verplaats het kanaal daar naar toe waar je het hebben wilt. Misschien zitten er nog wel wat interessante kanalen bij je zoekactie, zoniet kan je de rest met kanalen verwijderen gewoon .....................(inderdaad)

Vergeet niet daarna je decoder uit te zetten met de rode knop op je afstandbediening wachten totdat het display "dooft" , alleen dan slaat hij alle gewijzigde gegevens op !!!

Lex

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lexfiles,

 

dank voor je uitgebreide bericht. Op de door jou beschreven manier had ik TV-Moda ook al kunnen toevoegen.

 

Nu een voorbeeld waarbij het niet werkt: In de laatste lijst (25-5) staat op kanaal 777 Sailing channel op transponder 115 (12900 H). Omdat het kanaal zwart bleef heb ik een handmatige zoekactie gedaan op de juiste frekwentie (11200 V). Er worden dan gemeld dat er geen kanalen gevonden zijn (menu 5.3-5.7). Als ik toch probeer op te slaan krijg ik weer de melding 'geen kanalen gevonden'. Alle tellers in het menu bliven overigens op 0 staan.

Heel apart is dat andere kanalen van dezelfde transponder (zoals Noello sat, Elite shop) het wél doen.

Signaalsterkte (50%) lijkt me geen probleem omdat alle andere kanalen ok zijn. Ook de frekwentie 11201 (zoals in de transponder voor Noello, Elite) heb ik geprobeerd.

 

Heb je nog een tip?

 

grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lexfiles neemt toevallig een transponder waar het wel werkt, maar op de meeste transponders werkt het niet. Nadat je ok geeft schiet gelijk de zoekbalk vol en heeft hij niets gevonden terwijl er echt wel kanalen zijn. Als hij het wel doet dan stopt de balk altijd bij het einde van het eerste gedeelte. Ik heb net de Roymar4c erin gezet en daar werkt het perfekt. De zoekbalk stopt precies op de plek waar de transponder zit. Bv. bij Astra 10832H vlak na de 75% want van 75 tot 100% zit lage band horizontaal. Ook al staan alle kanalen al in de lijst dan gaat hij toch eerst zoeken. Op deze bug na is de firm perfekt. Betreft het niet kunnen wijzigen of verwijderen onder de 500 zie het topic "kanalen 500+"bij het "vraag het Lexfiles forum".

Link naar reactie
Delen op andere sites

De beschrijving is duidelijk. Heb je ook al eens geprobeerd om de door mij genoemde kanalen op astra 12692H en 10832H toe te voegen? Ik ben daar erg benieuwd naar.Ik krijg het echt niet voor elkaar. Het vreemde is dat hij op sommige transponders het wel doet maar op de meeste niet. Verder een perfekte en mooie firmware!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijft toch erg jammer, dat nog steeds niemand in staat is, een complete, goed werkende kanalenlijst te maken, ondanks alle goede bedoelingen.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor de Philips...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Blijft toch erg jammer, dat nog steeds niemand in staat is, een complete, goed werkende kanalenlijst te maken, ondanks alle goede bedoelingen.
Dit geldt uiteraard niet alleen voor de Philips...


Wat is dan volgens jou een 'complete' en 'goed' werkende kanalen lijst.

In ieder geval ben ik dik tevreden met mijn op persoonlijke
voorkeur zamengestelde kanalen lijst. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kanalenlijst kun je natuurlijk gewoon overnemen maar je kan hem ook zelf samenstellen als je daar lol in hebt. Daar ben ik dan ook vaak mee bezig en probeer dan via diverse satinfo van her en der de boel zo up to date te houden. Daarom vind ik het zo jammer dat het mij niet lukt om met de mooie firmware van Lexfiles van 25-5 per transponder handmatig kanalen toe te voegen. Het bizarre is dat ik eigenlijk nergens lees dat iemand hetzelfde probleem heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga eerst maar eens een kanalen lijst laden op de niet

canal+ dus de willekeurige manier daarna kan je net zoveel veranderen als je wil.De lijst van lex is via de sat gemaakt via het menu van canal+ en dan kan je beneden de 500 niets veranderen.

 

suc6 FREESATTER

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat niet om het probleem dat ik niet onder de 500 kan komen, dat heb ik op 19-5 al bij het Lexfiles forum gemeld en in dit topic hoe ik dat heb aangepast maar het gaat erom dat het mij niet lukt om handmatig kanalen per transponder toe te voegen. Dit is erg handig i.p.v. het toevoegen van kanalen per satelliet want dan ben je weer min. 20 minuten verder. Lees dit hele topic eens door dan begrijp je het wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp jou probleem maar het lijkt mij toch het beste wat ik je schreef.Dit probleem heb ik zelf ook gehad.

Je kan niet edditen en toevoegen aan een lijst die volgens de canal+ geladen is.

 

FREESATTER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...