Ga naar inhoud


goedkoop access point?


Gast

Aanbevolen berichten

Wie kan er wat aanbevelingen doen voor de aanschaf van een goedkoop en redelijk kwaliteits access point?

 

Hoeft wat mij betreft niet verder dan 11Mbit en zou direct op mijn SpeedTouch 510 aangesloten moeten worden.

 

Thanks,

 

Patrick

Link naar reactie
Delen op andere sites


Sitecom heeft het goedkopere spul en Linksys het betere. Hiertussen zit best veel mogelijkheden.

Tot nu toe is de prijs naar mijn mening een heel goede indicatie voor de kwaliteit.

 

Met sitecom heb ik ervaringen opgedaan en ik moet zeggen dat ik best wel versteld sta van de reikwijdte en de mogelijkheden. Zelfs gebruikers kan je als admin blokken en de encrypty is tot 256-bits

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Die Sitcom, Sweex, Linksys, Belkin, Buffalo, Netgear en noem maar op APtje zijn van discutabele kwaliteit. Niet zo maar een stelling, maar één die ik hard kan maken omdat ik er heel wat van dat spul aan de spectrumanalyser heb gehad. Wat je vooral niet moet doen is een getweakte Linksys/Delink aanschaffen voor weinig. Die vervuilen de ether en trekken dingen als de RCD (Radio Controle Dienst) aan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Opvallend is dat als je die dingen open maakt je wel heel vaak de zelfde chipset’s tegen komt. De stelling dat de prijs een indicatie kan zijn is absoluut niet reëel in deze markt (helaas). Veel verder dan de goedkope Intersil en maar vooral de rommel van Broadcom kom je in alle merken tegen. Linksys maakt het helemaal bont met hun WAP11 serie. Daar ben ik al drie verschillende radio’s in tegen gekomen. Hoe nieuwer de versie hoe slechter de kwaliteit (en hoe goedkoper hun productiekosten waarschijnlijk geworden zijn).

 

Spullen waar Orinoco of Senao in zit doen echt wat het moet doen. En die Senao AP’s hoeven niet eens zoveel duurder te zijn dan bv die van Linksys.

 

En een ander voordeel is dat je ECHTE 100Mw en zelfs (in EU illegale) 200Mw maar wel schone niet vervuilende of detecteerbare 200Mw AP’s van te koop zijn in Nederland. De pest is namelijk dat al die ‘goedkopere’ AP’s vaak niet sterker dan 30 of 40 Mw uitzenden. Laat staan die goedkope PCMCIA kaartjes voor in je laptop van die pruts merken. Die zijn echt verschrikkelijk. Ik heb zelf een Sweex PCMCIA kaartje getest voor iemand waar niet meer dan 15Mw uit kwam. Tja, als je daar mee gaat werken kan je er op wachten dat de verbinding slecht is omdat jij het AP wel hoort, maar de AP de laptop niet meer.....

 

Wil je gewoon draadloos op de keukentafel met je laptop werken moet je vooral een Sweex, Linksys en noem maar op setje kopen voor weinig. Daar heb je echt geen high end spullen voor nodig.

Zoek je echt kwaliteit en bereik moet je voor de betere spullen en goede antennes gaan zoals Senao (mijn favoriet) of het eigelijk net zo goede maar iets duurdere Orinoco. Vergeet niet dat een goede antenne je bereik al kan verdubbelen zonder wat aan de zender te doen! Zeker het proberen waard bij die goedkope 30 of 50Mw spulletjes.

 

Op het gebied van G (54G standaard) is weinig goeds te koop. Eigelijk heb ik tot vandaag de dag nog niks goed op de markt gezien. Dus als het beste nu zo slecht is, is het ‘slechte spul’ dus het beste wat je kan verkrijgen en maakt het geen bal uit van welk merk je iets aanschaft.

 

Je kan ook zo’n US Robotics setje die 108Mbit haalt aanschaffen. Maar die dingen zijn -helemaal- illegaal en wordt zeker in beslag genomen als de RCD langs je deur rijd....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jou verhaal klopt van geen kant!

Senao gebruikt in vrijwel al hun clients dezelfde goedkope intersil Prism chipset want een vriend van mij is er de afgelopen weken ook druk mee bezig geweest en heeft ook diverse merken uitvoerig getest.

In de senao clients zit in ieder geval dezelfde meuk als in de andere low budget merken als sitecom en in sommige linksys clients en als ik dan moet kiezen, kies ik voor een ander merk waar wel fatsoenlijke software bij zit.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mijn bronnen maakt Broadcom juist de beste chipsets

in de 802.11 business. Ze zitten in alle nieuwe Dell laptops

bijvoorbeeld en die jongens weten echt wel waarom ze

wat kiezen...

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Dreambox 7020 - Echostar 3000 - Aston Simba

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...