Ga naar inhoud


Multiboot werkt niet


Duwgati

Aanbevolen berichten

Ik heb al eerder over dit probleem geschreven n.a.v. het rudream super image, maar ik heb inmiddels nog heel wat meer getest en het probleem wordt steeds vreemder.

 

Even wat gegevens over mijn box:

- HDD Maxtor 120GB

- USB stick Pen Drive 128MB

- USB stick Sandisk Cruzer 256MB

 

Getest met:

- FlashWizzard 2.0

- Origineel D.M. 107_4 image in flash

- DreamFlash 1.3B (op HDD en op USB getest)

- Ronaldd 040502a image (in Flash, op HDD en op USB getest)

- RuDream190604 image (op HDD en op USB getest)

 

Zo ben ik begonnen:

Eerst het originele image in flash gezet en verder GEEN extra's geladen.

Vervolgens heb ik de USB sticks opnieuw geformatteerd en gemount.

De Harddisk heb ik ook opnieuw geformatteerd.

 

Nadat ik dus een volledig 'schone' installatie had, ben ik aan de gang gegaan.

- Dreamflsh op Sandisk USB geïnstalleerd.

- Rudream ook op deze USB geïnstalleerd.

Ik heb deze installatieprocedure getest met alle mogelijke combinaties van instellingen, dus met "Copy Settings from active image" aan/uit en "Set new image as default" aan/uit.

 

Als ik nu de Dreambox herstart, krijg ik keurig het opstartscherm en het Dreamflash menu. Als ik het originele image start gaat alles probleemloos. Maar als ik het Rudream image start, dan schakelt de Dreambox zichzelf uit op het moment dat ik beeld zou moeten krijgen.

 

Als ik al deze procedures herhaal met het Ronaldd image (dus ALLES opnieuw installeren alsof ik met een nieuw systeem aan de gang ga) dan boot de Dreambox door, maar aan het eind blijft het beeld zwart. In het LCD scherm zijn alle meldingen verdwenen. De box reageert dan absoluut niet meer op de afstandbediening. Ik kan 'm dan alleen nog hard resetten met de 3 knoppen op de box.

 

Ook heb ik AL deze procedures ook herhaald op de Pendrive USB en op de Harddisk, maar het maakt geen verschil. In alle gevallen is het resultaat volledig identiek.

 

Als ik het Ronaldd image in Flash plaats, dan heb ik geen enkel probleem en werkt het als een zonnetje.

 

Iemand enig idee???

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat met RU_dream kan kloppen dat hij herstart ...ik had dat hier ook, maar alleen als ik hem van USB liet draaien, instll ik deze in de flash dan gaat het wel goed ...valt me wel op dat bijna alle RU_dream images er een hekel aan hebben om van USB te draaien.

 

probeer eens icm. dreamflash de RU_dream van 01-05 te draaien van USB dit moet wel werken. (tng 5.08 was vrijdag bij de slovaak te vinden speciaal voor deze image)

 

Met Ronaldd heb ik nog geen ervaring ...zal dit binnekort toch eens proberen als hij met een nieuwe image uit komt (1.08)

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk bedacht P.F. maar ik was niet aan het zoeken naar een oplossing om dat rudream image (of een willekeurig ander image) in flash te zetten. Dat werkt gewoon, dat heb ik al volop getest.

 

En wat die andere image betreft, dat zou ik kunnen proberen, maar ik heb er al heel wat meer getest voordat ik aan deze zeer uitgebreide en systematische testsessie begon.

 

Toen ik indertijd nog met 107_2 in flash werkte, had ik wel diverse images in multiboot op HDD staan en dat werkte prima. De problemen zijn hier begonnen toe ik overstapte op 107_3. Vanaf dat moment heb ik het nooit meer op gang kunnen krijgen. En daarvoor zou ik toch wel graag een oplossing zien.

 

Waar het mij om gaat is dat ik zo vreselijk veel reacties lees van mensen die wel in multiboot werken. Als het daar lukt, moet het hier ook kunnen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het eindelijk werkend <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Ik weet nu ook wat het probleem was, maar dat roept meteen wel weer wat nieuwe vragen op. Maar om te beginnen de oplossing:

Ik gebruik de settings van PET en daarbij staat het Canal Digitaal bouquet als eerste in de lijst. Aangezien me opviel dat telkens na een update van een image de box probeert te starten met een zender uit het eerste bouquet (maar niet altijd de eerste zender) heb ik simpelweg het bouquet "FTA German" vooraan gezet. En voila, geen probleem meer en meteen beeld.

 

Dat betekent volgens mij echter dat er ofwel een bug in FlashWizzard zit of dat er iets anders gebeurt waarvoor ik nog geen verklaring heb.

Ik heb namelijk getest met de optie in FlashWizzard om de settings van het actieve image over te nemen aangevinkt en niet aangevinkt. Maar ongeacht of ik die optie aanvink of niet, als in mijn actieve image een gecodeerd bouquet voorop staat, dan heb ik dus het probleem dat ik hierboven uitgebreid heb beschreven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

is idd een vreemde zaak, zal jouwn instellingen hier proberen (stap voor stap)...en dan meld ik wel of ik al dan niet tegen hetzelfde probleem aanloop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

btw het gaat hier dus over de multiboot van Ronaldd neem ik aan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Groeten Gert

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi dat het nu werkt.

Ik laad altijd zonder de settings te saven. Pas achteraf wel weer even de IP adressen en zo aan. Daarna laad ik altijd de meest recente kanalenlijst vanPet123. Op de HDD zal nu ook wel lukken dat is niet anders als op USB.

Avensis

Link naar reactie
Delen op andere sites

het ligt idd aan de zenderlijst ... blijf het wel vreemd vinden dat het met gcodeerde zenders niet werkt en met FTA wel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al schreef Avensis, ik heb het geprobeerd MET en ZONDER vinkje bij de optie "Copy settings from active image". Meer valt er met FlashWizzard niet te kiezen. Als je het mij vraagt is dat dus een bugje in F.W.

 

Net als het Initialiseren van een USB stick trouwens. Dat werkt bij mij ook niet met FlashWizzard. Dat doe ik met Control Center.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Duwgati,,

 

Ik gebruik ook multiboot en ben er zeer tevreden mee ,,

Sommige combinatie's werken niet goed samen , of hebben achteraf nog een kleine aanpassing nodig.

Dat sommige images of plugins moeite hebben op usb was al een oud probleem en zal ook wel blijven met al die verschillende images die er gemaakt en aangepast worden.

 

Daarom doe ik bv. nooit de instellingen overnemen van de basis image, ik zet ze altijd even opnieuw erin ( settings + lan etc.).

De image op usb/hd heeft mischien een andere mapstructuur en je settings,lan,etc. worden verkeerd geplaatst , resultaat: een hanger of een reboot.

 

Bij diverse test en images kwam ik er ook achter dat de usb stick niet altijd gemount werd.

 

Ik test allerlei combinatie's met diverse image's en plugins ,

en kom iedere keer weer voor nieuwe uitdagingen te staan, de ene keer werkt plugin "X" wel met image B of C maar niet met D of F of wel, maar niet of usb/hd .

 

Dat is voor mij een uitdaging , uitzoeken wat wel en niet kan met met diverse images en plugins.

 

Niet alles werkt met Dreamflash , De ronald versie heeft bv. een aangepaste RCS file nodig dan loopt hij ook op usb.

 

 

 

 

 

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

638040-rcS.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Offtopic misschien:

 

Is het niet handig als iemand die weet welke images wel of niet op de usb stick werken om dat even in de database te zetten?

 

Ik heb gehoord dat alle variaties gebaseeerd op de RUDream image niet werken als extra image bij multiboot. Klopt dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al schreef bert@ne, ik heb het nu ook op gang. En het probleem heeft achteraf zelfs niets met USB of HDD te maken, maar alleen met de settings.

 

Of het een bug is van Flashwizzard of iets anders, kan ik niet beoordelen. Maar ongeacht of ik nu wel of niet de settings van het actieve image overnam, de box schakelde zich uit voordat ik aan het laden van enige settings toe kwam. En inmiddels heeft Pink Flamingo het zelfde probleem dus ook al geconstateerd.

 

Kortom, het advies om de settings opnieuw te laden, helpt je in dit geval niet. Het advies voor dit geval was dus:

"Eerst de settings aanpassen van het actieve image (het eerste bouquet moet een FTA-bouquet zijn), daarna pas het nieuwe image installeren".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat dit probleem "geen beeld" lag aan het feit dat mijn Aston module met abon kaard dan niet automatisch wordt gezien. Ik moet altijd de CI resetten eer ik beeld heb.

Wavefield T90 - Vu+ Ultimo 4K / Dreambox 920 / Edision mio 4k / Atlas HD100 / Amiko 4K Combo / DM8000 / en nog een paar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zomby,

 

Ik heb onlangs geprobeerd om RuDream als één van de images op de hdd te installeren (naast Hydra images die prima werken en dream 1.07.4 in Flash). Bij het opstarten van Rudream kreeg ik een foutmelding in beeld dat RuDream waarschuwt dat hun image niet werkt met DreamFlash. Nou dat klopt, want mijn tamelijk stabiele Dreambox was daarna een stuk minder stabiel. Tot mijn grote verdriet ook in de Hydra images.

 

Ik heb uiteindelijk een Flash erase gedaan en de hele zut opnieuw geïnstalleerd. Nu lijkt het weer redelijk te werken. Ik kreeg trouwens met FlashWizard 2.0 in eerste instantie het probleem dat de geïnstalleerde images op de HD niet wilde starten. Heb het vervolgens met de hand opnieuw gedaan. Uiteindelijk kreeg ik het Hydra Calyph image aan de praat.

 

Hydra Ulysses en de laaste SF wilden beiden niet. Nou heb ik inmiddels ontdekt dat deze op Dream 1.08 gebaseerd zijn. Weet iemand of dat wel kan werken met FlashWizard en DreamFlash 1.3b?

 

Groet,

 

dMITRY

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...