Ga naar inhoud


Topfield 3000-cot (digitenne)


dolphs

Aanbevolen berichten

Guys, natuurlijk wil ik ook eens kijken wat digitenne (niet) te bieden heeft. Helaas kom ik al snel van een koude kermis thuis want het beeld is vaak blokkerig en staat soms stil (geen signaal). Heb de antenne al meerdere malen verplaatst en buiten gezet. Helpt allemaal niet veel, signaal ontvangst blijft rond de 80% zeg maar. Nu wou ik de firmware van de topfield 3000 updaten via de lucht. Echter ik krijg het niet voor elkaar, ook niet na het uitvoeren van de instructies gegeven door digitenne (fabrieksinstellingen laden en dan tv kanaal van CNN gebruiken en vervolgens manuele scan uitvoeren, etc). Weet iemand hoe ik de laatste firmware kan updaten, helaas gaat dat niet via de nullmodem kabel want dat zit niet op deze ontvanger.

Xtrend ET10000 met Quad Inverto Ultra

Link naar reactie
Delen op andere sites


De software update via Digitenne voor Topfield ontvangers is op dit moment niet meer in de lucht. Het heeft slechts enkele dagen in de lucht gezeten. Klantenservice van Digitenne kan je ook niet echt verder helpen en zegt dat je maar de website van Digitenne in de gaten moet houden want daar staat dan wel weer op waarneer de update weer in de lucht is.

 

Waarschijnlijk pas als er weer nieuwe firmware is voor de 3000 cot-d. Dat zou best wel eens snel kunnen zijn want voor zijn internationaal moedertje de 3000 COT welke dus hetzelfde is als de 3000COT-d behalve dan de Digitenne certificering is er net een nieuwe soft uitgekomen.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm ok daar hebben wel al wat meer aan, op moment zit 1.21 in de doos en volgens mij is 1.26 uit. Mij is verteld bij digitenne dat ik hierdoor waarschijnlijk van de blokkerige problemen afkom. Tja het zou kunnen natuurlijk. Dank zover voor de reacties, ik zal 'm nog eens ergens anders neerzetten en kijken of er dan toch nog wat gebeurt.

Xtrend ET10000 met Quad Inverto Ultra

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij staat er 1.26 in (maart 2004) en ik heb geen van de door jou genoemde problemen.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ook een bekend probleem bij digitenne is dat als je een huis bezit met dubbelglas dat je dan genoodzaakt bent een buiten antenne te plaatsen..

 

 

Dubbelglas (gelood glas of bewerkt met folie) verhinderd ontvangst.. Dat veroorzaakt blokkerig beeld en zeer slecht ontvangst.. alleen een buiten antenne bied dan de oplossing..

 

Veel mensen weten dat niet en er zijn maar weinig verkopers die dat vermelden..

 

Greetzzz

 

Ringo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb even in de topfield gekeken maar op de printplaat kan je nog wel een ser. connector plaatsen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> als ik even tyd/zin heb schroef ik 'm even helemaal open en kijk of de electronica aanwezig is om de compoort aan te sturen.

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net even mijn kastje open gemaakt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

En ziedaar ze hebben alleen de connector weg gelaten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Alle componenten zijn aanwezig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

binnen kort maar een conn. aan solderen kijken of we de firmware uit kunnen lezen....

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmhmh de firmware uitlezen ? hoe wou je dat doen als ik vragen mag ? Dat je de firmware kunt updaten oké maar de oude eruit kan halen ? is dat ook mogelijk dan met de org software van topfield ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die foto's zijn al van een weekje geleden en de modificatie is ook al op dat moment gemaakt. De reden waarom we het nog niet direct op de site hadden gezet was tweeledig. Als eerste en belangrijkste reden is de modificatie goed door te voeren en herkent de ontvanger de software en de computer wel maar is de loader voor de vrije 3000 COT software welke door Topfield wordt verspreidt anders dan die van de 3000 COT-d. Je kan dus niet de software hiervoor gebruiken en de software voor de COT-d is niet openbaar en wordt alleen, op papier dan want de praktijk is anders omdat de software nooit OTA is, door Digitenne verspreidt via de zender CNN in het Digitenne pakket.

 

Tweede reden was dat we dit verhaal eigenlijk wilde bewaren voor de start van de eigen DVB-T weblog van het satplein. Deze is overigens vandaag online gekomen.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, die softwareupdate probeer ik neer te halen (IJsselstein, woon vlak onder de mast dus <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />), maar dat wil niet helemaal. Op dit moment heb ik 1.26, en als ik de decoder op CNN zet, zie ik wel netjes new knipperen. Probeer ik vervolgens in dat menu de update te downloaden, gaat de decoder zoeken, en houd deze vervolgens niet op met zoeken.

Strakjes dus even een belletje naar digitenne, maar niemand weet zeker hoe dat komt? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...