Ga naar inhoud


Levensduur schotel en LNB


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, ik denk erover om mijn kabelaansluiting vaarwel te zeggen en volledig over te stappen naar sateliet. Maar is er iemand die me kan vertellen wat de gemiddelde levensduur is van een schotel en eigenlijk nog belangrijker de LNB. Dit laatste vraag ik met name met het oog op de toekomst meerdere ontvangers aan te kunnen sluiten. Heeft het bijvoorbeeld zin om nu al een quad LNB te plaatsen terwijl ik hier misschien pas over 5 jaar gebruik van maak?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mijn schotel (merkloos) staat al meer dan 10 jaar. De schotel daarvoor was kleiner maar was ook nog goed.

De LNB's vervang ik wel vaker. Van rechtscirculairende en analoge lnb's naar universele. Als het ruisgetal omlaag gaat van betaalbare lnb's wil ik wel vaker wisselen naar een lager ruisgetal. LNB's gaan wat mij betreft dus een stuk korter mee maar niet vanwege defecten.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De levensduur van een schotel varieert tussen de 5 en zeg 20 jaar. Een goedkope stalen schotel van 20 euro zal op een gegeven moment gaan roesten. Een duurdere Visiosat schotel van kunststof zal het langer uithouden.

 

Levensduur van een LNB zal ook varieren van (ik schat) 3 jaar tot 10 jaar.

 

Een single LNB koop je al voor 15 euro dus over dit soort zaken zou ik me niet druk maken. Koop gewoon wat je nu nodig hebt, want in de tussentijd schrijdt de techniek voort, en worden de prijzen lager.

 

De receiver is normaal gesproken het meest kostbare van je sat-installatie, zeker niet de LNB. Tenzij je een Wavefrontier schotel koopt met 8 quattro LNB's erin en een dure multiswitch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je antwoord ben weer wat wijzer, echter over die LNB's wil 2 quad LNB's kopen van invacom, 0,3db is volgens mij moneteel het laagst verkrijgbare en zou dus als de levensduur zeg maar 10 jaar is goed genoeg moeten zijn, tenminste dat lijkt mij. Of zie ik dat nu helemaal verkeerd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je nu slechts 1 receiver hebt zou ik gewoon single LNB's kopen. Die zijn veel goedkoper en je hebt ook minder kans op storingen. Prijzen dalen toch elk jaar weer.

 

En die Invacoms hebben wel een laag ruisgetal maar die gekleurde plaatjes vallen er kennelijk vaak uit, het lijken me nou niet echt aanraders voor iemand die zich druk maakt om de levensduur.

 

LNB's vervangen is zeer simpel, je hoeft je schotel er niet opnieuw voor af te stellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als kwaliteit en levensduur echt zo verschrikkelijk belangrijk zijn dan hangt daar ook een kwalitatief hoogwaardig prijskaartje bij. Invacom zit daar als merk nou niet echt tussen. Dit is meer de onder-onderzijde van de markt.

Ik zit dan meer te denken aan Chapparal, Kathrein, cellflex en vergelijkbare merken. Die zullen het misschien 10 jaar uithouden.

 

Zou me niet te druk maken als je redelijk gemakkelijk bij je schotel kan. Kan je dat niet dan zou ik me misschien zorgen gaan maken over levensduur.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kunsstof is natuurlijk onverwoestbaar maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

Je kunt ook kiezen voor aluminium dat roest ook niet en is goedkoper dan kunststof.

Link naar reactie
Delen op andere sites

0,3 dB LNB's zijn in het verleden vergeleken door een van de leden van dit board. Er zat -wat kwaliteit betreft- vrijwel geen verschil in. Golden Interstar LNB's zijn zeker hier en daar te koop voor 15€.

De Invacom zal wat hoger liggen en daar zijn problemen bij gemeld betreffende het kapje op de LNB. Zelf gebruik ik meer dan anderhalf jaar de Golden Interstar, zonder problemen. Goedkoop spul lig je niet van wakker als je ze eens moet wisselen. Maar alle waar naar z'n geld gaat soms weleens op. Neem de schotel voldoende groot en draaibaar om zoveel mogelijk zenders te kunnen ontvangen. Goede kabel lijkt me ook belangrijk.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...