Ga naar inhoud


voedingskabel hd


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, heb een DB-tje gekregen helaas zijn ze bij de leverancier vergeten de voedingskabel en IDE-kabel weer in de doos te pakken toen ze software geladen hebben (mag ik aannemen). nu doen ze moeilijk om het kabeltje na te leveren.

heeft iemand een schema-tje voor mij, welke onderdelen (ELCO's) en hoe deze tussen de kabel te solderen?Of is dit voor een nieuw type DB (met gemodificeerde voeding)niet meer nodig?

alvast bedankt voor reactie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is bij een nieuw type niet nodig. Als je een verloopkabel neemt van een "gewone grote stekker" van de harddisk e.d. naar Diskette station kom je met een stanly mesje een heel eind.

 

Suc7

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Mr Repel

bedankt voor je reaktie, een verloop van grote stekker(HD) naar stekkertje diskette-station past niet, kan dat stekkertje wel vervangen met het stekkertje dat op de kabel zit die geluidskaart met cd-rom verbindt.Wat ik wil weten is of die elco's er nog op moeten zitten?Kan het kwaad als ze er op zitten, c.q. als ze er niet op zitten?Wat gebeurt er als de kabel niet goed is?

bedankt voor reaktie (s)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze ten eerste toch echt "dwingen" dat kabeltje op te sturen als je zeker weet dat zij 't nog hebben.

Maar een geluidskaartkabeltje heeft te dunne draden denk ik en lijkt me niet zo geschikt als voedingskabel.

Je kunt 'em uiteindelijk ook zelf maken als laatste oplossing. Een beetje goede elektronicawinkel heeft zulke stekkers wel. Nou ja, de elco zou iets van 4700 uF/16 Volt moeten zijn en tussen de 12 Volt moeten zitten. Ik heb 'em er wel in gezet en 't kan zeker niet kwaad (als je toch aan 't solderen ben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Daf2000,

bedankt voor je reactie, wilde alleen zeggen dat het stekkertje dat op dat kabeltje zit van de geluidskaart past op de DB, men kan dus dat stekkertje van een disk-drive, op de verloopkabel, heel makkelijk vervangen.Dus geen gesoldeer, als die elco's er niet tussen zouden moeten.

Wil zeker zijn dat de DB niet de geest geeft, en er normale opnames mee gemaakt kunnen worden (dus geen stotterend beeld oid) als ik er gewoon een kabel tussen zet, zonder die aanpassing.

groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de plussen en minnen enzo niet verwisselt dan geeft-ie niet de geest <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Die elco is discutabel. Zoals Repel zei heb je 'em eigenlijk niet nodig. 't Is dat 't voor mij een kleine moeite was en ik niet vies ben van een potje solderen. De elco is alleen maar om te voorkomen dat je dreambox blijft hangen als de harddisk begint te draaien. Dus probeer 't maar eens zonder elco, en als-ie blijft hangen als je harddisk begint te draaien dan kun je 'em er alsnog tussen zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

neem gewoon een y-kabeltje, met een hdd aansluiting en een a-drive aansluiting

de aansluiting voor de a-drive druk je op het moederboard van je dreambox en aan de hdd aansluiting je hardisk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

De plaatselijke computerdealer heeft ze vast wel op voorraad ...en anders sloop je ze van een oude at=voeding af en soldeer je de juiste draden weet aan elkaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Groeten Gert <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"green"] Zomby,

 

Een nieuwe vraag zet je in een nieuwe threat.

Het is niet netjes een ander zijn threat hiervoor te gebruiken.

 

[/color]

 

Als je de voeding van een oude pc neemt dan ben je klaar.

Stekkertje in de hd en stekker in het stopkontakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...