Ga naar inhoud


Dynamische Webpagina's ; Java ; JDK


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben een newbie wat betreft Web design, en wil me gaan bezig houden met de programmering van dynamische web pagina's. Bij voorbaad heb ik reeds een Java leerboek gekocht en ben gestart met lezen/studeren en sta op het punt een JDK toolkit te gaan installeren. Mijn vraag is welke toolkit ik het best kan installeren ? De SUN JDK2 is best duur, en er zijn vast wel alternatieven te downloaden als freeware/shareware........ Maar wat/hoe/en waar dit te vinden is wil ik graag als vraag in de groep gooien......

Daarnaast speelt bij mij de vraag of Java toekomst zeker is, misschien zijn er veelbelovendere alternatieven en zou ik beter daar mijn tijd aan moeten besteden. Ik laat me graag door jullie adviseren.....

 

bij voorbaad dank,

Rnz <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik neem aan dat je op DHTML (Dynamic HTML) doelt. Dat kan op diverse manieren, en zeker ook zonder het gebruik van java. Zoek maar eens met google op DHTML en je wordt doodgegooid met sites over dit onderwerp.

 

Ik heb er zelf geen ervaring mee dus ik kan je niet adviseren met wat je het best kunt gebruiken. Wat ik wel kan, is adviseren wat je beter NIET kunt gebruiken, en dat is java. Niet omdat het slecht is, maar uit puur practische overweging. Ik denk dat het merendeel van de internetgebruikers tegenwoordig java ge-disabled heeft.

 

En nog iets om te overwegen. Heel veel speciale DHTML effecten worden door de verschillende browsers op verschillende manieren afgehandeld. Dat betekent dat je je pagaina's altijd in enkele verschillende versies zult moeten bouwen om de browserspecifieke verschillen op te vangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

@xpert:

 

owkee, het is al bijna een maand oud dat berichtje van je, maar hier dan toch (nog) een antwoord...

 

Er bestaan twee vormen van dynamische web pagina's;

 

- Inhoud verandert door gedrag van de bezoeker

- Inhoud verandert aan de hand van externe informatie bronnen

 

Een voorbeeld van de eerste vorm is bijvoorbeeld een menu. Als je op een hoofdonderwerp van het menu klikt, dan komen de subonderwerpen tevoorschijn.

 

Een goed voorbeeld van de tweede vorm is sat4all . De inhoud verandert doordat de leden lezen / schrijven...

 

Voor de eerste variant wordt veelal gebruik gemaakt van Java / Java applets / DHTML pagina's ... Pas op bij gebruik hiervan dat de pagina's niet altijd hetzelfde werken op verschillende browsers..... ( De pagina inhoud wordt aan de browser kant verandert!!! )

 

Voor de tweede variant wordt over het algemeen gebruik gemaakt van ASP pagina's op een Microsoft server en PHP pagina's op alle andere servers. ( PHP kan ook worden gebruikt op MS servers... ) Hier verandert de server de inhoud van de pagina.

 

Het voordeel van de tweede versie is dat alleen de data wordt verstuurd die nodig is, en dat het over het algemeen browser onafhankelijk is hoe de pagina eruit ziet.

 

Het hangt dus af van wat voor een soort dynamische pagina's je wilt maken om een goed besluit te nemen welke programmeer taal je zal moeten leren.....

 

Java is een krachtig platform, maar aangezien het een interpeter based taal is, is het wel een relatief trage taal. Je kan veel meer programmeren dan alleen web pagina's met Java.... Denk aan GSM telefoons <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Suc6!

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...