Ga naar inhoud


Opl.: leeg scherm, dual boot hdd, DB nieuw met hdd


mivaho

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ten eerste hallo allemaal, sinds 2 weken de trotse eigenaar van een DreamBox 7000s. In het beginnersvragen forum heb ik begin dit jaar al aangekondigd dat ik met de ontvangst van satelieten ging beginnen en de setup die ik daar had neergezet is het in grote maten ook geworden.

 

Maar nu naar mijn oplossing. (korte versie onderop)

 

Ik had na 2 weken de hele opstelling redelijk voor elkaar en wilde wel eens naar andere dan de originele image gaan kijken. Er zit een HD in dus dat moet dualboot worden dacht ik.

 

Op mijn Dreambox stond de 1.05 versie geinstalleerd en heb daarmee alles eerst geconfigureerd om zeker te zijn dat alles werkte en ik zonder iets zelf te laden nog naar de leverancier terug kon.

 

Toen alles goed draaide heb ik de laatste versie van DM erop gezet, versie 1.08

 

Maar goed, ik wilde beginnen met het image van Hydra dus ik heb hier en bij Sjerom gekeken hoe het moest. Eerst op de makkelijke manier met de Dreamflash (1.4) en Flashwizard (3.0) combinatie. De DB opnieuw booten en voor Hydra kiezen, maar er gebeurde niets. Leeg display en leeg scherm op de tv. Dan maar de 3 finger salute doen (moet ik 2 keer doen vreemd, maar kom ik nog wel achter) en gelukkig kon ik weer terug naar het 1.08 image in flash.

 

Toen ben ik hier gaan zoeken en las dat mensen, ondanks het feit dat de combo dreamflash en flashwizard (de genoemde versie nummers) wel moest werken ook een leeg scherm kregen.

 

Dus de image weer verwijderd en het op de FTP manier gedaan, maar ook hier weer alles leeg. Toen de manier geprobeerd om een FTA als eerste in het bouquet te zetten, ook een leeg resultaat.

 

Dan ga je denken wat doe ik fout, maar er is tenminste een persoon hier die hetzelfde had dus ik was niet alleen. Toen ben ik eens de HDD gaan controleren op de Dreambox. Ineens zag ik het. Bij de setup van de HDD stond dat ik hem kon formateren op EXT3 formaat. Maar ik wist toch zeker dat ik hem in het 1.05 image op ReiserFS moest formateren, was de enige optie en het viel me gewoon op dat ze daar voor gekozen hadden. Nu kreeg ik ineens als enige optie EXT3.

 

Maar waarom kan ik dan wel de HDD benaderen als hij alleen maar EXT3 aankan terwijl de HDD op ReiserFS is geformatteerd?

 

Gelukkig heb ik nog een beetje kennis van Linux dus het schoot mij al snel te binnen dat in het 1.05 image ReiserFS in de kernel is mee gecompilleerd en in 1.08 EXT3. Dus als de kernel geladen is en hij komt bij Dreamflash voor de dualboot optie weet hij alleen nog maar van het bestaan van EXT3 in het geval van het 1.08 image. Dus dan kan er nog helemaal niet gelezen worden van een HDD die op een ander formaat geformateerd is. Dat de originele image in flash hem wel kan lezen is omdat het boot proces dan verder is en er gewoon een ReiserFS module in het geheuge geladen wordt.

 

Er zijn dus nu 2 oplossingen mogelijk, ReiserFS ook in het originele Image mee compileren of de HDD op EXT3 formateren. De laatste is het makkelijkst en ik had er toch nog niets op staan. Dus de boel naar EXT3 geformatteerd. En voila nu werkte het allemaal en kan ik het Hydra image benaderen.

 

Sorry dat het zo'n lang verhaal is maar ik wil het graag goed vertellen.

 

Hier is de korte oplossing:

 

Wanneer je een dreambox met HDD koopt met een 1.05 image erop (is volgens mij default) en je formateerd hem. dan is dat op ReiserFS formaat. Wil je met een 1.08 image in de flash werken en dualboot van de HDD doen, zorg er dan voor dat je de HDD op EXT3 formatteerd (eerst eventuele bestanden (films) veilig stellen). Daarna moet je rebooten en Dreamflash opnieuw instellen op de HDD. Daarna met FTP het nieuwe image erop (heb het nog niet getest met Flashwizard) en met Dreamflash installeren (blauwe knop). Daarna reboot en je kunt aan de slag.

 

Ik hoop dat een paar mensen hier iets aan hebben.

 

Leuk detail is dat ik na deze oplossing ook ineens een extra bestand in de root van de HDD had, "enigma-sig-11.core-73" , dit was al meteen een indicatie dat er nu meer gebeurde dan voorheen. Dus als je zo'n bestand niet ziet verschijnen op de HDD nadat je met dualboot bent begonnen en een leeg scherm krijgt, moet je dus maar eens naar het fS van de HDD gaan kijken.

 

Groetjes,

Michel

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites


kijk, DIT vind ik nou mooi uitegelegd !

 

Je hebt 'n probleem, bent zelf tot de oplossin gekomen , en legt dit ook nog eens héél uitgebreid uit voor de anderen..

Zo hoort het ! ik hoop dat de rest hier iets mee is !

 

Bedankt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

hehe, die core file is juist niet mooi, want core files worden gemaakt als iets crashed :P

 

enigma-sig-11.core-73 <-- enigma gecrashed met een signal 11 (segmentation fault)

 

die file kan je dus gewoon weg smijten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Mihavo,

 

Dankzij jouw uitleg heb ik de combinatie zoals in het onderwerp geschetst aan de praat. Hartelijk dank daarvoor! Hier was ik zelf niet uitgekomen omdat ik de benodigde Linux kennis nog niet heb. Aangezien er ook geen foutmelding optrad (slechts zwart beeld) was het lastig zoeken.

 

Daarnaast zie ik in het windowtje waarin je de harde schijf kunt formatteren niet wel filesystem er wordt gebruikt. Hoe heb jij dat wel kunnen zien?

 

Groeten,

 

dMITRY

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi dMITRY

 

Citaat:
Daarnaast zie ik in het windowtje waarin je de harde schijf kunt formatteren niet wel filesystem er wordt gebruikt. Hoe heb jij dat wel kunnen zien?

 

Groeten,

 

dMITRY

 

FF uit mijn hoofd. Als je in de setup van de harde schijf kijkt heb je aan de rechter kant een optie om extended informatie te krijgen, als je op dat pijltje staat en op ok drukt krijg je extra info eronder. Dat laat in ons geval niet zien hoe de harde schijf is geformateerd maar in welke formaten hij geformateerd kan worden. Zo ben ik er dus achter gekomen.

 

Groet,

Michel

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...