Ga naar inhoud


Sirius en wat nu?


Gast

Aanbevolen berichten

Hai allemaal,

 

Ik baal als een stekker man, ik heb verdomme alleen maar beeld op de Sirius de andere satelieten kan ik potverdomme niet vinden, die satfinder piept als een tierelier maar de dreambox kan geen lock maken.

Sorry van mijn gevloek maar ik ben al dagen bezig en ik heb alleen maar Sirius erger nog op Sirius alleen maar een Bollywood muziekzender B4you en wat reclame zenders.

 

Ik heb verdorie 500 euro uitgegeven en met mijn oude analoge receiver had ik over de 500 zenders, ik voel me bekocht man, echt balen, heb zin om dat kolere ding door het raam van die winkel te smijten, gisteren d8 ik nog oke het gaat de goede kant op, maar nu heb ik er flink de pest in.

 

Serius is dus geen probleem maar de andere satelieten kan ik NIET vinden, satfinder wel maar de DB werkt niet mee!

 

Heeft iemand nog tips?

 

Groet Mano.

 

Baal als een stier man, echt wel...

 

http://www.tenagakembar.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vervang je nieuwe ontvanger voor die oude analoge ontvanger. Is een ideaal hulpmiddel om af te stemmen op astra of hotbird, weet niet welke satelliet(en) je wil ontvangen?? Als je op je oude bak een astra kanaal vind, de oude ontvanger vervangen voor de nieuwe en voila!! Even fijn afstellen en klaar is kees. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Satdonkey,

 

Die analoge heb ik aan mijn zwager gegeven, maar desondanks goede tip. Het gekke is dat ik nu wel een lock heb en dat er een scan gemaakt is, vervolgens zijn alle kanalen gecodeerd van eurosport tot godchannel.

 

Het gekke is ook dat Hotbird niet op mijn lijst met satelieten staat, da's echt gek d8 ik, er staat wel eutel sat op 13 graden oost.

 

In elk geval thanxx voor de reply, leuke site is dit en vooral, tot dusver, top mensen allemaal in deze nieuwe hobby.

 

Mazzel uit Amsterdam.

Mano.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eurelsat op 13 oost IS Hotbird <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

draaien en scannen die hap !

 

Haal verder je satfindertje er eens tussen uit. dat ding wil nog wel eens storen. Werkt goed voor het uitrichten, maar meer niet.

 

Wat je ook kan doen is even een settingseditor downloaden en panklare settings in je ontvanger plaatsen. het enige wat je dan nog moet doen is de juiste sat erbij zoeken.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
heb zin om dat kolere ding door het raam van die winkel te smijten

 

Ik hoop dat je met je sport een beter incasseringsvermogen hebt en minder opvliegend. hehehe <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Kop op, het is slechts een kwestie van het goed uitrichten van je schotel. Dit eenmaal gedaan dan kan je er jarenlang van genieten. In schotelpark staan genoeg tips om dat op een correcte wijze te doen. Mocht het nou echt helemaal niet lukken dan wil ik misschien wel even langs komen. Maar eerst zelf je best doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

komt mooi uit, die heb ik ook <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

1. zorg ervoor dat je alvast een draaibare lijst in je DB hebt zitten, bijv. die van Joske.

2. zaak uitrichten op Sirius. dus met motor op de paal echter niet aangesloten. kabel vanuit de DB gaat dus rechtstreeks in je lnb. de rotor staat uiteraard wel op het 0-punt (staat wel ergens op de motor).

3. zodra je een goed signaal hebt, alles stevig vastdraaien, spanningsloos maken, motor aansluiten en spanning er weer op donderen.

4. duik het menu van je DB in, ga naar de rotor settings. zet een vinkje bij "use motor input power" (ofzoiets) en zet die op 70mA. zet ook een vinkje bij "Use GotoXX", dit is het USALS-principe. hier moet je de lengte en breedtegraad van je woonplaats invullen. Voor Amsterdam is de longitude 4.917 (bovenste getal) en de latitude 52.350 (onderste getal).

5. de zaak even saven en draaien maar ...

 

 

suc6,

merDe

 

 

nb. 3 mods met hulp, als het nou niet lukt, weet ik het ook niet meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Alan,

 

Het gaat al iets beter en ja ik heb inmiddels de boel opnieuw gericht en hoop nu meer succes te hebben. DB is nu bezig met het scannen van Sirius en ik houd jullie op de hoogte.

 

Mano.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Allan,

 

bedankt voor je aanbod man, echt aardig van je!

Ik heb inmiddels heel veel zenders en kanalen te pakken via Sirius, eindelijk. Het bleek dat mijn coax kabel sluiting maakte, erg he!! Nu verholpen en eindelijk veel kanalen. Nu denk ik een kwestie van andere sats scannen en dan verdiepen in de downloads!! Mocht het verder toch niet lukken dan laat ik het je weten, thanxx in elk geval voor je aanbod!!

 

Mazzel uit Amsterdam,

 

Mano.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Fleetwood,

 

mwah ik denk dat de link niet veel uitmaakt hoor, lijken me gewoon leuke mensen hier, leuke mensen die schotelbezitters. Trouwens mijn dreambox is nu aan het scannen, ik heb hotbird gevonden, de scan duurt maar voort en staat al op 150 minuten?? is dit normaal? zitten vast veel kanalen op de hotbird/eutelsat 13 graden oost!

 

Oke laterzzzzzzzzz

 

Mano.

Link naar reactie
Delen op andere sites

150 minuten is niet normaal, een DB kan b.v. Astra 1 in 3 minuten scannen, dus zou ik controleren of je niet alleen scant op FTA zenders of direct AlanS zijn aanbod accepteren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...