Ga naar inhoud


[Nokia 9500] Bootprobleem Nokia 9500


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb geprobeerd om een nieuwere versie van DVB 2000(beta 5) in mijn nokia 9500 te stoppen, maar halverwege het upgraden kreeg ik een errormelding en ging het mis.

Vanaf dat moment wil mijn nokia niet meer opstarten. Als ik de stekker in het stopcontact stop gebeurt er niks, en blijft op de display het nummer van de bootloader knipperen (B2.10uns).

Weet iemand hoe dit is op te lossen?<p>Adrie

Link naar reactie
Delen op andere sites


@ Adrie,

controleer je baudrate 38.400 en laad de versie die hiervoor erop stond er weer op. Kijken of hij die er wel weer op wil zetten. Kan zijn dat die nieuwe versie niet helemaal spoort. Ik gebruik trouwens Nokia Serial Download hiervoor. Lees ook het topic mm9200 door. Staat een paar topics hieronder. Staan misschien ook nog wat nuttige antwoorden. Suc6 ermee! cool.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geprobeerd om de bootloader opnieuw te laden (via BDM) maar dit lukt niet. Ook al krijg ik de melding dat het laden gelukt is, de Nokia start niet op. Hij blijft hangen in de opstartroutine en op de display blijft "B2.10uns" knipperen, afgewisseld met "init x2". Ik denk zolangzamerhand dat ik toch de bootloader heb verkl**id.

Is de bootloader op een of andere manier te resetten?<p>A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je jumper XP06 geplaatst voor het programmeren v/d bootloader??

Als toch je B210uns knippert zou je met bv Nokia Serial Download een DVB versie erop moeten kunnen zetten.

Volgens mij is je bootloader OK. Zeker na herproggen v/d bootloader wordt ie gecontroleerd of de data ook daadwerkelijk in het geheugen gekomen is, dus dat moet goed zijn.

Tijdens Serial Download geen andere dingen doen, screensaver mag niet actief worden. De Serial Download procedure is nogal gevoelig voor dit soort "storende" activiteiten.

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je niet de juiste software gebruikt om dit in te laden daar er 2 versie's in omloop zijn ; NAMELIJK versie edit light en full!

laat mij weten welke versie je gebruikt?<p>[ 11-11-2001: Bericht gewijzigd door: Unetwork ]</p>

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

De versies die ik gebruik zijn: BD32 - versie 1.15 en Nokia Serial Download v1.2 en jumper xp06 is geplaatst.<p>Ik heb inmiddels ook nog geprobeerd om zowel de bootloader als DVB2000 (1.82.16)via de BDM-interface te laden, maar ook al krijg ik hierbij geen foutmeldingen en lijkt dus alles goed te gaan(write with verify = on), blijft het probleem bestaan: Nokia start niet op en de knipperende mededelingen zijn alles wat ik zie.<p>Is het dan toch tijd om hopeloos te worden? Of is er iemand met een reddend idee?<p>A3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt niet aan de bootloader, maar je moet gewoon nog een keer beta 5 ierin pompen,en lukt het niet dan moet je naar de poort instelling kijken de laatste optie moet op "hardware" staan, dan past de software zich goed aan, en je zou ook eens een lagere baudrate kunnen proberen.

Ik heb zelf ook 3 keer moeten laden. <img src="graemlins/bavaria.gif" border="0" alt="[bavaria]" />

73's Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...