Ga naar inhoud


Disec instellingen veranderen met Mes?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Heb mijn philip DSX6071 voorzien van nieuwe settinglijst blijkt dat mijn Disec insteling omgedraaid zijn.

hotbird staat op :ingang A

Astra op :ingang B

Momenteel heb ik even de twee kabels omgedraaid.

Concreet mijn vraag: het lukt mij niet om met MES de disec instelling te veranderen. wat ik geprobeerd heb is: Flash file geopend Astra kanalen selecteren. Vervolgens rechtermuisknop selecteren en dan disec op B zetten. Maar dat werkt niet want automatisch springt hij dan op de Hotbird kanalen en de Astra kanalen blijven op switch A staan.

 

Weet iemand toevallig hoe ik dit kan op lossen?

Ik moet dit helaas zo doen want mijn SKY reciever krijgt alleen signaal als ik de coax kabel op de :A ingang van de switch monteer. Hotbird dus en bij die decoder kan ik niks veranderen of aanpassen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Alvast bedankt voor jullie hulp.

 

Grandeleone

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hasjo,

 

Je kanalenlijst uitlezen (flash512k) met Flashcvt en dan in Flashcvt onderaan in het scherm even op het knopje "swapdiseqc (monoblok)" klikken en dit weer terug opslaan als je flash512k en terug in je decoder proggen.

Kijk anders eens in Philips sectie!

Dan zijn je instellingen veranderd!

 

Heb het met MES ook wel eens gedaan maar dan moet het kanaal voor kanaal!

Soms pakt ie dan alle kanalen wel van dezelfde transponder!! Het kan misschien wel anders in MES alleen weet ik niet hoe dat moet!

Grtz,

 

Adje aka Beros

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gevonden op het www

Persoonlijk doe ik het anders maar zo kan het ook.

 

Citaat:
Het kan in MES maar het is wel wat werk:

 

Open MES

Open kanalenlijst en ga naar de kanalen van bv astra28°.

Ga boven naar menu wijzig en ga in dat menu helemaal naar onder (highlight) en vink de diseqc aan waar je astra28° op wilt hebben, nu kan je zien welke kanalen op die diseqc zitten omdat hij ze een lichtbruine kleur geeft (alleen die diseqc highlight aanvinken, je kunt er meer aanvinken dus even terug om alle anderen uit te zetten.) Waarschijnlijk zijn nu alle kanalen op astra28° nog wit van achtergrondkleur.

Nu kan je dus zien als je een wijziging aanbrengt of ze lichtbruin worden.

Als je de diseqc van een astra28° kanaal wijzigt dan kan hij meerder kanalen in een keer wijzigen, dat heeft te maken met de transponder, een kanaal veranderen op een transponder waar zich meerder kanalen bevinden dat gaat niet, dus dat is alleen maar voordeliger omdat het wat sneller gaat om diseqc te wijzigen.

Nu gaan we de diseqc wijzigen, klik op het eerste kanaal op astra28° en klik links in het blad "paneel" (eerst openen, zie boven) klik op wijzig bij de diseqc instellingen, je krijgt nu een apart venster en het hoofdvenster verandert in een transponder venster.

In dat aparte venster zie je allerlei gegevens, afblijven niets anders dan diseqc veranderen, dus klik op het pijltje bij diseqc in dat aparte blad en klik op jouw diseqc voor 28° (dus die jij wilt hebben) je ziet nu dat hij meerdere velden verandert, druk op oké en kies weer voor het kanalenveld, je ziet nu in de astra28° lijst dat er diverse kanalen bruin geworden zijn, deze staan nu op jouw diseqc instelling. Ga nu naar het volgende witte kanaal en herhaal telkens de handeling hierboven totdat alle kanalen van astra28° op jouw diseqc instelling staan.

Opslaan en programmeren en kijken.

 

Ps. door de handeling van het achtergrond kleur in highlight kan je altijd een diseqc aanvinken (let op maar een) zodat je kunt controleren of alle kanalen wel op de goede diseqc zitten.

 

Monoblock

 

Om een monoblock swap te doen kan je beter FlashCvt gebruiken om in een keer diseqc A naar diseqc B te swappen (wisselen) hij zal in het programma FlashCvt alleen A naar B omzetten en niet de andere diseqc´s, die blijven hetzelfde.

Ook kan je zo een monoblock lijst terug swappen naar een normale lijst.

 

Made by LeX

 

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Beros & Johan,

 

Bedankt voor jullie antwoord met Flashcvt was het inderdaad een eitje. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Toppie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

En topic kan dicht.

 

Groeten,

 

Grandeleone

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...