Ga naar inhoud


[Nokia] Monoblock


Gast

Aanbevolen berichten

Is het nu wel of niet mogelijk om met een Nokia 9500 te werken met een monoblok met automatische disecq switch 2.0?

De ene keer lees ik dat het wel schijnt te kunnen, en de andere keer weer niet.

Zo ja, weet iemand de instellingen voor de Nokia er dan van? <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Lenfer24,

forget it!!!!!!!!!!! <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" />

 

er zijn helaas combinaties die slecht te combineren zijn <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> , hoe gek dat ook klinkt.

 

Dat het eens een keer toch werkt is geluk zoals bij stripperone (maakt zeker kabels vrij van de mantel <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> )

 

maar zonder gekheid een monoblok levert dan problemen op wanneer je de diseqc voor Astra en Hotbird niet vrij kunt kiezen in de menu's van de receiver en als de receiver alleen kan opstarten (reboot) met time settings van astra.....indien jouw nok 95 dat niet mogelijk maakt vergeet de monoblok want op zijn kop is absoluut verkeerd.

 

Wel is het mogelijk, en dat weet Zeeman, dat je de hardware van de monoblok kunt wijzigen zodat de diseqc andersom werkt, waardoor je hem wel prima kunt gebruiken. (DAT IS SOLDEREN DUS)

 

kijk ook op alle eerdere berichten voor kerst mbt monoblok. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werkt als een tierelier: het inlezen van kanalen is zowiezo niet zo'n succes met een nokia, maar als je gewoon een goed werkende lijst neemt staan daar antenne alternatieven in. Astra is meestal alternatief 1 (diseqc A), hotbird diseq B, alternatief 2.

 

Als je je monoblock 'goed' om wilt zetten moet je die 2 omdraaien (je kunt de diseqc kant niet omdraaien). Maar veel makkelijker is de monoblock op z'n kop te zetten, dan staat de focus en diseqc A op astra en kun je dus ook niet-diseqc ondersteunende ontvangers naar astra laten kijken.

 

Ik heb al veel nokia's de revue zien passeren hier en het valt me wel op dat hoewel de settings in de menu's vaak precies hetzelfde zijn, er toch voor geen meter geschakeld wordt, qua diseqc. Ik heb dat opgelost door van een werkende nokia de system settings uit te lezen en op te slaan, als ik dus een nokia in handen krijg waar diseqc niet mee werkt gooi je die settings er overheen en werkt het allemaal weer toppie, is nog nooit fout gegaan.

 

Misschien (meest waarschijnlijk!) zit er nog wel ergens een menu optie die ik over het hoofd heb gezien maar ik ben ook maar een mens (volgens mn dokter).

 

Als je die settings wilt hebben (is een .g98 file voor transbox), stuur maar een mailtje of bericht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...