Ga naar inhoud


[Nokia 9500] Audio-troubles met MM 9500


Gast

Aanbevolen berichten

Al sinds ik mijn MM 9500 heb met DVB 2000 heb ik audio problemen. Eerst had 1.8.2.6 en nu heb ik de allernieuwste versie gedownload maar na een uur gaat het geluid van ieder willekeurig station vervormen en wat later valt het geluid weg! Zo heb ik dus nóg niks aan mijn ontvanger. Hij moet niet zonder geluid gaan draaien of met vervormde audio. Er worden wanneer dit gebeurt géén errors in het menu aangegeven. Waarom zou je zomaar errors krijgen? Dan is er toch niet mee te werken met die DVB 2000

 

Jan

 

Werkt DVB 1820 (Sandra) wel goed zonder geluidsproblemen

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik neem aan dat je je mediamaster doorlust naar je versterker ? gebeurd dit met een zelfingebouwde spdif-uitgang of gewoon via tulp ?

koppel dit eens los en kijk of het geluid in je TV ook vervormd raakt na een x aantal minuten/uren. Check je kabels is ook een mogelijkheid en als laatste een complete update, dus dvb2000 v.naarkeuze, nieuwe settings en nieuwe keys proberen.

 

suc6,

Ome merde

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op alle uitgangen valt het geluid weg ma eem aantal uren. Dus ook met versie 1820 of de uitgebreidere versie daarvan met noonemanit. Dus 's avonds staat bv. Bayern 3 aan met geluid en 's ochtends heb ik dan alleen nog vervormd/wegvallend of geheel weggevallen geluid! Dat hoort toch niet. Met de nieuwste versie van DVB 2000 is het helemaal bar en boos. Nee, ik heb het idee dat dat gerotzooi met de layout door de makers alleen maar problemen geven. Uli Herman of hoe die heet schrijft ook op zijn website dat er audio problemen zijn. Ik denk dat er voor mij weinig anders opzit dan de originele nokia software terug te zetten. Dan maar géén gepatchte cam en dergelijke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

probeer eens een andere SCART-kabel. Deze transporteerd nl. niet alleen het beeld maar ook het geluid. Misschien heb je een kabelbreuk of iets dergelijks.

 

tot sinas,

merde

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je ontvanger te heet word, om te controlren of de software de oorzaak is zou je een extern AV signaal aan moeten bieden op de scart van b.v. de videorecorder en dan kijken en luisteren of de boel dan ook uitvalt <img border="0" title="" alt="[Rollende ogen]" src="images/icons/rolleyes.gif" /> en dvb2000b8 gebruiken deze heeft bij mij GEEN audio bug meer <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat beslist je een defect onderdeel op de print heb. En je toch een expert moet vragen om verder te kunnen.

Er lekt iets van binnen, dwz er zou een los contact kunnen zijn en dan moet je toch de Nokia open doen en gaan meten.

Mocht je bepaalde waarde niet weten dan bij het audio gedeelte de zaak meten, waarde noteren, na een tijd tijdens de problemen weer alles meten en wellicht kan je zo het probleem achterhalen.

Aan de SCART kan het niet liggen want als je deze eruit hebt gehaald en het probleem blijft?

Ook de versie van dvb2000 heeft wel eens problemen met audio maar beslist niet de jouwe dus vrees ik dat ik bij mijn eerste advies voor je blijf

Suc6!

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

AAN IEDEREEN:

 

Ik heb nu DVB 1816 en géén audio problemen meer. Ook geen piepjes meer bij het zappen van de radio-stations.

 

Het lag toch echt aan de software van DVB 2000 is mijn vermoeden

 

Met dvb2000beta8 heb ik slechte ervaringen. Wat een geduld heb je daarbij nodig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...