Ga naar inhoud


Oude frituurolie in de dieselauto? :-))


Gast

Aanbevolen berichten


  • Reacties 30
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
In frankrijk is laatst een man veroordeeld omdat hij jaren op zelfgemaakte zonnebloem olie reed en daar nooit accijnsrechten over heeft betaald. Volgens mij kan het dus, maar of het echt goed voor de motor is (oude olie) dat weet ik niet. (je sprak trouwens over vet en ik neem aan dat je olie bedoeld.
ajjaj <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mocht er iemand echt geinteresseerd zijn in rijden op slaolie: Op Fahren mit Salatöl wordt uitvoerig beschreven wat je allemaal moet doen om te kunnen rijden op slaolie.

Vu+ Uno • Dreambox DM7000 • Nokia MM9600 • Triax 78 • ALPS • Moteck 2100A • 53°E-43°W

Wat vervelend dat de url van mijn website hier niet mag! Nou ja, zie mijn profiel dan maar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier in Zwolle draait de IJsselcentrale af en toe op frituurvet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

http://www.overijssel.nl/misc/blad/2003/09/p05.pdf

 

 

Maar als ik mocht kiezen zat ik liever in een kamer vol met de walm van een frituurpan dan in een kamer met een draaiende dieselmotor zonder uitlaat. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet nog uit mijn tijd dat ik een Kreidler brommer reed, iets van 29 jaar geleden, dat we voor de gein wel eens een kopje olie door de benzine heen deden.

Het effect was dat je brommer net een rookbom was als je er mee reed, en dat de snelheid van 80km terugliep naar pak hem beet 25km.

Waarschijnlijk werkt het wel maar niet teveel olie hoor!!!

 

Dus gewoon doen man!!!! Maak wat foto's en hou ons op de hoogte.....

 

Gr JohanM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De toevoeging van water in het onderwerp van discussie ontgaat mij een beetje. Water heeft in dit geval slechts een volume-vergrotend aandeel. De verbrandingswaarde van het mengsel loopt gewoon met minstens 10% achteruit en in de praktijk ligt dat percentage hoger omdat het water ook nog verdampt moet worden.

Ik heb geen ervaring in plantaardige brandstoffen maar aan boord verstookten wij een soort asfalt in de motor. Enige voorwaarde voor verstuiving is de juiste viscositeit en die krijg je in dit geval alleen met het opschroeven van temeperatuur <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />.

I'm tired of good, I'm trying bad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
in mijn vrachtwagen werkt het geen probleem, maar dat is een heel oude, die ook op zware olie loopt als het moet .

Heeft die vrachtwagen van jou dan ook een stoomketel of electrische verwarming aan boord om de zware olie tot een graadje of 100-130 te verwarmen ?
Want voor alle duidelijkheid ZWARE olie is op kamertemperatuur niet echt vloeibaar..... ( Zeg maar rustig niet vloeibaar... )

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koop gewoon een oude russische leger tank, gegarandeert dat hij rijdt op wat voor een olie dan ook <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@prutsie

Mazout (op z'n Vlaams) oftewel stookolie (op z'n Nederlands) is zeer zeker geen zware olie. Stookolie is vrijwel hetzelfde als dieselolie alleen is hier om accijnsredenen een kleurstof aan toegevoegd (rood) terwijl diesel wit is.

Zware olie is de prut die vooral in scheepsmotoren gestookt word en in energiecentrales (vroeger toch), dit spul is net iets lichter dan teer en net zo vloeibaar.

Het vet en andere rommel dat ze in energiecentrales bijstoken kopen wij als groene stroom..

DM8000, DM500HD Loewe Xelos, Samsung LED, WD My Book T55 4x Alps Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is mazout gewoon de verzamelnaam van alle oliesoorten die te zwaar zijn voor verbranding bij kamertemperatuur. Ik heb vroeger vaak aan installaties gesleuteld (electrisch) die op mazout draaiden. De gebruikte olie varieerde van net iets zwaarder dan dieselolie tot iets wat bijna op asphalt leek. Die laatste groep was bij kamertemperatuur zo dik vloeibaar dat je er zonder in te verzuipen over kon lopen. Met een zgn. olieklok (een grote verwarmer in de bunker) werd het spulletje op temperatuur gehouden zodat het verpompt kon worden. Alle pompen waren trouwens ook verwarmd, alle leidingen geisoleerd.

 

De zwaarste soort mazout werd alleen gebruikt voor verbranding in stoom- of lagedruk heetwaterketels, de dunnere soorten werd ook gebruikt in een soort stationaire dieselmotoren. Een dikke generator eraan en stroom voor het hele dorp. Ook heb ik gasturbinemotoren gezien die op een lichtere vorm van mazout werden gestookt.

 

In alle gevallen werd het olieproduct mazout genoemd, zowel door Vlamingen als door hollanders <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ook was het in alle gevallen zwart, vies, heet werk.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rode diesel moet je hebben, ook wel huisbrandolie, stookolie, landbouwbrandstof en petroleum genoemd. (correct me if i'm wrong)

 

Omdat je toch al accijns ontduikt lijkt me rode diesel het beste. De kans om daar op gecontroleerd te wrdn is denk ik klein.

 

Rode diesel is gewoon met een vulpistool bij een pomp te krijgen. Moet je trouwens wel een pomp kennen die je dit toelaat, want eigenlijk mag het niet, ik ken een pomp waar je een formulier moet invullen met je persoonsgegevens en de reden van aanschaf van de rode diesel.

 

Het is in ieder geval beter dan al die flessen 1 voor 1 legen in je tank, om nog maar niet te spreken over al die flessen die je dan weer weg moet gooien.....

Vu+ Ultimo4k

1 FBC DVB-C en 1 FBC DUAL DVB-S2X

OpenPli 7

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je volkswagen busje rijdt kan je deze bij de dealer om laten bouwen voor zo`n 3000 euro, maar dan kan je echt alles in de tank mikken wat je wilt OLIE dan wel te verstaan en deze kan rustig met diesel vermengt worden.

Denk maar eens aan de kantelmotor die reden op alles wat maar brandbaar was.

 

Cared

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedoel je Wankelmotor??

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...