Ga naar inhoud


Digitenne vragen - modulatie, guardinterval, ...


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

ik ben nieuw in dit forum en heb vragen voor de lijst op http://people.freenet.de/davidbeyer/Niederlande.htm (een collega van mij).

 

Welke modulatie, guard-interval, ... wordt er op de Digitenne-kanaalen gebruikt? En met welke "data-rate" wordt er uitgezonden? Ik denk voor de meeste kanaalen zijn de gegevens op de lijst correct - maar wat is met kanaal 21? Voor 8 tv-programmas zijn toch minimum 24 Mbit/s (8x3) noodzakelijk. Met hoevel Mbit/s wordt er nu inderdaad uitgezonden?

 

En dan heb ik er nog een vraag over de (on)gecodeerde kanaalen. Welke provinciale zenders zijn er vrij? Is het nog steeds RTV Utrecht of is er in Noord- of Zuid-Holland ook een van de twee provinciale zenders vrij te ontvangen? Wordt in Utrecht op kanaal 33 ook een tweede provinciale zender uitgezonden of zijn er op dit kanaal slechts 3 TV-programmas?

 

Zijn de radioprogrammas nog steeds alle vrij te ontvangen? Welke provinciale radio wordt in Utrecht in Zuid-Holland doorgestuurd? Volgens Digitenne zou dit ook Radio Noord-Holland zijn. Klopt dit, zijn het de juiste programmas (Radio M Utrecht en Radio West of Radio Rijnmond) of is er op kanaal 33 en kanaal 52 geen provinciale radio?

 

Ik heb alle deze vragen al op nl.media.tv gesteld - maar er was geen "freak" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> aanwezig, die er op antwoorden kon. Ik hoop, dat hier wel iemand deze vragen kun beantwoorden.

 

Bedankt en groetjes vanuit Duitsland

Christian

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...