Ga naar inhoud


Is cardsharing wel echt illegaal?


Gast

Aanbevolen berichten

Heb hier veel gelezen over cardsharing en dat het niet zou mogen. Maar als je in bezit bent van een org kaart? Kan me niet voor stellen dat bijv. Canal+ in hun contract heeft staan dat iemand anders de kaart niet mag gebruiken. Is er iemand die een canal digitaal contract heeft liggen? Kan me niet voorstellen dat ze dat kunnen verbieden. Je bent dan toch niet in bezit (en gebruik maken) van een ill. kaart.?? Heeft iemand een bewijsstuk, contract van een provider waar duidelijk instaat dat de kaart niet gedeelt mag worden?

 

Wie wat weet, laat het horen .... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een volslagen misplaatste gedachtengang.

Het is altijd verboden gebruik te maken van een betaaldienst zonder er voor te betalen.

Als server: Geef je toegang tot betaalddiensten aan mensen die er naar aller waarschijnlijkheid niet de diensverlener voor betalen. Je zet dus aan tot illegaal handelen en verstrekt de middelen die specifiek voor dat doel zijn bedoeld.

Als client: Verschaft men zich met gebruik van hulpmiddelen toegang tot de betaaldiensten zonder er voor te betalen. Dat is natuurlijk altijd fout.

Cardsharing binnenshuis mag natuurlijk wel en daarom is cardsharing op zich niet illegaal. Geen enkele provider kan jou in je eigen huis beperken tot 1 TV daar jij voor deze betaaldienst betaald hebt. Je hebt betaald voor Canal+ blauw, maar ook voor Canal+ Rood. Wie kan jou verbieden naar beide zenders tegelijk te kijken?

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tox

 

Dus binnen een huis lijkt het wel legaal als ik je zo begrijp.

Wat als men een kamer herhuurd in je woning; mag card-sharing dan nog steeds ?

 

Wat dus in een studentenhuis?

 

Groet, Hank

"Es gibt keine verzweifelte Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen" - H.W. Guderian

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hels

 

 

natuurlijk niet alleen in je eigen huis voor je eigen gebruik, als studenten onder alkaar kijken naar canaal+ op en en dezelfde tv kan het maar als er meerdere receivers staan in meerdere kamers mag het niet want studenten zijn niet een gezin. Als dit zou mogen kun je net zo goed een kaartje kopen voor in een groot hotel, en dat mag ook niet.

 

 

groet cobes.

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorrie maar als ik betaal voor de dienst, en in het contract staat (naar mijn weten) niet dat anderen niet van de dienst gebruik mogen maken. Waar staan zij dan in hun recht. Dus voordat TOX gelijk er op in gaat, lijkt het mij dat TOX ook over de nodige informatie beschikt. Ik zou zeggen scan het contract maar eens in en zet maar op dit forum ter inzage.... Is er misschien iemand in het bezit van de leverings voorwaarden van Canal+ ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
15.

Het is niet toegestaan om verveelvoudiging - ongeacht de gebruikte techniek - van televisie-programma's die uit hoofde van een abonnement/inschrijving worden ontvangen op enigerlei wijze te exploiteren of in openbare gelegenheden te tonen. Doorgifte van deze televisieprogramma's aan derden is eveneens niet toegestaan.

 

Bovenstaand artikel 15 van de algemene voorwaarden lijkt mij hierop van toepassing.

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik me niet vergis stond er in het contract dat je het niet in cafe's en groepen, openbare gelegenheden mag gebruiken, zoiets herinder ik me er nog van,

dat is van een contract van jaren geleden, weet niet hoe het er nu in staat.

VU+ Ultimo 4K - DVB-C FBC - DVB-S FBC Tuners - VTI Image.

Dreambox 8000HD PVR - 2x DVB-C 2x DVB-S Tuners - OpenATV, Image.
Multi Focus Dish E85, 28,2E - 23,5E - 19,2E - 13E - 9E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het antwoord van Johan45 rust ik mijn zaak want

Citaat:
Doorgifte van deze televisieprogramma's aan derden is eveneens niet toegestaan.

het doorgeven via cardsharing aan derden is hierop van toepassing. Bovendien voorziet de wet ook in een dergelijke bescherming van betaaldiensten en de wet staat nog ver boven de algemene voorwaarden die het op zich al afdichten.

 

Tox

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is waar ik om vroeg.... en toch .... blijf ik me afvragen tot in hoevere ze dit hard kunnen maken. Zelfde geld voor het copieeren of uitlenen van DVD's. Of het gebruik van een copie van windows. Men zegt namelijk dat je op een PC geen copy van windows mag installeren (NOT!) Dat mag dus wel ... heb reeds ervaring met FIOD ECD en daar zeiden ze bij teruggave van pc's dat het niet erg was om ill. software op je PC te hebben. (dat heeft iedereen wel! wordt er gezegt!) Dus net als met DVD's mag je WEL copieen maken en daar [ één ] per stuk van in huis hebben.!! En zoals BREIN probeerd om de wet te omzeilen (door zogenaamde wetten, die nog niet eens hard gemaakt kunnen worden) denk ik ook dat het wel mee valt met een contractje alla canal+. Wie zou er nu meer macht hebben dan ? de FIOD ECD of Canal+ !!!!?

 

Zoals vaker blijkt bij rechtzaken, kunnen bedrijven zoals Canal+ niet altijd doorzetten met een zaak omdat het wettelijk niet altijd zuivere koffie is. Een klein voorbeeld is namelijk een telefoonaccount. Je sluit voor 3jr een mobielaccount af, maar wettelijk is vast gelegt (vraag me zo niet wel artikel) dat je na 1 jaar onder zo'n account uit kan. Ik weet niet of dit in de laatste paar jaar is gewijzigt, maar ik heb het meegemaakt en toen stond ik in mijn recht! Dus .... Als er iemand is die door CANAL + is gesnapt met cardsharing of anders ? laat eens wat horen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is pas echt illegaal als een rechter in Nederland zich hierover heeft uitgesproken. Vervolgens kunnen er evt. ook nog hogere (Europese) rechters aan te pas komen.

 

Ik ben zelf geen jurist maar ik denk dat het in NL wel degelijk als illegaal gezien zou worden, omdat de intentie namelijk is om zonder abo naar betaal TV te kijken.

 

In andere landen worden de wetten vaak niet zo ruim gehanteerd, daar zou het mogelijk anders gezien worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het voorlopig nog wel heel onduidelijk blijft. Ik heb het namelijk wel over een org. kaart dus geen funcard. Is het zelfde niet een beetje gaande met kabelinternet. Diverse providers zeggen ook dat het niet is toegestaan je connectie te delen. Voor 2 jaar geleden is er ook een zaak geweest en de rechter heeft beslist dat diverse providers hier geen invloed op mogen hebben, en moesten de leveringsvoorwaarden aanpassen. Dus ja ... als het echt een probleem zou gaan worden in de toekomst vraag ik me af, tot in hoevere canal+ en andere providers dit voor de rechter hard kunnen maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Immers, dan is deze optie gelijk bij het grote Telegraaf-lezende publiek bekend.

 

Ik denk dat je hier volkomen gelijk in hebt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Een veroordeling van iemand die gebruik heeft gemaakt van deze mogelijkheid zal zeker de belangstelling wekken van andere C+ gebruikers

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...