Ga naar inhoud


[Nokia] Heren BDM??


Gast

Aanbevolen berichten

In mijn Nokia 9500 zit dvb 2000. Echter kan ik geen nag, sec en via aan. Heb het kaartje met JMD geprogd. Is het nodig om een BDM te hebben om nag, sec en via aan te kunnen als er al dvb 2000 in zit. En nog iets. Gemonteerde uitgangen op de Nokia zijn serieel en scsi. Ik heb met seriel geprobeerd om de kanalen uit te lezen uit de 9500 maar hij gaf geen antwoord. Als hij praten kan waar moet ik dan de LTP kabel instoppen. Dit is toch geen scsi. Op mijn rammelaar (computer dus) zit wel een scsi uitgang die is geinstalleerd.

 

Als het kan rammelen kan het ook praten. <img border="0" alt="[biertje??]" title="" src="graemlins/bavaria.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Om ook nagra, viacces, seca te ontvangen moet je niet alleen dvb draaien. Je cam (dikke printje wat voor in het midden van je nokia zit) moet ook omgebouwd worden. Daar moet een andere eeprom in gezet worden wat enige soldeertechniek vereist en die eeprom moet geprogrammeerd zijn met Amon Allsas software 4.X. Met een 9 polige serieeele kabel kun je de nokia op je computer aansluiten. Je kunt kabel ook zelf maken hij gebruikt maar paar draadjes. Niets met LPT poort te maken voor de rest. Verder lezen in het Nokia forum leert je een hoop over dit alles.

 

<small>[ 27-04-2002, 01:11: Bericht gewijzigd door: alanS ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nos eens het een en ander doorgelezen. De LTP is nodig voor de BDM. Ik moet dus even checken of ik de b2.00uns erin heb zitten. als dat niet zo is moet ik daarmee beginnen. Vraagje is nou hou ik kan zien of die b2.00uns erin zit.

 

Greetz <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad de LPT poort van de PC heb je nodig als je progt met de BDM. Maar als de 2.00 uns er al in zit dan kun je nieuwe firmware er zeker wel in zetten via je serieele poort. Voor kanaal-lijsten te bewerken zijn er veel proggie's en versie's. Ik gebruik altijd setedit; simpel en oud. Kijk wel even of de baudrate van de mm9500 en je PC gelijk staan ingesteld; anders kennen ze elkaar niet.

 

stay satted

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het moment dat je de stekker in het stopcontact doet van je nokia dan zie je in het display je loader versie

 

<small>[ 27-04-2002, 17:32: Bericht gewijzigd door: alanS ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je dvb 2000 in de Nokia hebt zitten dan zit de b2.oouns er ook in,want zonder de b2.00uns kun je geen dvb 2000 installeren.

 

Settings en firmware kun je er met bv. dvbedit veranderen,gebruik daarbij een nulmodem kabel en let op dat de baudrate van pc en nokia hetzelfde zijn,meestal 38400.

compu's leuke dingen,had ik er maar meer verstand van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jo, het is gelukt. Heb dus gewoon b2.00uns erin zitten. Kan de kanalenlijst editten. Ga hem binnenkort ombouwen laten bouwen tot allcam. Vraag me alleen af wat de kosten daarvoor zijn? Kwestie van tijd en 't is allemaal te zien. Bedankt voor jullie tijd en moeite.

 

Als het leven over rozen gaat dan waren deze allemaal vertrapt. <img border="0" title="" alt="[Tong]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...