Ga naar inhoud


Nostalgie bij mijn 60e verjaardag


Emboca

Aanbevolen berichten

Vroeger, ja vroeger...... dit is voor iedereen die voor 1980 geboren is.

Als je na 1980 geboren bent, heeft dit niets met jou te maken. De kinderen van tegenwoordig worden in de watten gelegd. Ben jij als kind opgegroeid in de 50er, 60er of 70er jaren, dan is het, terugkijkend, onvoorstelbaar, dat je zo lang hebt kunnen overleven!

 

Als kind zaten we in de auto zonder gordel en zonder airbags. Onze bedjes waren geschilderd in prachtige kleuren met verf vol met lood en cadmium. De medicijnflesjes uit de apotheek konden we gewoon open krijgen, net als overigens de fles met bleekmiddel. Deuren en ramen bedreigden continue onze vingertjes. Op de fiets hadden we nooit een helm op. We dronken water met de mond aan de kraan in plaats van uit een fles. We bouwden zeepkisten en kwamen er pas op de eerste rit, bergafwaarts, achter, dat we geen rem hadden.

 

Na enigeongelukken konden we daar prima mee omgaan. 's Morgens gingen we naar buiten om te spelen. We bleven de hele dag weg en moesten pas thuis zijn als de straatlantaarns aangingen. Niemand wist waar we waren en we hadden geen mobiele telefoon mee. We sneden ons, braken onze botten en tanden en er werd niemand voor aangeklaagd. Het waren gewoon ongelukken en de enige die schuld had waren we zelf. Kan jij je nog zgn. "ongelukken" herinneren? We hadden vechtpartijen en sloegen elkaar een blauw oog. Daar moesten we mee leven. Volwassenen interesseerden zich daar niet voor. We aten koekjes, brood met dik boter, dronken Cola en werden evengoed niet te dik. We dronken met vrienden uit dezelfde fles en niemand ging daar dood van.

 

We hadden geen: Playstation, Nintendo, X-box, Videogames, 64 TV-zenders, Videofilm, Surround-Sound, een eigen TV, computer en Internet-chatrooms. We gingen gewoon naar buiten en daar kwamen we elkaar tegen. We gingen naar hun huis en belden aan. Of we gingen soms gewoon naar binnen zonder aan te bellen. En dat zonder van te voren af te spreken en zonder dat onze ouders dat wisten. Niemand bracht ons en niemand haaldeons weer op... Hoe was het in godsnaam mogelijk? We bedachten zelf spelletjes met stokken en tennisballen. We aten wurmen en die leefden niet voor altijd in onze magen verder. Met de stokken prikten we elkaar bijna nooit in de ogen. Met voetballen op straat mocht je alleen meedoen als je goed genoeg was. Als je niet goed genoeg was, moest je met teleurstellingen om leren gaan.

 

Sommige kinderen waren niet zo goed op school als anderen. Ze haalden onvoldoendes en bleven zitten. Dat leidde niet tot emotionele ouderavonden of zelfs tot veranderde prestatienormen. Soms hadden onze daden consequenties. Dat was logisch en daar kon zich niemand voor verstoppen. Als iemand van ons iets verbodens had gedaan, was het normaal, dat de ouders je er niet uithaalden. In tegendeel, ze waren het met de politie eens! Stel je voor! Onze generatie heeft vele probleemoplossers en uitvinders, die bereid zijn risico's te nemen, voortgebracht.

 

We hadden vrijheid, we verzaakten, we hadden succes en namen verantwoording. Met al die dingen konden we zeer goed omgaan.

 

Hoor jij ook bij die generatie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Wees blij dat je er toen bij was.

 

Met vriendelijke groeten, Aad

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gefeliciteerd met je verjaardag Emboca <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook van mij gefeliciteerd.

 

Wat zijn wij toch een sterk ras he,

dat wij dat allemaal overleeft hebben.

 

Maar zijn wij er niet mede schuldig aan dat onze kinderen zo beschermd worden opgevoedt ?

 

greets guykers

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gefeliciteerd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Je was alleen nog vergeten dat je vroegah,als je geen geld had niet naar de tandarts kon.

Maar volgens de ochtendkrant is dat nu ook weer in.

Grz Joop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
We hadden geen: Playstation, Nintendo, X-box, Videogames, 64 TV-zenders, Videofilm, Surround-Sound, een eigen TV, computer en Internet-chatrooms.

 

En nu ook geen dreambox ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

gefeliciteerd met je 60e <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Greetz

 

Mr|Repel

 

There are 10 kinds of people in the world

Those who understand binairy and those who don't

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

van harte gefeliciteerd.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

en een keiharde en juiste (dus juist goede) jeugd...

maar niet alles was van goud

goed was ik wel in voetbal, maar ze liepen dwars over me heen.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" /> als klein menneke.

 

nog vele jaren gewenst

 

cheers

Rocket

Goldfrapp

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de 1949 achter mijn naam mag ik me ook tot die generatie rekenen. Ook ik heb de jaren 50 van de vorige eeuw bewust meegemaakt. 1949 was tenslotte een zeer goed bouwjaar. Ik weet nog als de dag van gisteren wat voor kattekwaad we hebben uitgehaald. Want in de jaren 50 kwam de schillenboer 2x per week door de straat met paard en wagen en deze man had een vast adresje waar hij een kopje koffie dronk en zijn paard niet afsloot maar gewoon even op de straat liet staan. Het dier had de gewoonte om af en toe een paar vijgen op dit stukje gemeentegrond te deponeren. Wij waren sociaal opgevoed en ruimde dit voor de gemeente even op. We deden de vijgen in een oude krant frommelde deze dicht en legde ze voor de deur van een van de buren en staken het pakketje in de fik, belde aan en rende weg, verstopte ons en keken naar wat er gebeurde. De deur ging open de buurvrouw zag de brandende krant en trapte het fikkie uit en wij lachen natuurlijk want daarna hoorde je dan godver de godver enz omdat ze weer eens een keer in de stront had getrapt.

 

Groetjes Leo en nog een fijne verjaardag <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geweldig verhaal, mag me ook tot de 50+ rekenen en proficiat met je verjaardag!

Ik kan me nog herinneren dat Ceazar op het Verdronken oord, waar ik toen werkte, de enigste nachtclub in Alkmaar was

Dus veel keuze had je niet maar het was OER gezellig!

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gefeliciteerd Emboca,

 

We deden aan "tuffie-achter", huurden fietsen zonder remmen maar wel met blokken op de pedalen (We waren te klein) en reden mee op de tram zonder te betalen. Maar zonder spatsies te maken gingen we er ook weer af als de conducteur ons tegenkwam. Auto's in de straat? Slechts twee! Van school uit gingen we 1 keer in de week naar het badhuis en zaterdags in de tobbe thuis.

Het stoepje werd elke vrijdag met zeep geschrobd. Het was schoon op straat. Hoewel; soms lag er paardenpoep. Er was nog geen tv! We hadden beweging; een pc hadden we zelfs nog nooit van gehoord.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verdronkenoord daar kwam ik ook regelmatig, mijn grootvader woonde daar op nr 50 en wegingen ook vaak naar het fidelis een soort buurthuis was dat. En de paardevijgen was in de PC Hooftstraat bij de splitsing met de catsstraat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...