Ga naar inhoud


Gekker moet het toch niet worden!!!!!!!!!!!!!!


Gast sjaan

Aanbevolen berichten

)

 

Canal DigitaalSatelliet:semigratis pakket betaald?

 

Canal Digitaal Satelliet (CDS) overweegt haar semi-gratis aanbod om te vormen tot een betaalpakket. Het semi-gratis pakket bestaat uit Nederland 1, 2, 3, RTL 4, 5, SBS 6, Net 5, Yorin, Veronica/FoxKids en TMF alsmede Radio 2-3-4 die worden gecodeerd op satelliet omwille van auteursrechtenbescherming.

 

Hans Wolfert, bestuursvoorzitter van

Airfield Holding waar CDS onderdeel van is, zegt dat er discussies met de omroepen (NOS, RTL Nederland en SBS Broadcasting BV) gaande zijn hoe de distributiecontracten van deze zenders vorm te geven de komende periode. Een auteursrechtenkwestie speelt daarbij eveneens een rol.

 

Volgens Wolfert zou de prijs van de publieke/commerciële zenders onder de prijs van het huidige themazenderbasispakket (6,95 euro per maand) worden en moeten de 'pakketten naar elkaar toegroeien'. Sinds de komst van de publieke en commerciële zenders op satelliet zijn deze zonder abonnementstarief (gratis) te ontvangen vanuit de gedachte dat deze een massabereik wensen te genereren.

 

Circa 460.000 van de 581.000 satelliethuishoudens betaalt thans NIET voor ontvangst van deze zenders. Indien Nederland 1, 2 en 3 als publieke zenders via satelliet en via de digitale ether (DVB-T, na uitschakeling van analoge ether) alleen tegen betaling beschikbaar zullen komen, zal Nederland het enige Europees land worden waar de publieke zenders niet vrij beschikbaar zijn. Hiervoor is overigens wel een wetswijziging nodig, die Cees Vis, lid van de Raad van Bestuur van de NOS, opportuun acht als het parlement geen afdoende financiering voor distributie geeft.

 

Bron: Dutchmedia

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Is hier al meer besproken vandaag, maar toch:

Enerzijds slecht, aangezien het voordeel van de schotel nu toch wel is dat het "gratis" is. Maar, aan de andere kant: als iedereen gaat betalen, kan het basispakketabonnement wel omlaag en kunnen er nieuwe zenders toegevoegd worden aan het pakket (zoals wellicht de VRT). Dat zal dus uiteindelijk best goed uitpakken.

 

Ik vrees eerlijk gezegd dat gratis tv kijken (voorzover dat mogelijk was) toch wel voorbij is. Maar als we met z'n allen een heel klein beetje betalen, kan het weldegelijk iets heel moois gaan worden...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al zei

Citaat:

Natuurlijk begrijp ik best dat men dat doet (bij de kabelaars en Digitenne/KPN is het ook zo), het is lekker marktconform, en als we iets weten van grote bedrijven is dat ze vaak marktconform prijzen en niet prijzen naar het gebodene.

Ik zeg overigens: niet doen! Mensen hebben dan namelijk behalve de kwaliteit (die de gemiddelde kabelkijker niet ziet) helemaal geen reden meer om op satelliet over te stappen, en dat zou dus waarschijnlijk het einde betekenen van Canal Digitaal. Nu is nog een belangrijk voordeel dat de standaard zenders (na aanschaf van receiver of kaart) niets kosten. Áls men het gaat doen, dan moeten ze net als KPN zeker meerdere kaarten per abonnement gaan leveren, en gaan stunten met de ontvangers/schotels, dan is het weer vergelijkbaar.

 

Tsja, dat de gemiddelde Nederlander dan zo gaat reageren, met een hoop geschreeuw dat het niet normaal is kun je verwachten. Maar het is wel realiteit, en niet helemaal vreemd aangezien je ook voor de andere ontvangstvormen moet betalen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ze het gaan verliezen als ze dit doorzetten,

mensen zullen eerder geneigd zijn te kiezen voor Digitenne en dan eventueel een

hobbie-ontvanger voor de buitenlandse zenders bbc, en hobbie ontvangst enzo.

 

WAAROM moeten wij hier als Nederland altijd radikaal de knuppel in het hoenderhok gooien

en alles volledig anders dan alle andere landen van dit toch zó VERDEELT Europa??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
WAAROM moeten wij hier als Nederland altijd radikaal de knuppel in het hoenderhok gooien
en alles volledig anders dan alle andere landen van toch zó VERDEELT Europa??? :


Dat komt denk ik, omdat eigenlijk geen enkel klein land zo'n digitaal satellietpakket heeft als Nederland. Kijk naar landen als Zwitserland en Oostenrijk. Alleen de publieke zenders met hooguit een paar commerciële zenders zijn actief. Dit gaat via de belasting, dus hoeft niet winstgevend te zijn. Alle overige kleine landen delen het pakket met andere landen (zoals alle Scandinavische landen, Polen met Hungarije, etc). Wij hadden dus eigenlijk een pakket met Vlaanderen moeten hebben, maar we hebben de pech dat dat gebied totaal niet aan de schotel wil... (althans de aanbieders)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar ik zelf eigenlijk een beetje 'bang' voor ben is dat het set-top-box pakket bijv. €3,95 per maand wordt, en het basispakket daar nog boven op moet komen, zodat je ruim €11 per maand kwijt bent en het dus gelijk is aan de kabel.. Dat gaat ze echter flink klanten kosten denk ik, dus het is te hopen dat ze dan gewoon voor een euro of 5 à 6 een volledig basispakket maken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad. De bedragen moeten niet te gek worden. Maar met 5 euro per maand kom je denk ik al redelijk ver. Als alle 500.000 schotelbezitters 5 euro per maand betalen, levert dat 2,5 miljoen euro p.m. op. Dat is dan exclusief het geld van abonnees op het familie/entertainment/film pakket. Dat is dus minimaal 30 miljoen euro op jaarbasis. Zou je daar geen leuke transponder met nieuwe zenders (die er ook een bedrag voor neertellen) mee kunnen maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees hier in diverse berichten het woord Gratis als het om onze publieke of commerciële zenders gaat, maar die zijn niet Gratis. Voor een aantal jaren geleden betaalde we met z’n alle nog netjes omroepbijdrage voor de publieke jongens, die dat niet betaalde was zwartkijker en riskeerde een forse boete, vandaar dat we nu omroepbelasting betalen. Omroepbelasting betaald iedereen, maar niemand weet nog hoeveel ? Misschien is de prijs inmiddels wel verdubbeld.

Dan hebben we de commerciële jongens, die tussen de reclameblokken fragmenten vertonen van andere programma’s die vaak ook weer door sponsors worden betaald. Ook houden die zich overdag bezig met de meest idiote spelletjes, ook weer tegen betaling via de telefoonrekening.

Dus er geen sprake van Gratis, maar alles wordt netjes betaald. De commerciële jongens rekenen we immers af als we ergens iets aankopen b.v supermarkt enz , hoeveel dat in is weet ook niemand om dat bedrijven dat niet bekend maken, fijt is wel dat de prijzen niet voor niets zo stijgen.

In mijn geval heb ik naast mijn hobbyontvangertje ook nog een abbootje bij UPC, dat per januari 2005 toch ook ruim 15 euro gaat kosten, voor bovenstaande zenders. Hoezo Goedkoop of Gratis, in het hele pakket van UPC zit geen ene fatsoenlijke zender meer in, O ja wel een Tellsell, kan je tenminste lekker duur kopen.

 

Maar ja, een ding is zeker zowel de publieke als de commerciële zenders moeten net als b.v onze oosterburen free to air, want die zijn door de burgers al zeer dik betaald, en Canal Digital moet wat mij betreft de klanten maar winnen met de extra pakketten zoals rood en blau enz.

 

Verder reageer ik hier bijna nooit, omdat ik voor mijn hobby altijd met lezen alles heb gevonden, en veel plezier gehad van mijn Hummietje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens we kunnen zeuren wat we willen maar wij nederlanders kunnen enorm commentaar leveren waarna wij vrolijk allemaal een abo`tje nemen en niet meer verder zeuren.

 

Dus c. digitaal denkt , laat maar zeuren want het is toch alleen woorden geen daden.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Gr Cb1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik plaats ook niet zoveel omdat ik ook veel lees, maar hier wilde ik wel even op reageren om mij aan te sluiten bij de stelling van Butske.

Wij zouden inderdaad een voorbeeld moeten nemen aan onze oosterburen en de italianen en nu zlefs ook de engelsen, gewoon FTA. Daarnaast een veel uitgebreider aanbod aan betaal diensten plus de mogelijkheid om via de betaal diensten ook buitelandse zenders naar keuze toe te kunnen voegen.

 

Thats all

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb weer een andere mening.

 

Ze moeten in elk geval de publieke zenders Nederland 1,2 en 3 gratis laten.

Tevens daarnaast alle regionale zenders vrij beschrikbaar. (Freeview)

 

Die extra transponder kunnen ze dan bekostigen door de commerciele zenders in

een "basis-pakket" van zo'n 5 Euro te stoppen.

 

De meeste mensen zullen ongetwijfeld voor dat Basis-pakket gaan, maar je hebt

dan in elk geval de mogelijkheid om de publieke zenders gratis te blijven zien.

 

Een beetje te vergelijken met de huidige situatie op de kabel hier.

(Hoewel die dus niet gratis is)

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook als ik met jou accord ga, denk ik dat jij moet opletten.

 

Citaat:
Maar ja, een ding is zeker zowel de publieke als de commerciële zenders moeten net als b.v onze oosterburen free to air, want die zijn door de burgers al zeer dik betaald, en Canal Digital moet wat mij betreft de klanten maar winnen met de extra pakketten zoals rood en blau enz.

 

De oosterburen talen € 16,15 per maand voor publiek omroep (ARD, ZDF en zogenoemde "3. Programme" abv WDR of NDR, totaal ruim 20-25 kanalen) - verglijkbar mss met de "omroepsbelasting" in de Nederlands.

 

Darvoor is er in de publieke omroep, netjes als in de Nederlands, minder reklama en veerder is het is FTA.

Alleen maar de komerzieele omroep (RTL, Pro Sieben/Sat.1) is geheel gratis en FTA.

 

En als het om Premiere is, lat ons niet over pratten - dat zijn vlink 30 t/m 50 €/maand.

 

Maar ik denk nog steeds, als de Nederlanders voor publieke omroep kwa omroepsbelasting reeds talen zou het ook FTA zijn - het argument met de "rechtenkwestie" is IMHO een flauwe "nierenmeukerij" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> - eer zijn niet zo erg veel programmas op publieke omroep in engels of (soms) in duits. Dus is de vraag van autorenrechten volgens mij niet van toepassing.

Ook het weg publieke omroep "gratis" via een "harkje" te ontvangen is niet van toepassing omdat er gauw geen ontvang meer zou zijn via ether.

 

Anders is de situatie met de komerzieele omroep in de Nederlands. Het Nederlandse doelgroep is te kleen en minder belangrijk een dus is er geen vertaaling in het vlaams. Maar ik denk maar, dat de Amerikaanse media companies heel blij zullen zijn dat ze hun oude soaps naar Europa kunnen verkopen.

En, ik begrijp het nog steeds niet, waroom op dit forum zo veele mensen de woordvoerster voor te planen van CDS maken ofschoon ze geen last met hebben naar gehackte tv te kijken.

 

Ik ben niet voor het hacken of piraterij, maar voor openbare en voor iedern toegangelijke media - radio, tv en internet.

 

Maar ik denk dat ik nu "out of the discussion" ben, omdat ik een buitenlander en mss ook een beetje een idealist van de linkse kant ben. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />

Dus: no offense - het is alleen maar omdat jou zou een recht kunnen hebben op mijn eigen mijn mening. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar ik denk nog steeds, als de Nederlanders voor publieke omroep kwa omroepsbelasting reeds talen zou het ook FTA zijn - het argument met de "rechtenkwestie" is IMHO een flauwe "nierenmeukerij"

 

Ja, maar dat is dus niet waar. Hoe weinig buitenlandse programma's je ook uitzend, je zal de rechten altijd moeten betalen, en of voor Nederland is of voor heel Europa dat maakt nogal wat uit. Zeker omdat de Nederlandse zenders al erg weinig geld hebben (per kwartaal betalen we hier nog niet eens wat jullie per maand hebben bijvoorbeeld) is dat niet haalbaar, zeker niet nu men nog enorm moet bezuinigen.

 

Anders is de situatie met de komerzieele omroep in de Nederlands. Het Nederlandse doelgroep is te kleen en minder belangrijk een dus is er geen vertaaling in het vlaams. Maar ik denk maar, dat de Amerikaanse media companies heel blij zullen zijn dat ze hun oude soaps naar Europa kunnen verkopen.

 

De Nederlandse en Vlaamse zenders hebben niets met elkaar te maken hoor.. Ook komt er hier wel wat meer dan afgedankte soaps op de commerciële tv, 's avonds dan.

 

En, ik begrijp het nog steeds niet, waroom op dit forum zo veele mensen de woordvoerster voor te planen van CDS maken ofschoon ze geen last met hebben naar gehackte tv te kijken.

 

Als je het van onze kant bekijkt zul je het misschien wel begrijpen:

 

Er zijn erg weinig mensen met een schotel in Nederland, aan de ene kant (en dat is ook wat ik zei) is het nu mooi dat met eenmalige kosten de standaard zenders ontvangen kunnen worden, dat is een belangrijk argument voor de schotel, want als het geld gaat kosten zullen misschien veel mensen op de kabel blijven of Digitenne nemen.

Maar de andere kant: Bijna niemand heeft een betaalpakket, dus leeft Canald Digitaal eigenlijk van lucht, want de zenders betalen dan wel voor doorgifte in het pakket: dat vergoed alleen de kosten van de transponders. Als men nu een maandelijks bedrag gaat vragen dan houd men in ieder geval geld over om nieuwe investeringen te doen, en gaat Canal Digitaal niet over een paar jaar over de kop.

 

Maar ik denk dat ik nu "out of the discussion" ben, omdat ik een buitenlander en mss ook een beetje een idealist van de linkse kant ben.

 

Waarom het is toch Sat4all? Ik neig politiek gezien ook aardig naar links, maar wat bedrijven etc. betreft ben ik wel erg liberaal. En het blijft gewoon zo wat de rechten betreft: de mediawereld wordt geregeerd door de bedrijven, daar zou wel wat aan gedaan mogen (moeten?) worden, maar reken daar maar niet op.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, ik zie wel enig voordeel als we voor de "normale zenders" moeten gaan betalen. In principe kunnen we dan wellicht weer eens normaal naar programma's kijken in plaats van "elke 5 minuten reclame"......

 

Dus gewoon een reclame blok aan het begin en aan het einde van een programma/film.

 

Doen ze dit niet ; dan is het gewoon "pikkerij". Onze centen vangen EN ook nog de reclame inkomsten.... brrrrr.....

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ ozzo

canaal+ wil meer geld verdienen, dit veranderd niets aan

de uitzendingen van de uitgestraalde netten.

 

@ allen

canaal+ gaat eenvoudig aan het feit voorbij dat de nu €19

aan jaarlijkse bijdrage van een zoganaamde verzekering

geen bijdrage aan hun is. Want zij zeggen dat er dus veel mensen niet betalen voor ontvangst

 

Citaat:
Circa 460.000 van de 581.000 satelliethuishoudens betaalt thans NIET voor ontvangst van deze zenders.

 

De kosten welke dus gemaakt zijn om anaal+ te ontvangen worden dus genegeerd.

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...