Ga naar inhoud


[Nokia] Allsas ombouw mislukt


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb geprobeerd om de Irdeto cam van mijn nokia 9500 om te bouwen. Bij het desolderen zijn een paar spoortjes kapot gegaan. De eprom voet heb ik zo goed mogelijk proberen te soderen, maar heb wat problemen.

<img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" /> De MM is erg traag geworden als de cam erin geplaatst is.

<img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" /> De vrije zenders worden niet weergegeven als de cam erin zit.

<img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" /> bij opvragen van CAM info geeft hij hetzelfde weer als de cam er niet inzit.

Wie kan mij helpen met een reparatie of een andere cam met Allsas?

Link naar reactie
Delen op andere sites


@the satellite lion,

Het beste kun je de oude chip losmaken met een heteluchtpistool,je kunt door een verloopstukje voor kopen,dan gaat het prima ong,1 min dan kun je oude chip er zo afhalen zonder iets te beschadigen. Daarna moet je uit het nieuwe voetje

een klein stukje afvijlen en de plastic bodem uithalen dan soldeert het veel beter,als je niet afvijlt past het niet. Suc 6 Groeten Ido.

 

Hoge bomen zijn lange planken!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door mr1200s:

<strong>Je kunt ook beter de nieuwe voet boven op de oude chip solderen. Dan hoef je alleen maar de chip select lijnen aan te passen.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Hoeveel , en welke lijntjes zijn dat ?

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

@SatelliteLion: da's niet best dat er een paar spoortjes verdwenen zijn, dat wordt draadjes trekken om de verbindingen die je kapot hebt weer te herstellen.

 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zonder enige soldeerervaring moet je gewoon niet aan het ombouwen van een cammetje beginnen. Kost je een cam.

 

Succes.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanx,

 

Ik heb het een en ander gemeten, maar nog niet opgelost. Ik wantrouw nog 1 spoortje, heeft iemand een scherpe foto van de cam zonder prom erop, zodat ik kan zien waar welke spoortjes naar toe gaan om draadjes te kunnen trekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb helaas geen scherpe foto voor je.

Ik heb toevallig van de week ook een cam gerepareerd waar een aantal baantjes van defect waren.

Ik heb toen wel een paar schema's gevonden.Hier heb ik veel aan gehad.

Ik heb ze niet hier en weet ook even niet meer waar ik zo gedownload heb.

Zal nog is even gaan zoeken.

 

Welk baantje twijfel je nog over. Welk pootje van de flash??

 

Marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

Potverdikkie, da's een duidelijke...

Die had ik moeten hebben zeg..Nu heb ik met een slecht leesbaar schema 1,5 uur van de baas verknoeid.. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

@the satelite lion,

 

Succes met de verdere reparatie..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een schema van zo een cam heb ik ook wel interesse in. Na het omsolderen van diverse cams heb ik er ook 1 met een gebroken baantje(haast en spoed is zelden goed) . Het vervelende is dat van dat baantje er ook verbindingen lopen tussen de boven en onderkant in. Deze verbindingen zijn bijna niet te volgen. Een schema zou hier uitkomst bieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...