Ga naar inhoud


[Nokia] mm9800 en interne cam


Gast

Aanbevolen berichten

Weet iemand hoe ik viacces via een magic module aan de praat krijg met funcards.

 

Op de MM9800 'checkt' hij/zij voor viacces eerst de interne cam en als daar geen kaart inzet 'weigert' hij/zij de viacces te decoderen via de Magic CI.

 

Mijn vraag: kun je de interne CAM (embedded Viacces) afzetten?

 

Fidel

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met de dvb2000 software kun je de cam wel uitschakelen. Maar die werkt natuurlijk weer niet op een nokia 9800. Het kan dus wel (hoge mate van uitzondering dat wel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb bij mijn Nokia 9800 hetzelfde probleem. Ik denk ook dat je de interne viaccess niet kunt uitzetten, en dat dus de viaccess informatie in de magic module niet eens wordt "gezien" door de receiver.

Ik heb nog een verwante vraag. Ik krijg voor mijn embedded viaccess alleen maar funcards "aan de praat". Goldcards worden consequent afgewezen met "card reading error" of iets dergelijks. Heeft iemand een idee of kan de embedded viaccess simpelweg geen goldcards aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij moet er ergens een 'vinkje' kunnen worden aangezet. Ik zal eens op het net speuren.

 

@mycom

 

Mijn embedded 'vreet' geen kaarten met daarop de standaard contactpunten. De 'oude' goldkaart (Piccard 1) heeft maar 5 contactpunten (en geen 8). Die wordt gezien en werkt perfect. Alles met meer dan 5 (nieuwere goldcards en fun) worden niet gedecodeerd. Uiteraard de 'afplaktruuk' werkt wel, maar is toch niet chique.

 

Zodra ik wat gevonden heb, dan meld ik me wel weer.

 

Dank voor de reacties,

 

Fidel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kom er niet uit. Ik krijg met de Magic op de 9800 bijna alles open, behalve via**s. Daar blijft de 9800 maar naar de interne CAM 'kijken'.

 

Is er iemand die dit probleem bij de 9800 heeft opgelost (gebruikers van 2.018 bijvoorbeeld?). Heb inmiddels de firmware opgekrikt van MA1.2 naar MA1.31 maar dat helpt geen barst.

 

Iemand enige suggestie??

 

Fidel

 

PS Kan overigens met de Nokia Serial Loader ook niet meer terug naar MA1.2, omdat er ergens een time-out plaatsvindt bij het opstarten (met MA1.31).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou je Viaccess via de Magic Module willen kijken als je deze toch al embedded hebt op je Nokia9800S <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

 

Al de gemakken die je met embedded Viaccess hebt, ondersteunt de Magic Module nog niet. Embedded Viaccess is tenminste auto update en de Viaccess op de Magic Module nog NIET. En als deze dat wel gaat ondersteunen heb je er nog geen fluit aan als je de Xin1 files gebruikt in je Magic Module, omdat deze files weer geen auto update ondersteunen.

 

Dus laat dat via kaartje maar in je embedded gleuf zitten, want dan heb je er tenminste geen omkijken meer naar <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@montoya

 

Natuurlijk heb je daar gelijk in. Ik wil alleen graag weten hoe het werkt; daarnaast vind ik het gewoon een 'bug' in de software als de interne CAM geen kaart heeft dat er dan niet op de CI wordt gekeken.

 

Fidel

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rains

 

Ja dat zou mooi zijn, maar je kunt de encryptie software niet wijzigen.

 

Alleen firmware updates via satelliet en setting-lijsten kun je downloaden.

 

De kwaliteit van beeld en geluid is veruit superieur van mijn Nokia t.o.v. mijn Humax, alleen is dat verrekte ding niet te 'veranderen'

 

Fidel

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...