Ga naar inhoud


Op alle zenders no or bad signal


rlx

Aanbevolen berichten

Hallo,

gisteravond had ik voor het eerst op alle zenders "no or bad signal". Wat ik ook deed (kaart eruit en er weer in, standby, uitzetten en weer aan etc) geen resultaat. Ik hield een blauw beeld. Uiteindelijk dan maar een film op DVD gekeken.

Vanmorgen waren alle zenders weer terug. Zeer vreemd, maar ik was weer een blij mens (ik heb de kabel opgezegd en erg lang kunnen de kinderen niet zonder TV ;-) Ik dacht laat ik eens de nieuwste settings en keys erop zetten. Ik alle stappen zonder problemen doorlopen (net al altijd eigenlijk). Het spul weer aangesloten en wat denk je: weer alle zenders op blauw. Iemand een verklaring? Ik weet het niet meer en de monteur die de schotel heeft geplaatst ook niet. Wellicht is de schtel verschoven zei hij gisteravond. Maar dan zou ik vanmorgen ook geen beeld moeten hebben, denk ik dan...

Suggesties?

 

Alvast bedankt.

 

RLX

Link naar reactie
Delen op andere sites


rlx,

 

Als ik jouw bericht zo lees, dan denk ik dat je het moet zoeken in de f-conectoren ( aansluiting coax lnb) en dan met name die op je humax zit. Misschien maakt deze f-conector zo nu en dan wel sluiting c.q. geen verbinding.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mocht je het echt niet vinden met de bekabeling en de nieuwe soft en de setting dan adviseer ik je om het toetstel eens volledig even te laten afoelen.

 

Dan start je hem als je dan even voor een halve minuut beeld ziet en de melding now or bad signal komt terug ,dan heb je een defekte capaciteit in de tuner, de juiste info daarover heb ik staan in de Rokende soldeerbout.

 

Maar hij moet echt dan wel volledig afgekoeld zijn ,of je moest kaltspray bezitten en hem zo kunnen koelen.

 

succes Koostronics. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb je wel ontvangst op de schotel , misschien iets verdraaid heb vanmorgen nog een schotel uitgericht die iets was verdraaid, anders probeer te regelen dat je de ontvanger even bij iemand anders mag proberen, evt sat beeper of digisat er op zetten weet je ook gauw genoeg of er wat aan signaal binnenkomt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Evt firmware opnieuw installeren, dit probleem ook al gehad met een 5400 begon voor zichzelf iedere keer, deze was wel handmatig in te stellen naar zenders maar daarna bij iedere opstart alles weer kwijt en had daardoor ook dezelfde melding.

 

Pietsky Satellietsky

[color:"bleu"]Humax 5400 2x,Echostar 3000ip, Triax 78, Fibo 90, philips lnb, Vbox 2, Edison 0,2 lnb, Moteck SG 2100A.

TV Philips 42PF 9631-10,Philips HTS 9800W.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan jullie melden dat alles het weer doet. Waarschijnlijk vocht in de connectoren. Ik heb namelijk twee kabels aan elkaar gezet (schotel staat vrij ver van het huis en ik had nog kabel liggen) en dat vervolgens in plastic gewikkeld en tape er omheen onder de grond geplaatst. Blijkbaar is er toch vocht bijgekomen, want na de twee connectoren te hebben vervangen was alles weer goed. Ik heb nu een langere kabel genomen die tot in het huis reikt. Moet goed zijn zo. Bedankt voor al jullie reacties en hulp!

 

RLX

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, hij staat absoluut nog goed. De kinderen hebben vanavond nog Sesamstraat gekeken. Daarna heb ik hem uit gezet (via de knop aan de achterkant) en toen ik hem een uur later aan zette was het beeld weg.

 

Ik heb net even het bericht van Koostronics gelezen en vraag me af of dit probleem een Humax probleem is, aangezien ze bekend staan als heetgebakerde apparaatjes :-)

 

RLX

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...